Az Országos Mentőszolgálat javára sportolók részvételével tartották meg az Ezüst Rózsa Bált szombat este az Operaházban. Az esemény nem volt sajtónyilvános, de az Operaház jóvoltából részt vehettünk az eseményen és mutathatunk is néhány exkluzív fotót az est legszebb hölgyeiről – ha a tévéközvetítést megnézte, ezt akkor sem láthatta!

Ez már nem az a kiszeltündés-lilahajas Operabál volt, amilyet 2010-ben rendeztek utoljára, az idei Ezüst Rózsa Bálnak új volt a neve is, új volt a koncepciója, új a szervezőgárdája és új a fővédnöke is: Schmitt Pál. Az est része volt egy helyenként nemvicces, helyenként bizarr, de általában gyönyörű műsor, amiben az operaénekeseken és táncosokon kívül sportolók is közreműködtek, a bálnak ezt a részét a Duna TV közvetítette. Aztán következett maga a táncmulatság, amin többek között a Hot Jazz Band, a Budapest Bár és Zságer Balázs is zenélt.

A Velvet olvasói számára mi természetesen a legszebb hölgyeket és a legkülönlegesebb ruhákat kerestük, hogy valami olyat mutathassunk a bálból, amit a tévében nem lehetett látni. A vendégek között többen is voltak, akik versenyre kelhettek Miklósa Erikával, aki a bál háziasszonyaként Sárfalvi Péter öttusázóval konferált és Vesszelina Kaszarovával énekelt is, mindezt tette többek között a Daalarna szalon egyik új kreációjában, ami annyira új, hogy csak a héten lesz a divatbemutató, ahol eredetileg elsőként be szerették volna mutatni.

Büszkék lehetünk, mert a kétfős Velvet-különítmény hölgytagja is a Daalarnától kapta báli ruháját, és szintén Benes Anita márkájának egyik kreációját viselte Gryllus Dorka, aki szerelmével, Simon Kornéllal bálozott.

Lakatos Márk stylist tanácsadóként működött közre az Ezüst Rózsa Bál megszervezésében, és ő elmondta, hogy az egyik céljuk az est megszervezésével az volt, hogy legyen hova felvenni a magyar divattervezők munkáit. Gryllus Dorkán például Vágó Réka Dobó Katával közösen tervezett cipőkollekciójából láthattunk egy darabot, míg Ónodi Eszter az Elysian nevű márka fekete-lila ruháját viselte. Keleti Andrea táncművész pedig saját tervezésű ruhában volt ellenállhatatlan – nem hiába, ő eredetileg férfiszabónak tanult, ruhaipari szakközépiskolát végzett.

De nem hiányoztak a nagy világmárkák sem. Karina Sarkissova balett-táncosnő már a műsor előtt profin és elegánsan pózolt az Operaház nagylépcsőjén a fotósoknak – és mindezt egy Roberto Cavalli-ruhában és egy Chanel-táskával a kezében tette.

Volt szerencsénk egy kicsit beszélgetni is vele, és elmondta, örül, hogy a magyar Operabál nem erőlteti már annyira a celebes vonalat (mint ahogy a bécsi még mindig szolgált nemzetközi botránnyal ezzel kapcsolatban), egy operaház báljának sztárvendége ne egy celeb legyen, hanem egy balett-táncosnő. Egy igazi ruhakülönlegesség történetét mesélte el nekünk továbbá Ernyey Béla, illetve felesége, dr. Balaton Dóra, aki egy vintage Oscar de la Renta ruhában bálozott, amit az immár 81 éves tervező annak idején sógornőjének készített. Ez a ruha is megtekinthető a fotóösszeállításban, kattintson a képre!