Szőrmebunda és kínais JLo cipő, öklendezésig

2007.10.26. 13:10
Jennifer Lopez maggassarkúi leginkább egy kínai piacon néznek ki jól, az összhatáson még a kétmilliós szőrmebunda sem sokat javít. A taplódiszkós övek és farmerek után csak a festett mellkasú férfiak vidítottak fel kicsit és Delhusa Gjon, aki feladta a rejtvényt örökre.

Amikor megérkeztünk a Csiki-Bege autóplázához, egy parkoló kocsin ezzel a rímbe szabott szlogennel szembesültünk: "fotórealisztikus festés fémre, fára, nőre, kőre". Akkor még nem tudhattuk, hogy ennek a cipő- és ruhakollekció bemutatón jelentősége lesz.

Mintegy háromnegyed órát kellett várakoznunk arra, hogy megcsodálhassuk, amint a '90-es évek topmodelljei újra kifutóra lépnek, ráadásul JLo cipőket a lábukra erőltetve. Addig is szemügyre vettük a rendezvényterem egyik falán felállított polc tartalmát: a popsztár stílusát taplódiszkósban megvalósító cipők azonban nem inspiráltak arra, hogy tövig rágjuk a körmünket a későbbi tombolán, hátha mi nyerjük meg a tízcentis bokatörő képződmények egyikét.

A cipőknek ez a legfőbb jellemzőjük: minimum nyolc centiméteres a sarkuk, de inkább több, és nem áll távol tőlük az állatminta, a farmerutánzatú hatás, és az arany-ezüst-bronz árnyalatok. Igyekeztünk tekintetünkkel kerülni a magassarkú lábszárcsizmákat, amelyek szőrős felsőrésze pusztítja az akár közepesen jóízlésű ember közérzetét. Az elmúlt nyáron oly divatos aprópöttyös szandálcipők itt is megjelentek, és bár tudjuk, hogy a kínai üzletben is megvásárolhatók 4000 Ft-ért, JLo márkanévvel akár 35 000-ért is el lehet adni.

Sorozatsztár csak magassarkút hord

Viszont milyen szerencse, hogy sorozatszereplők lehetnek segítségünkre a divat megítélésében. A Barátok közt Tildája, Szabó Erika kérdésünkre elmondta, nagyra értékeli, hogy "végre az alacsony nőkre is gondolnak". Az extra-hegyes orrú, fekete magassarkúban érkezett színésznő kifejtette, hogy neki nem áll jól a lapos cipő, és bár a JLo kollekció darabjainál a kicsit visszafogottabb stílust kedveli, azért tetszettek neki ezek a lábbelik is.

Ha esetleg furcsálltuk volna, hogy miért olyan sok az idősebb hölgy, férjével a karján a nézők első sorában, megtudtuk az okát: a cipőbemutatóval közösen rendezett Scandic Retail ruhabemutató törzsvásárlói voltak a fő meghívottak. A Marc Cain német márka női konfekcióruházatát is ők forgalmazzák, és mint kínkeservesen megtapasztaltuk, fel akarják virágoztatni a szőrmebundák piacát.

Festett férfimellkas, meztelen combokkal

Tekinste meg képeinket!

Miután Jaksity Kata színésznő, aki az est háziasszonya volt, felvezette a "súlytalan és meleg szőrméket" valamint a "szuperszexi és extravagáns" cipőket, felcsendült Lopez Brave című dala. És elkezdtek bezáporozni a kifutóra a kristály- és ezüstbiszbasz-díszítéses tré övek, a koptatott farmerok és persze a leopárdmintás magassarkú szandálok, amelyek kihívást jelentettek még a modelleknek is.

Aztán előttünk termett két meztelen felsőtestű férfi is, akik beteljesítették a korábbi óment, ugyanis mellkasukon festett JLo-arckép és meztelen combok pompáztak, feszegetve a kínos és az extragáz határait. És ugyan mi azt hittük, a szőrme egy ideje nem divat, fokozatosan megjelentek a szőrmebundák is a szövetnadrágok és a leggingek fölött. Végig abban reménykedtünk, hogy ezeknek legalább egy része műszőrme, de kiderült, hogy a bemutatott darabok egytől-egyig igaziak, bárány, coboly, nyérc és csincsilla szőréből. Csanádi Judit, a Scandic Kft. vezetője azonban igyekezett minket megnyugtatni: ezeket az állatokat "tökéletes körülmények között" tenyésztik erre a célra. Anélkül, hogy Stella McCarthy-vá válnánk, csak emlékeztetünk rá: egy nercbundához kb. 50 nyérc, egy csincsillabundához 150 csincsilla elpusztítása szükséges.

Bódi Sylvi, a prémes állatvédő

Bódi és a metroszexuális

Miután csaknem bokákolva végignéztük a mintegy 30 különböző, és pusztán esztétikai szempontból szépnek mondható bunda bemutatóját, amelyeket főként nyitott szandálcipővel hordtak a modellek, rátámadtunk a celebekre is. Bódi Sylvi a bemutató második felére érkezett meg egy metroszexuális férfival, Milánóban vásárolt fekete, szőrmegalléros Gucci bundában. Kérdésünkre egyből leszögezte, hogy ő valójában állatvédő és félig-meddig vegetáriánus is, és csak véletlenül van neki otthon néhány bundája. A kollekció azért nem tetszett neki, mert nagyasszonyosnak találta, és a párduc- és tigrismintás cipőket sem venné fel, inkább az anyukája hord ilyesmit.

Valami véletlen folytán még egy vegetáriánus híresembert sodort az eseményre a sors, aki Delhusa Gjon volt. Ő gyönyörűnek tartotta a bundákat, különösen, miután megtudta, hogy mennyibe kerülnek: némelyik már 300 ezerért megvásárolható, de például a Giancfranco Ferre márka darabja kétmillió forint körül kapható. Gjon valójában a motoros imázs híve és a szőrméről nem olyan szívesen beszélt, mert ahogy mondta, egyik szeme sír, a másik nevet: "vadregényesnek tartom, de a legkisebb állatjelenet is megindít, amit nem tudok megfejteni". A cipők véleményezésekor pedig felsorolt egy csomó kevéssé kompatibilis jelzőt, miszerint a kollekció "olaszos, könnyű, rafinált, egészséges, fiatalos, kényelmes, praktikus, egyszóval dögös", majd olyat ejtett ki a száján, amit nem tudtunk értelmezni. Dehusa Gjon szerint "jó egészséget és elmeállapotot tükröz", de hogy mi, az sajnos örökre megválaszolatlan marad.