1990 óta rendezik meg Lipcsében évente a Wave-Gotik-Treffen nevű eseményt, az idei rendezvény ezen a hétvégén volt. Ezen a fesztiválon a goth/gót stílus rajongói találkoznak, esznek, isznak és zenét hallgatnak. És közben elképesztően néznek ki. Hogy mennyire, azt hat extrém példán keresztül mutatjuk meg ebben a cikkben, illetve fotóösszeállításban. Döbbenjen meg, aztán válasszon kedvencet! Heti trend.

A vörös-fekete leszbipár

Akik ilyen helyekre járnak, azok elsősorban a XIX. század viktoriánus korszakának divatját idézik, de azt nagyon keményen vegyítve XX. és XXI. századi elemekkel. A leszbizés például az 1800-as években még egyáltalán nem fért bele, a Wave-Gotik-találkozón viszont abszolút igen. Nem tudjuk, hogy ez a különleges külsejű, vörös-fekete párocska tényleg egy pár-e, vagy csak a fotó kedvéért incselkednek egymással, de nem is ez a lényeg, hanem az elképesztő ruhák – kattintson a képre, akkor többet fog látni!

A nevető lány

A gótikus stílus általában a feketére épít, de másodiknak egy kivételt mutatunk, hiszen ez a lány fehér blúzban van, igaz, a szoknyája neki is fekete. De nemcsak a felsője fehér, hanem a sminkje is, méghozzá nagyon, ráadásul egy félelmetes mosoly is oda van festve a koponyaszerű szemek alá, amitől csak azért nem rázza a hideg az embert, mert pont ezen a fotón a lány tényleg nevet. Ha ön is szeretne egyszer júniusban egy őszi csendéletet viselni a fején, egyszer látogasson el erre a fesztiválra Lipcsébe!

Medúzaasszony

Na de térjünk gyorsan vissza a feketéhez! Medúzaasszony arra a mitológia alakra emlékeztet minket, akinek a fején kígyók tekeregtek haj helyett. Medúzára elég volt ránézni, és a szemlélő azon nyomban kővé változott, úgyhogy lehet, hogy ez az asszony nem is ő, hiszen egyrészt közelebbről megnézve azok a tekergő izék talán nem is kígyók, másrészt ránéztünk, de nem váltunk kővé. A második példakép-tippünk akkor a gonosz királynő a Disney-féle Csipkerózsikából, akit ugye most Angelina Jolie alakít az új filmben. Persze az ő jelmeze egy visszafogott irodista munkaruhájának tűnik ehhez a kreációhoz képest, amit többek között medál és színes (azaz éppen, hogy színtelen) kontaktlencse tesz teljessé.

A csinos pár

Szintén csupafeketében van ez a két fiatal, és ők azzal lógnak ki a többiek közül, hogy meglepően csinosak, ráadásul nem is torzítják el magukat azért, hogy konvencionális szépségük esetleg ne zavarja a fesztivált látogató többi gótot. A hajuk nincs befestve, nincs rajtuk smink se, de persze csizmát és újraértelmezett gótjelmezt hordanak mindketten. A lányon egészen férfias a cilinder, viszont annál nőiesebb a miniszoknya-harisnya-kombó.

A narancshajú démon

És akkor most mutatunk valakit, aki mintha otthon felejtette volna az öltözékét – hiszen csak fehérnemű van raja. Na nem baj, így annál jobban érvényesülnek rendkívüli tetoválásai, mellkasán például Frida Kahlo festőnő látható (talán be kéne mutatni a narancshajú lányt ennek a fiatalembernek, összeillenének). Ez a hajszín a hófehér bőrrel kombinálva kissé démoni külsőt kölcsönöz a hölgynek, de nyilván ez is volt a cél. A sminkjének a színeit és minden egyes pöttyét külön imádjuk.

A rózsaszín arcú matróna

Ki volt a legjobb?

És hatodiknak nézzék meg ezt a hölgyet, akinek kissé megszaladt a keze, amikor felvitte a pirosítót, illetve pontosabban szólva a pinkesítőt. A fél arca rikító rózsaszínre van festve, a másik fele meg persze hullafehérre – goth körökben nem igazán menő a szolizás. A japán gésák divatját idézi, ahogy az élénk színű rúzzsal kissé lekicsinyíti a száját, de a ruhája meglehetősen hű a viktoriánus kor divatjához, a gésás szájon kívül csak a nyakat nyakörvként fojtogató dísz, és persze a dekoltázs utal a szexualitásra. Lapozza végig a képösszeállítást, és mondja meg, ki tetszett a legjobban! Ha ennyi nem volt elég a gótokból, nézze meg korábbi cikkünket a tavaly előtti Wave-Goth-Treffenről, akkor sem hiányoztak az elképesztő jelmezek!