Problémát okozhatnak a mágnestokok az iránytű appnál iPhone-on, a Samsung telefonok képernyőjén holt tereket képeznek, mégis szinte minden bőrtok mágnessel záródik.

Az okostelefonok kiegészítőjeként számtalan mágnessel záródó tokot árulnak, pedig a mágnes egyáltalán nem tesz jót a telefonnak, ez tapasztalat. Olyannyira nem, hogy három nap használat után a Samsung Galaxy Note S 3 telefon képernyőjén máris érezhető a változás: azon a területen, ahol a mágneses rész van, az érintőképernyő kevésbé érzékeny, erősebben kell nyomkodni, simogatni, hogy úgy reagáljon, ahogy a többi területen. Amikor észrevettem a hibát, először azt gondoltam, gyártási hiba, majd rákerestem a neten, mennyire jellemző a képernyőhiba erre a típusú telefonra, és megakadtam a mágnestokoknál. 

A fórumozók óva intenek mindenkit a mágnessel záródó tokoktól, arra panaszkodnak, hogy például az iPhone-on az iránytű app és a giroszkóp működését befolyásolhatja, hatással lehet a táskába tett hitelkártyákra, bankkártyákra. A Samsung telefonok képernyőjén többen is azt tapasztalták, hogy holt területeket kreálnak a mágneses tokok, azonban a probléma megszűnik, ha a mágneses tokot eltávolítják az eszközről. A holt tér nem azonnal javul meg, van, aki azt írja, hogy 12-24 óra után minden helyreáll a telefonon. A probléma mértéke függ attól is, mekkora a tokban a mágnes, és az mennyire erős.

A mágnestok praktikus, magától záródik, jól tartja az eszközöket, ráadásul azok a tokok, amiket mágneses zárral látnak el, strapabírók. Az iPad-felhasználók a SmartCoverre nem panaszkodnak, szintén mágnessel záródik ugyan, de állítólag az Apple ügyelt arra, hogy kiküszöbölje a hibát – vagy csak senki nem megy a szervízbe ezzel a problémával, mert azt hinné, hogy hülyének nézik. A kérdés az, hogy ha már elvileg egyszer valaki kitalálta, hogyan lehet mágnessel záródó, biztonságos tokokat készíteni, ami egész biztos nincs hatással a képernyőre, akkor miért nem készül mindegyik így? Azonban ha valóban károsítják, rontanak a telefonok minőségén, akkor miért engedik, hogy forgalomba kerüljön? A feljebb linkelt fórumokat és a Yahoo kérdéseket böngészve kiderült, hogy már 2010 óta panaszkodnak a felhasználók a mágnestokra, ami úgy tűnik, 2014-ben is még mindig probléma.  

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!