Királynő - A belső kisugárzású szupernők éjjele

dns
2008.05.23. 12:05
A szépségversenyzők egy része álcát vett fel Nagy Réka Topmodell-győztes szerint, Détár Enikő szerint pedig a legnehezebb feladat az önismeret útján lavírozni. A Királynő csaknem ötórás döntőjének felvételén a slágerkifejezés a belső kisugárzás volt, emellett a világbéke végleg süllyesztőbe került. Hastáncruhának alkalmas estélyik, izomból hízó versenyzők és sok kisugárzás-elmélet a fekete falanszterben.

„Azt vettem észre, hogy páran ebből a mezőnyből álcát vettek föl és nagyon rámentek arra, hogy értékes és jó ember akarok lenni. Az emberek látják úgyis, ha valaki értékes és kedves, nem lenne fontos ezt ennyire kihangsúlyozni, mert így válik elcsépeltté”- vélte Nagy Réka, a Viasat3 Topmodell című valóságshow-jának győztese, aki Reika néven modellkedik azóta.

Szeretnének magukkal szembejönni a színpadon

Nézegessen királynőket!

A Királynő kis híján ötórás felvétele alatt a szépségversenyzők és a műsorban nyilatkozó zsűritagok, stábtagok mantrává emelték a kemény munka és a belső kisugárzás kifejezéseket. Az előbbinek a kifejtésére nem szánunk időt, de mielőtt a monstre produkció kulisszatitkaira rátérnénk, úgy éreztük, muszáj megmagyaráznunk, mit jelent valójában az, hogy belső kisugárzás. Ez a jelenség idén végleg a süllyesztőbe taszította a világbéke vágyát, és még a bálnavadászat tilalmáért folytatott harcot is.

Az RTL Klub budatétényi stúdiójában a szépségverseny közvetítésén résztvevő összes vendégnek fekete ruhában kellett megjelennie, mert a produkció kreatívjai egységes masszává szerették volna olvasztani a közönséget, hogy a színpad színessége jobban kitűnjön. A döntő után a fekete seregben elsőként Nagy Rékát fedeztük fel, majd a zsűri tagját, Détár Enikőt kértük meg, ossza meg velünk kisugárzáselméletét. „Az önismeret, valamiféle önbizalom, és lelki béke alkotja a kisugárzást. Azzal lehet gyúrni rá, hogy az ember kutatja, hogy kicsoda, és azt vállalja. A főiskolán is mindig azt mondták: add magad! Nagy színészektől hallottam már, hogy annyira szeretnének magával szembejönni a színpadon, hogy megértsen valamit önmagából”- mondta a színésznő, de saját személyiségére nem szeretett volna rátérni.

Árad belőle a varázslat

X-faktor – a kisugárzáselmélet

Mindezidáig Náray Tamásnak a Velvet számára adott interjújában hangzott el szerintünk a legpontosabb kisugárzáselmélet. „A kisugárzás szemközeli dolog, de ha az x-faktor genetikailag benne van egy emberben, akkor azt lehet úgy is érezni, ha az illető háttal áll. Ha megnézzük az európai filmsztárokat, egy Jeremy Ironst, egy Brigitte Bardot-t, még ha te csattogó szárnyú falepkét is toltál magad előtt az utcán, amikor ők nagy sztárok voltak, egy mostani fotójukra ugyanúgy odakapod a szemed” A magyar x-faktoros személyiségekről pedig „Megvan például Törőcsik Mariban. Picike, sovány, el is vész a bútorok között, mégis mindig észrevesszük, elementáris az ereje.”

Kovácsovics Fruzsina, a Csillag Születik felfedezettje szerint a mosoly az, amelyen keresztül „előjön a kisugárzás”, Kiss Zsóka pedig, az ország első és mindezidáig egyetlen roma származású playmate-je arról beszélt „az önmagában kevés, hogy néz ki valaki, a szép beszédével, a kedvességével is el tud kápráztatni. Fontos, hogy mindez ne szerepjáték legyen.”

Katus Attila, a versenyzők edzője a felkészítőtáborban, a női személyiségben rejlő varázslatra tért rá az ötórás döntő után lelkesen. „Ha valaki kevésbé tetszetős külsővel megszólal, és olyan érzelemvilága van, árad belőle a varázslat, akkor meg tud szépülni. Ez a fajta szépség a kisugárzás.”

Tükröt tartunk a tévénézők elé

Nézegessen királynőket!

A döntő élő közvetítése este kilenc órakor, a Barátok közt után kezdődött, de a feketébe öltözött vendégeknek két és fél órával korábban a helyszínre kellett érniük. A bejáratnál fémdetektoros kapukon át jutottunk a stúdióba, üdítőt, táskát a biztonsági szabályzat értelmében nem volt szabad a terembe vinni. Az ellenőrzés és az a trend, hogy a nők java több mint tíz centiméteres, dominacipőben és petit noirban érkezett, együtt különös hangulatot adott az eseménynek. A férfi vendégek átlagos testmagassága 178 centiméter volt, a nőké így 185.

