horoszkóp

Árkád divatshow: Tűsarkúval járják a piszkos táncot

2008.09.26. 20:35
Kitömött madarakat és pattanásig feszülő idegeket lehetett felfedezni az Árkád bevásárlóközpont divatbemutatóján a kiegészítők közt. A kifutón nemcsak modellek vonultak fel, hanem profi táncosok és akrobaták is. A miniszoknya és a Dirty Dancing menő, a nagymamás fazonú bugyi pedig szexi.

Érdekes párosítás a reneszánsz az utca stílusával keverve, nem hittük volna, hogy együtt jól mutat. Középkori udvari felvonulással kezdődött a bemutató, amelyet már nem első alkalommal Erős Antónia, az RTL Klub híradósa nyitott meg. A televíziós most is - mint mindig - ragaszkodott a saját üzleties stílusához a konferálás idejére. A kiegészítők nagy hangsúlyt kaptak, bár valószínűleg nincs az az ember, aki óriás bogyókat hordana a nyakában, vagy éppen az esernyője rúdján.

Piszkos tánc tűsarkúval

Nézegessen ruhákat akrobatákon!

A kitömött madarakat nem éreztük hordhatónak, a Jeans Club őszi és téli sapkáit, és kabátjait azonban egészen viselhetőnek tűnnek. A Mayo Chix színes darabjaival azokat a fiatalokat célozta meg, akik néha szívesen csinálnak bohócot magukból, akárcsak a háttérben ugrándozó, udvari bolond jelmezt viselő mutatványosok. Időnként felszisszent a közönség, mert a mutatványosok kis híján a közönség ölébe borultak. Szintén a reneszánsz jegyében a Marks & Spencer is maszkokat használt a helyenként túlságosan is konzervatív ruhákat lazítandó. A komoly üzletasszony viseletekből azonban mégis kitűnt a csinos miniszoknya, ami az idei ősz egyik fő slágere.

Az egyes márkák bemutatóit táncos számokkal választották el egymástól, a varrásoknak azonban nem tett jót, hogy a táncosok a műbőrcuccban ugráltak: több helyen is szakadtak a kabátok. A divatbemutató másik különlegessége volt, hogy a cipőket nem lábon viselve, hanem párnán tálalták fel a nagyközönségnek, sőt, a Tamaris a modellek nyakába is akasztott egy-egy párat. Idén is tartják magukat a műbőrből készült, nagymamás stílusú cipők, amik a tavalyi télen is népszerűek voltak.

Vámpírok után szerzetesek

Nézegessen ruhákat akrobatákon!

A Champion ruháival megérkezett az ütemes, pörgős zene is, amitől a közönségnek is megjött a kedve a kurjongatáshoz. A lányok és fiúk kontakttáncokkal mutatták be, mennyire lehet terhelni a sportruhákat. A modern tánc és hip-hop elengedhetetlen kellékeit megtaláltuk. A Pimkie üzletlánc ismert arról, hogy a rózsaszín mindenféle árnyalatát használja, most azonban vámpírjelmezes fiatalokkal színesítették a felvonulást, ötvözve a tizenhatévesek lázadó stílusával. A régi korokhoz visszatérve a vámpírok után következtek a szerzetesek, akik gregorián zenére, csuhában szórakoztatták a közönséget. Majd egy hirtelen mozdulattal lerántották a mindent takaró lepleket magukról, hogy előtűnhessenek a Kenvelo szexi és nosztalgikus farmernadrágjai és lezser, színes és vidám pólói.

A Lee Cooperrel visszatértünk 2008-ba. Tavaly a feliratos póló végre mát ciki viseletnek számított, de úgy tűnik, most ismét mindenhol csak "dirty dancing" és hasonló feliratokkal ellátott ruhákat tudunk majd venni. A non plusz ultra a bemutató végére maradt: a minden korosztályt megcélzó C & A üzletlánc kivételesen fehérneműkkel szórakoztatta a férfiakat. Sokan úgy tartják, hogy a nagymamás fazonú bugyik azért jók, mert kényelmesek, a bemutató azt próbálta bebizonyítani, hogy lehet szexi is.