A nyári melegre való tekintettel hajlandóak voltunk egy teszt erejéig elfeledni a múlt fájó emlékeit, és kipróbáltuk az Update jégkrémeket. Voltak közöttük finomak, de sajnos ez egy tiltott szerelem.

Ízlelőbimbóinkon lassan begyógyulnak a Schobert pizzája ejtette sebek, így erőt vettünk magunkon, és adtunk egy utolsó esélyt az Update gyorskaja méltó desszertjeinek, az Update jégkrémeknek. A fagyasztott édességeket Schobert kilencféle ízben árulja: a puncs, csoki, vanília, pisztácia, kókusz és citrom ízek 1000 ml/1499 forintos áron, míg a Red Berry, Cheesecake, Bonbon Cherry és Passion Fruit fantázianevű fagyikákat 200 ml/499 forintos áron vásárolhattuk meg. A Lemon Experience névre hallgató citrom ízű fagyival az általunk meglátogatott üzlet sajnos nem szolgálhatott, így nélküle kóstoltuk végig a többit.

Punch Pleasure, Chocolate Kiss, Vanilla Passion: a gyermekkor hamisított ízei

Hibáinkból tanulva ezúttal fokozatosan szoktattuk hozzá magunkat a brand izgalmas ízvilágához, így legelőször a lakótelepi fagyizók kínálatait képző alapfagyikat vettük sorra. Egyetértettünk abban, hogy a puncs, csoki és a vanília első benyomásra hozta a gyermekkor elfeledett ízét, de nosztalgiázásból többek a torkot köhögtető csípősség érzésére ocsúdtak fel, amit később már nem tapasztaltunk – lehet, hogy hozzászokott a torkunk. Az utóízek lelomboztak bennünket, a puncsot kóstolva szappan, a vaníliát nyalogatva disznózsír és fűrészpor keverékére lettünk figyelmesek, a csokiról valaki pedig azt mondta, „olyan, mintha a csokisbanán ívek bevonójából készült volna″.

Passion Fruit - Red Berry - Cheesecake - Bonbon Cherry: a rejtélyes négyes

A négytagú kis csapat apró kiszerelésére pillantva már a megvásárlás pillanatában is ráncoltuk a homlokunkat, de amikor megkóstoltuk őket, azonnal beláttuk, belőlük pont elég ennyi. A Passion Fruitról tíz tesztelőből négy állította, hogy vízben ázott lábíze van, de egyik, valószínűleg lábfetisiszta kollégánk önként is ette volna. A Red Berryt kóstolgatva egyetértettünk abban, hogy a fagyi helyett akár agyonédesítőszerezett, fagyasztott túrót is kóstolgathattunk volna, egyik tesztelőnk a fagyiban található színes csíkban romlott rágógumi ízét vélte felfedezni.
A legintenzívebb kollektív öklendezést az összes fagyi közül egyértelműen a Cheesecake okozta, külsős vendégtesztelőnk háromnapos, kevert likőrös foglepedék ízét érezte a szájában, de a „habos pusztulat″ kifejezést megalkotó kolléga is megfogta a mások szerint tengeri lény aszalódásának ízére hasonlító jégkrém lényegét.
Legfinomabbnak a Bonbon Cherry bizonyult, aminek íze legjobban a korábban kóstolt csokifagyi képzeletben kommersz cherry likőrrel leöntött változatát idézte elénk.

Pistachios Grandiose és Coco Fantasy: az ínycsiklandó pornósok

A két tényleg finom íz a kókuszos és a pisztáciás volt, ezek tényleg mindenkinek vagy ízlettek, vagy simán semlegesek voltak. Mint azt a fagyihoz legjobban értő kollégánktól megtudtuk, a pisztáciafagyinak alapesetben sósnak kell lennie, de mi ezt is túlságosan édesnek éreztük, úgy látszik, fajtára való tekintet nélkül nyomták teli a jégkrémeket édesítőszerrel. A kókusznál volt, akit zavartak a kókuszreszelék darabkái, de ezen kívül semmilyen más negatív vélemény nem hangzott el. „Imádom, de tudom, hogy veszélyes" – vallott a kókusz ízét szájában örökké érezni akaró kolléganőnk vegyes érzéseiről a jégkrémek jelentős mennyiségű mesterséges adalékanyag-tartalmára utalva.

Végeredmény

Számos Update jégkrémet dobnánk ki bűntudat nélkül a kukába, de volt, amit önként is ennénk, ha nem lenne benne ennyire vészjóslósan sok adalékanyag. A feledhetetlen ízek élvezete közben nem tudtunk szó nélkül elmenni a termékek pornószínészekét megszégyenítő nevei mellett: szerkesztőségünk egyetértett abban, hogy a tesztet szilárdan, csöpögés nélkül tűrő Pistachio Grandiose és a kellemes állagú Coco Fantasy a két legjobb pornós név, ami valaha is létezhet, pedig még senki nem használja őket.

A fagyik általunk legtudományosabban megközelíthető módján hívnánk fel a gluténra, tojásra és szójára érzékeny olvasóink figyelmét arra, hogy ezek az allergén anyagok nyomokban mind megtalálhatóak lehetnek a fagyikban.

Engem csak az azonnali fogyás érdekel, azzal mi van?!?

Hogyan is felejthetnénk el, hogyan fogyasztott le minket Norbi? Azt hittük, a teszt az összefagyizott kanalak mosogatásával véget ér, de az igazi próbatétel csak a kóstolgatás után kezdődött. A fagyikban rengeteg édesítőszer és adalékanyag van, és bár a címkén fel is hívják a figyelmünket, hogy emiatt a termékek túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet, mi nem gondoltuk, hogy egy kis kóstolgatás bármi bajt okozhat. Rosszul hittük.

A teszt befejezését követő fél órában járunk, a szerkesztőségre mély csend borult, amit csak gyomrok megkordulása tör meg. Iszonyúan feszengünk, és nem vagyunk hajlandóak elfogadni a véres valóságot, egyesek utalgatnak a fájdalomra. Másnap megpróbálunk úgy tenni, mintha mi sem történt volna, de ahogy tekintetünk összeakad, az a pillantás egyszerre szégyenteljes és sokatmondó.
Szavakra nincs szükség, többé visszaút sincs, és a kételyek is teljesen feleslegesek:

Schobert Norbert lefogyasztotta a Velvet szerkesztőségét.

Jelenleg ezt a gondolatot emésztgetve próbáljuk folytatni folytathatatlan életünket immár kevésbé plus size modellekként, de ha ön nem allergiás, nem cukorbeteg, nem érzékeny a gyomra, és még mindig nem esett ki egy feltétel miatt sem, kóstolja meg őket, mert vannak közöttük egészen finomak is!

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!