A fekete falanszterbe érve megtudtuk, hogy az élő közvetítésig esedékes időt a műsorban majd látható esztrádok felvételével töltjük, amelyek előtt Bűdi Szilárd, a televíziós show-k szubkultúrában ismert énekes-bemelegítőember szórakoztatta az egybegyűlteket. „Önök, akik itt ülnek, tükröt tartanak a tévénézők elé” – és hasonlók hangoztak el. Az este aranyanimátora címet azonban a műsorvezető Jáksó Lászlónak adjuk, akinek vicceiből és a csajozási útvesztőiből kiemelt, önostorozó stand upjait feljegyeztük egy füzetbe, de sajnos leírva visszaadhatatlanok. A kifutón Jáksót és műsorvezetőtársát, Stohl Andrást nézte a közönség, amint bolyongtak a fülükben utasítást várva, és ez a beállítás úgy festett, mintha a fekete falanszterlakók két, különleges nagymacskát tanulmányoznának a fényben. A színpadkép alapján a díszlettervező kedvenc sorozata az Alfa Holdbázis.

Híztam izomból, fogytam zsírból

Szépségverseny nem maradhat esztrád nélkül, és erről itt a csatorna felfedezettjeként a nézők állítólagos rajongását élvező Four for Dance, valamint a mentalisták tömegében utolsó megmaradt bűvészként bemutatott Holcz Gábor gondoskodott. Bereczki Zoltán Jacko-imitációját négyszer vették fel, így jól megfigyelhettük, hogy a művész a mozgását, az énekhangját és még a bőrszínét tekintve is nagyon hasonlított az egykori popkirályhoz. Épp csak azért nem kértük fel a produkció után, hogy nevezzen a celebhasonmás-versenyünkbe, mert annak fődíja Jáksó öreg, zörgő terepjárója.

Legtöbbször az egyedülálló mondatokra élezzük ki a figyelmünket, a mostani kedvencünk Tepedelen Tímea bemutatkozó filmjében a balatonkenesei felkészítőtábor eseményeit említve elhangzott „híztam izomból, fogytam zsírból”- mondata volt, de szintén szerettük Náray Tamásnak, a döntő divattervezőjének gondolatát is, amelyik szerint a szépségverseny emberek esetében is hasonló, mint a kutyakiállításokon a küllemvizsgálat.

Áttetsző anyagok lebegnek a szélgép előtt

Nézegessen királynőket!

Meglepve láttuk, hogy az estélyis tourra a tervező néhány versenyzőnek hasat szabadon hagyó, inkább táncprodukcióra, mint Operabálozásra hivatott ruhát készített, bár itt minden a tévés közvetítés számára készült, és az áttetsző anyagok szépen lebegnek a szélgép előtt. Az összesített döntő több elemében is eltért az eddig zömében MTV-produkcióban készült korábbi döntőktől.

Egyrészt a szépségversenyzők közül öt lányt, Dammak Jázmint, Freire Szilviát, Tepedelen Tímeát, Polgár Krisztinát és Dobó Ágnest a zsűri szavazatai alapján a végső döntőbe juttatták, nekik ezért élőben is beszélniük kellett magukról és arról, milyen jótékony célok mellé állnának, ha királynők lehetnének. Ez néhányuknak láthatóan kisebb megpróbáltatás volt. A másik nagy különbség, hogy az eredményhirdetéskor végre nem kellett a támogatók nevét és az általuk felajánlott különdíjakat meghallgatnunk, és a zsűriben sem foglaltak helyet autókereskedések képviselői, szépészeti beavatkozást felajánló üzletkötők. A szakmai zsűri mellett voltak persze celebek is, például Medveczky Ilona és Détár Enikő.

A királynők hajnalig buliztak

A harmadik lényeges változás az volt, hogy a csatorna nem tartott sajtófogadást a döntő után, ahol a szépségversenyzők és a sajtómunkások összegyűlnek interjúzni. Mint megtudtuk, azért, mert a kemény munka miatt a lányok már alig állnak a lábukon. A székek és ezüstkonfettik közt sikerült beszélgetnünk a versenyzőknek, akiknek ezért volt lehetőségük lazítani az esemény után, két óriási limuzin várta őket az épület előtt, és mint azt a Reggeliben Lilu elmondta, hajnali négyig mulattak.

Freire Szilvia lett A Királynő

A Miss Universe a Miss World és a Magyarországon még a Fásy-korszakban sem honos Miss Earth Hungary egyesített döntőjét mutatta be az RTL Klub. A monstreprodukció huszonegy döntős szépségversenyzője közül a zsűri szavazatai alapján ötöt választottak a végső döntőbe, akik közül emelték ki a három szépségkirálynőt. A Miss Earth Hungary győztese Polgár Krisztina lett, aki Manilán képviseli majd az országunkat. A győztes sok szépségversenyen indult már, többek közt láthattuk már a Miss Balaton mezőnyében is. A Miss Universe Hungary győztese, Dammak Jázmin a hazai férfimagazinok olvasói – vagy nézői – számára lehet ismerős, több kiadványban szerepelt már. A győztes a vietnámi világdöntőre utazik majd, és laptopot kap. Az autónyereménnyel járó Királynő címet - ami egyben a Miss World kievi döntőjére szóló nevezést is jelenti - Freire Szilvia kapta meg, aki a tavalyi Miss World Hungary mezőnyében is indult, és a második udvarhölgy lett. A közönségszavazatok alapján a különdíjat Gégény Nikolett kapta, akinek a nyereménye egy plazmatévé.