horoszkóp

Tömjön plüssbárányt vagy vegyen doboló nyulat

2008.03.20. 14:01
Mivel az élő nyuszi nem trendi, a gyerekes szülők kínban lehetnek, hogy milyen ajándékot fakítsanak a húsvéti ünnepre. Készíthetünk együtt édi plüssnyulat, amelyet mi töltünk meg szívvel, vagy vásárolhatunk régies stílusú, felhúzhatós kacsacsaládot, de minimálbüdzséből kerámia tojáscsibét is beszerezhetünk, ha nagyon muszáj.

Gyerekkori emlékeim szerint az egyik leghumorosabb szülői ötlet az volt, hogy amíg mi, lurkók kint játszottunk húsvét vasárnap délelőtt, az anyuka a bevetetlen ágyat képletes nyúlbogyóval szórta meg apró kávészemek segítségével, és persze egy ajándékcsomagot is elrejtett. No de mit adhatunk húsvétra, ami nem csoki, de élmény?

Készíthetünk például közösen plüssbárányt vagy nyuszit, de az oldszkúl gyerekek mackót is választhatnak. A Medve Művek lényege a varázslat: megjelenik a kis család a budakalászi Corában és kiválaszt a milliónyi állatbőr közül egy szimpatikusat, majd egy húszperces folyamat alatt élettel tölti meg a kis állatkát.

Kertész bárányka és a többiek

Először is, a szimpatikus állathoz formára vágott szívet is kell választani, amit a tulajdonos a kezében szorongat egy darabig, hogy megtöltse szeretettel, mondta el Végvári Tamás, a cég vezetője. Közben elindul a töltőgép, és az állatbőrbe szivacsos töltelék kerül, majd végül a szív is, miután a gazda kívánt egyet és ráfújt a szívecskére. Ezután pedig nincs más hátra, a helyi okmányirodában születési bizonylat is készül a nyusziról, békáról vagy a többi delikvensről, akinek nevet kell adni. Majd pedig a millióegy féle öltözékből lehet választani: a különféle stíluskategóriák között szinte elveszik az ember, hiszen kreálhatunk kertészbarit, görkoris békát, diszkós mackót, de akár csak pizsomás plüssállatot is, amelyhez helyben gyerekméretű pizsomát is vehetünk. A jószágok ára 2990-től (kisebb fajta nyuszi) az 5490 forintig terjed (az összes nagyobb állat ennyit kóstál), és ehhez még ruhákat választhatunk további ezresekért. A bolt szombaton nyitva, húsvét vasárnap és hétfőn zárva van.

Felhúzhatós nyuszik és kínai csibék

Ha viszont inkább a kész és azonnal beszerezhető, de klasszikus játékokat részesítjük inkább előnyben, dúskálhatunk a doboló nyuszik, családban menetelő pipik és úszó kacsák között a Játék anno nevű boltban. A leginkább kínai gyártmányok között egy-egy magyar darab is megbújik, sőt, vannak kimondottan gyűjtőknek való, ritkább példányok is. Egy ilyen fémnyúl garantáltan nem kér enni, még csak zajt sem igen csap, viszont ha felhúzzuk, mozog. Az árak 630-tól (kínai gyártású, felhúzhatós csibe) a 2910 forintig terjednek, ez utóbbi a nyuszicsalád ára, amelyet már csak hellyel-közzel gyártanak. Szuperaranyos a magas, doboló nyúl is, amely kissé macskás képet vág, és az ára 2490 Ft.

Akár nagyon-nagyon minimálból is megodhatjuk a húsvétot. Ha nem elég ajándékba a minőségi csoki, akkor látogassunk el például a kellemesebb küllemőre dizájnolt kínai üzletlánc, a More egyikébe. Igaz, hogy itt főként tavaszias jellegű, hasznavehetetlen porfogókat találunk, azért ki lehet fogni például egy rószaszín-zöld tojástartót (399 Ft). De akár a kertbe is beszerezhetünk egy majdnem félméteres, gömbölyded tojáscsibét is 1099 forintért, vagy piszok olcsón megúszhatjuk, ha csak egy kisebb, "répán ülő nyulat" választunk, piti háromszáz forintért. Ha meg ragaszkodunk a babákhoz, van itt akciós rongybaba is (699 forint), de vigyázzunk, mert könnyű lerántani a szoknyáját.