Sok nő választja a vixen nevű eredeti mozgásformát, Miamiban és New Yorkban. A táncóra lényege, hogy mindenki tapinaciban és rúzsban rázza magát egy éjszakai klubnak kinéző táncteremben. A mozgást a nők imádják, fogynak is rendesen, és mindenki boldog. És mindegyikükben ott van a Beyoncé.

#vixenarmy

Vixen army (a vixen boszorkányt, sárkányt jelent, az army hadsereget), így hívják magukat azok a nők, akik a megszokott edzőterem, táncterem helyett fülledt, éjszakai klubban táncolva igyekeznek fogyni vagy formában tartani magukat. A Vixen Workout nevű projekt vezetőjével együtt kiabálják az órán – aki a színpadon táncolva mutatja a koreográfiát –, hogy: igen, szexi vagyok! Igen, vad vagyok!

A Vixen Workout lényege, hogy a táncot és a fogyni vágyást egyesítik, eléggé eredeti ötlettel. A helyszínt teljes egészében éjszakai klubként világítják meg, a táncolással fogyni vágyó nők ilyen körülmények között ugrálnak mostani menő klubzenékre – leginkább hip-hopra mozognak. Az ötletes tánciskola szerint a táncoló nők megtalálhatják a többórás tánc-edzés közben a bennük rejlő Beyoncét, Rihannát vagy Ciarát.

„Az egész arról szól, hogy a legszexibb leggingst viseld a legfényesebb vörös rúzzsal, engedd ki a hajad, hajolj előre és rázd!" – mondta Jolie Bedini az Reutersnek, a 40 éves egyedülálló anyuka Miamiban tartja a vixenórákat hetente ötször. Miami mellett New Yorkban és New Jerseyben is tartanak már vixenórákat, Janet Jones találta ki az egészet. A nők Lil Wayne zenéjére, Rick Rossra és Pitbullra táncikálnak, természetesen twerkelnek, ugrálnak, ahogy a videóklipekben is látható. „Jennifer Lopez, Beyonce, bennük ott van a vixen. Beyoncé az abszolút vixen, de azt gondolom, hogy minden nőben megvan ez" – tette hozzá a tánctanár.

Tánc után szelfike = Girlpower

Az edzésre járó nőkről riportot készített  Anna George ABC Newsnak – ezt a Youtube-on lehet megnézni. Természetesen a riporternő is részt vett az egyik  táncórán, és amellett, hogy több nő is megerősítette, sokat fogytak a tánctól, megbizonyosodott arról, hogy eléggé  izzasztó a táncóra. 

Az edzések után a felszabadult nők szelfit készítenek magukról, ez a vixenkedés lényegéhez hozzátartozik, véleményük szerint így dokumentálják a változást. A szelfik lényege feltehetően a PR-ban keresendő, természetesen a vixenselfie hashtagekkel ellátott önportrék azonnal felkerülnek az Instagramra, és nagyon gyorsan ismertté válik mindenki számára a mozgásforma.

Hatékony a fogyáshoz

A Vixen Workout Instagram profilján többen is közzétették, mennyit fogytak: előtte-utána képekkel bombázzák a követőket. Egyikük 2013 szeptember és 2014 áprilisa között legalább három ruhaméretet leadott. A képekből ítélve ez többeknek sikerült, és ahogyan azt a vixen-életérzés előírja, valóban tapinaciban és rúzsban fotózzák magukat a táncórákra járók. „Ha az edzés szórakoztató, mint amilyen a lányoknak az éjszakai klubokban táncolás, ez nagyszerű mód arra, hogy motiválja azokat a nőket, akik szeretnek táncolni. Ez a kulcs az eredményhez" – mondta a Reutersnek Shirley Archer, az Amerikai Mozgás Tanács szóvivője. 

Ha ön is szívesen fogyna táncolva, de Beyoncé meg Lil' Wayne nem az ön világa zeneileg, akkor esetleg a reggeli rave-ek valók önnek. Klikkeljen ide, arról már megírtuk, hogy milyen!