horoszkóp

A műmellbimbó a zokni-szandálnál is rosszabb

2008.02.09. 08:02
Összegyűjtöttük a szerintünk legbénább divattrendeket, amelyek jó része a nyolcvanas években jelentkezett először, kezdve a válltöméstől a neonszínű cipőfűzőkig. Persze a kilencvenes évek és az ezredforduló is tartogatott még néhány botrányos megoldást, mint amilyen a Szex és New Yorkban feltűnt műmellbimbó vagy a Simply Red-féle foggyémánt.

Azt már tudjuk, mik azok az öltözködési szokások, amelyeket a nők nem bírnak a férfiakon, sőt olvasóinknak hála az is kiderült már, hogy a férfitársadalom miktől irtózik, ha nőkről van szó.

Mostani összeállításunkban néhány olyan, egykor vagy ma is menőnek hitt őrületet mutatunk be, amelyekre igen nehéz mentséget találni.

Műmellbimbó

Műanyagból vagy szilikonból készülnek mellbimbók azoknak a nőknek, akik azt szeretnék, hogy feltűnőek legyenek és mindig álljanak a mellbimbóik. Nagy nyilvánosságot az egyik Szex és New York részben kapott még 2001-ben, de 2005 és 2006 környékén állítólag Liz Hurley és Jessica Alba is előszeretettel viselt ilyet. Akinek mégis tetszik, nagyjából 20 dollárért tudja beszerezni az internetről.

Extrahegyes magassarkú

Az egy dolog, hogy egy rendes, hegyes magassarkú, amilyet sok híresség is visel, nagyjából 400 dollárról (70 ezer forint) indul. A Socyberty információi szerint sok nő egy időben csak azért akart kés alá feküdni, hogy a lábait bele tudja szuszakolni ebbe az egyébként borzasztó kényelmetlen cipőbe. És bár egyes urológusok szerint a magassarkú növeli a szexuális élvezeteket, mi nem vagyunk biztosak az egészségügyi pozitívumaiban.

Eltorzul tőle a láb

Cipőfűzők

Két nagy iskola létezik. Az egyik a neon cipőfűzők, amin belül alcsoportot alkotnak a széles neon cipőfűzők. A másik a megkötés nélküli cipőfűzők, amin belül van a rugós cipőfűző és a főleg sportoláshoz használt "behúzós" fajta.

Egy kis bájuk azért van

Válltömés

Ha a nyolcvanas évek divatját említik egy társaságban, akkor a válltömés valószínűleg igen hamar szóba kerül. Igaz, hogy a fiús alkat és azzal a válltömés is divatos volt már az 1930-as években is, a flitteres-rózsaszínes-focistahajimádó '80-as években jutott el története csúcsára. A nők leginkább valami tudományos-fantasztikus film űrhajósára emlékeztetnek válltömésben, a férfiak meg csak egész egyszerűen balféknek tűnnek. A sztárok közül egyébként a frizurában szintén nagyot alkotó Milli Vanilli is kedvelte a válltömést.

Foggyémánt

A fogba ültetett ékszer legékesebb példája a Simply Red zenekar énekesén látható, aki kis lyukat csiszoltatott a fogán, hogy abba egy drágakövet ültessen be. A torz trend közeli rokona a rapperekre jellemző aranyfog, vagy a Goldie-nál, drum and bass muzsikusnál látható arany-fogsor.

Mick Hucknall a Simply Red énekese

Zokni-szandál

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a két ruhadarab együttes viselése milyen mértékben rombolja a bárkiről kialakított képet. Ennek a viseletnek az igazolásához nem gyárthatunk olyan ideológiát, mint a focistafrizurához - miszerint "elöl praktikus, hátul szép" -, mert a zokni és a szandál együttes viselése már logikailag is kizárja egymást: ha elég meleg van a szandálhoz, minek a zokni? Ha meg túl hideg van még, minek vesz szandált?

Don Johnson lába, de még neki is Tilos

És ön mit gondol?

A lista valószínűleg messze nem kielégítő, úgyhogy várjuk a saját élményeiket! Mik voltak a legrosszabb divattrendek, amikkel találkoztak, esetleg belefutottak? Ide jöhetnek a levelek.