A jóízlés már rég elbukott a szelfizés elleni harcban, úgyhogy nem is próbálnánk jelezni, hogy ha tényleg csak magunkat akarnánk lefotózni, ott nincs is semmi érdekes. Azt viszont elmondjuk, hogy minden trendérzékenységünk ellenére milyen helyzetben tartsuk vissza magunkat az önfényképezéstől.

Diplomaátadón

Ez nem vicc, a dél-floridai főiskola 2014-es diplomaátadó gálájára szokás szerint kiadta, mit nem szabad csinálni a diákoknak, amik közt szerepel a sétálgatás, menetelés és toporgás, de most felkerült a listára a szelfizés is – írja a Gawker. A USF konkrétan arra kéri a frissen diplomázott embereket, hogy maradjanak a jól bevált kézfogásoknál, minden más gyerekes hülyeségtől tartózkodjanak.

Vonat mellett

Értjük mi, hogy valakinek meg kell örökíteni akár azt is, hogy egy vonat elhalad a háta mögött, de ez veszélyes, másrészt elég jó trollkodásokra is lehetőséget ad: videónk hősét például egyszerűen fejbe rúgta a vonat vezetője, jelezvén, hogy álljon már onnan arrébb a hülye telefonjával.

Magasan

Oroszország egyik kedvenc új hobbija a nagyon magas, nem mellesleg életveszélyes helyeken készített szelfi, de ennek most áldozatául esett a 17 éves Xénia Ignatyeva, aki egy Szentpétervár melletti híd peremén akarta magát lefotózni. A lány lezuhant, és belehalt sérüléseibe. Egyszerűen nem lehet eléggé figyelni a telefonunk nyomkodására, és az egyensúlyunkra is, úgyhogy ezt inkább ne.

Kegyeletsértőn

Ne készítsünk temetéseken szelfiket, mert igazából temetésre senki sem azért megy, mert annyira király dolog lenne. Bár Vujity Tvrtkót ez Facebookja alapján többször sem zavarta, híres tömegsírok mellett sem túl ízléses magunkat fotózni, hiszan az sem a felhőtlen szórakozásról szól, bármilyen régen is történt.

Szex után

Térjünk át a simán csak idegesítő dolgokra: a szelfigeneráció új kedvence az, hogy párok osztanak meg közös képet magukról, hangsúlyozva, hogy az előbb még dugtak. Az van, hogy általában senkit sem érdekel, hogy valaki épp mekkorát dugott, és úgy általában jobb távol tartani magunkat az ismerőseink nemi életétől. Különösen, ha épp a csúnya ismerőseinkről van szó.

Kiruccanás közben, bénán

A szelfi készítése egy csomó esetben magyarázható. Valaki érdekes helyen van, valaki furán néz ki éppen, vagy csak úgy általában történik valami vicces dolog, amit meg lehet egy saját magunkról készített képpel örökíteni. Az viszont, amikor valaki készít magáról, vagy rosszabb esetben a pasijával/csajával egy képet, amiről semmi egyéb nem derül ki, mint hogy unatkozott, és szelfikézni akart, a legidegesítőbb exhibicionista szokások egyike. Súlyosbító körülmény, ha tényleg csak a szövegből tudjuk meg, hogy ez a kép amúgy valami menő helyen készült, hiszen a fej kitakarja az esetleges érdekes részeket.