Kate Upton azt nyilatkozta, nem akar levetkőzni, és pucér képekkel telerakni az internetet, mert szerinte a képeket nem úgy fogadnák, ahogy ő várná – vagy valami hasonló. Főleg a divatlapokban jelenik meg időről időre egy-egy színésznőről művészi akt, többnyire Annie Leibovitz, Steven Meisel, Mario Testino és Steven Klein nevéhez fűződnek ezek a képek. A mára szinte végtelenné vált mennyiségből kiragadtunk néhány tényleg nagyon híres példát arra, hogy mire gondolhatott Kate Upton, amikor a női aktokról beszélt.

 Keira Knightley és Scarlett Johansson egy címlapon

2006-ban készült a Vanity Fair címlapjára a dupla akt, Annie Leibowitz Keira Knightley-t és Scarlett Johanssont is levetkőztette. A két színésznő ráadásul a Tom Ford Hollywood különszámban kapott helyet.

Angelina Jolie egy kádban, meztelenül

Szintén Annie Leibovitz készítette a következő aktot, amelyen Angelina Jolie egy kádban hason fekszik, de különösebben nem látni belőle semmit. A kép szintén a Vanity Fair magazinnak készült, 2006 márciusában.

Marilyn Monroe a kendővel

Az ötvenes évek szexikonjáról a Marilyn Last Sitting című sorozatot Bert Stern fotózta 1962-ben – ezek az utolsó képek Marilyn Monroe-ról. A fotók a Los Angeles-i Bel Air Hotel felső szintjén, a 261-es szobában készültek, a Vogue augusztusi számában akarták megjelentetni, de Marilyn Monroe két nappal a tervezett megjelenés előtt meghalt. Több híresség próbálta később lemásolni a fotókat, és Monroe bőrébe bújni hasonló képeken, például Lindsay Lohan is tett egy próbát.

Lindsay Lohan, mint Marilyn Monroe

Bert Stern utolsó képei Marilyn Monroe-ról megihlették Lindsay Lohant, a botrányhősnőt a New York magazin címlapjára fotózták Monroe-ként. Lohan többször is pózolt már Marilyn Monroe-ként a fotósoknak.

Kate Winslet Mario Testinónak vetkőzött le

Mario Testino 2011-es kiállításán szabadult meg a ruháitól Kate Winslet, a fotós állítólag a női szépséget akarta megmutatni a jelenlévőknek. Nem ez volt az első alkalom, hogy Winsletet meztelenül fotózták, Steven Meisel Catherine Deneuve-ként (A nap szépe című film ihlette a sorozatot) fotózta a Vogue-nak.