horoszkóp

Szélsőséges dizájnváltók Jessica Bieltől Rihannáig

2008.02.05. 15:18
Jessica Biel új pasija hatására váltott öregesebbre, a pasit ráadásul Justin Timberlake-nek hívják, Christina Ricci az anorexia legyőzése után váltott hajszínt és frizurát, Ashlee Simpson ráadásul a hajával együtt az orrát is átszabatta. Drasztikus dizájnváltó színésznők okkal és ok nélkül. Ítélkezzen felettük ön!

Bár a celebvilág egyik legnagyobb kaméleonjának Madonnát tartják, az énekesnő mostanában inkább első saját filmjével, a Filth and Wisdommal van elfoglalva, amit a februárban esedékes Berlini Filmfesztiválon is bemutatnak. Persze a többi nőnemű híresség sem ragad le egy stílusnál, néhanapján bizony ők is ráunnak megszokott külsejükre, főleg, ha egy szerep vagy egy készülő album is így kívánja. Íme egy-két példa, döntsék el önök, hogy kinek volt érdemes változtatnia és kinek nem.

Jessica Biel

A színésznő, akit az Esquire magazin 2005-ben a világ legszexisebb nőjének választott, látványos átalakuláson ment keresztül amióta összejött kolléganője, Cameron Diaz expasijával, Justin Timberlake-kel. Tavaly áprilisban még kislányos, világosbarna loknikkal jelent meg David Letterman műsorának felvételén, majd úgy döntött, hogy egy kicsit szofisztikáltabb stílussal próbálkozik, vagyis levágatta haját és befestette feketére. Bár a mosoly és a csábos szempár a régi, az új frizura éveket öregített rajta. Kész szerencse, hogy az énekes láthatóan kedveli a kicsit korosabb nőket. Különben is, az illatáért.

Jessica Biel

Christina Ricci

A huszonhét éves színésznő alig tízévesen kezdte pályáját, és az elmúlt két évtizedben bemutatta, hogy ő egy igazi alakváltó – volt már copfos-morcos rémség az Addams Family - A galád családban, dögös vörös a 200 szál cigi című filmben és szende szőke szűz Az Álmosvölgy legendájában. Ennek megfelelően váltogatja külsejét, vagyis leginkább frizuráit a való éltben is. Egy évvel ezelőtt A lánc című film New York-i premierjén még hosszú, sötétbarna, hullámos hajjal pózolt a kamerák előtt, időközben azonban meggondolta magát, és októberben, a Louis Vuitton Gálán már a sötétszőke kleopátra dívott. Bár Ricci meglehetősen szeszélyesnek tűnhet, az egykor anorexiával küzdő celeb igenis jól érzi magát a bőrében. „Én vagyok a leghiúbb ember a világon, de megtanultam ezt kezelni, így jobban tudom élvezni az életet” – nyilatkozta nemrég.

Christina Ricci

Ashlee Simspon

Bár Jessica Simspon kishúga színésznőként kezdte, nővére jövedelmező példáját látva úgy döntött, hogy mikrofont ragad. Édesapja és menedzsere, Joe Simpson noszogatására a dallamos pop helyett inkább a dallamos rockzenét választotta. Hogy véletlenül se tévesszék össze nővérével, hirtelen felindulásból feketére festette a haját. Néhány botrányos, és végigtátogott fellépés után azonban úgy döntött, követi a jól bevált szöszi hercegnős receptet, és visszafestette a haját. Sőt, az orrát is átszabatta kicsit. Bennfentesek szerint azért feküdt kés alá, mert testvére mellett rút kiskacsának érezte magát. „Az egészet nem azért csináltam, mert undorodtam volna magamtól. Előtte is jól néztem ki, nem vagyok egy bizonytalan ember, soha nem is voltam" – próbálta cáfolni ezen híreszteléseket Ashlee Simspon.

Ashlee Simspon

Elisha Cuthbert

A színésznő 2005 áprilisában még dögös, cicababákra emlékeztető platinaszőke hajzuhataggal, és halvány rózsaszín ajkakkal tetszelgett a fotósoknak a Viasztestek című film Los Angeles-i premierjén. Három év azonban sok idő. A He Was A Quiet Man 2007-es bemutatóján már egy kicsit tépett, rövid és sötétszőke hajjal jelent meg, és egy igazi vamphoz illő rúzst is választott magának. Úgy tűnik, végleg leszámolt a cuki külsővel. Hogy a férfiaknak mennyire tetszik a celeb új stílusa, nem tudni. Egy biztos, Paris Hilton, aki a Viasztestekben együtt szerepelt Cuthberttel, gerjed a kicsit fiús frizurára. Pár nappal ezelőtt ugyanis a két híresség egymásba gabalyodva táncolt a New York-i Tenjune klubban.

Elisha Cuthbert

Rihanna

Az Umbrella énekesnője harmadik albuma, a Good Girl Gone Bad megjelenése alkalmából úgy döntött, hogy megszabadul hosszú loboncától, és inkább egy rövidebb, aszimmetrikus frizurával próbálja meghódítani a közönséget, tegyük hozzá, sikerrel. Míg a 2007-es Grammy Gálán még barna fürtökkel mutatkozott, később még rövidebbre vágatta haját, és a fekete szín mellett tette le a voksát. Aztán a sikerek halmozása után úgy gondolta, hogy egy olyan kaliberű dívához, mint ő, nem illik a kicsit Victoria Beckhamet és Paris Hiltont idéző frizura, novemberben a monacói Wolrd Music Awardson például erősen kisminkelve, bondorított frizurával jelent meg.

Rihanna

Mischa Barton

Nicole Richie kebelbarátnőjét a magyar közönség a Narancsvidék című tinisorozatból ismerheti: Barton három évig alakította a kamerák előtt kicsit problémás, ám mégis bájos és szende diáklányt. Miután a sorozat 2006-ban véget ért, úgy gondolta, ideje kilépni a skatulyából, sötétbarnára festette a haját, és az ajakfényt lecserélte egy vadító vörös színű rúzsra. Ami a viselkedését illeti, nem sikerült megkomolyodnia. Decemberben ugyanis ittas vezetés miatt letartóztatták, aztán kiderült, hogy érvényes jogosítványa sincs, és marihuánát valamint gyógyszerrecepteket is találtak nála.

Mischa Barton