Tetováltat, ruhát tervez és másfél milliót költ a Kylie kemény mag

2008.05.16. 11:02
12 órát töltöttünk a Kylie-rajongótábor kemény magjával, mégpedig a számukra legfontosabb órákat. Sokat vártak, sokat fizettek, de a múlt éjjel megvolt a koncert és ők mindent megkaptak, amit az ausztrál pophercegnő nyújtani képes. Közben megtudtuk, hogy ki tervez ruhát az énekesnőnek és ki a rajongóinak, hogy mi a fanatizmus ára, és azt is, hogy Kylie Minogue valószínűleg nem felejtette el teljesen Rózsa Györgyöt.

Most kivételesen nem Godot-ra

Még délután 5 körül jár csak, amikor máris kilátogatunk a Sportaréna elé. Nem rajongókkal találkozunk először, hanem jegyüzérekkel, akik annak ellenére mormolják félhangosan a "jegyet veszek" mantrát, hogy közben pár méterrel odébb a még a hivatalos pénztárban is lehet jegyet kapni. A bejárat előtt eközben már olyan 20-30 ember táborozik, hogy biztosítsák maguknak, hogy a legelső sorban lehessenek majd a koncerten. Kapunyitás fél hétkor, koncertkezdés nyolckor. Az eső néha elered.

A bőre alatt is Kylie van

A rajongóknak nagyjából a fele visel valami Kylie-hoz köthető ruhadarabot, általában pólót. A legtöbben azt mesélik, saját maguk tervezték felsőjüket, van, aki a maga készítette designt nyomatta rá egy pólóra, de van olyan is, aki flitterekkel varrta ki a pólóján a feliratot. Külföldiekkel is találkozunk a várakozók között, ők Oliver (Németország) és Andrea (Hollandia). Néhány napja együtt utaznak már, úgy döntöttek ugyanis, hogy elkísérik Kylie-t a teljes, 22 országot bejáró turnéra. Andrea tetoválással bizonyítja, hogy előző turnéján Ausztráliába is utánament Kylie-nak. És ha már a kedvünkért egyszer nekivetkőzött, megmutatja mind a 4 tematikus tetkóját, amelyek közül az egyik egy örökre bőrre rögzített Kylie-autogram. Természetesen valamennyi megtekinthető galériánkban. Amikor megkérdezzük, hogy mennyibe kerül Andreának ez az 50 koncertes körutazás, azt mondja, hatezer euróba, ami nagyjából másfél millió forint.

"Jó szórakozást!"

A kapunyitás után elszánt futóverseny kezdődik a legjobb helyekért a színpad előtt, de ekkor még mindig 2 óra van hátra a koncertig. Végül fél 9 után kezdődik csak el a műsor, ami azoknak, akik ott voltak a turné eddigi hat állomásán, nyilván nem tartogat túl sok meglepetést. Tudják ők már, miként változik át Kylie 3-4 számonként Jean-Paul Gaultier kosztümjei segítségével aranykezű robotból pompomos cheerleaderré vagy bálkirálynőből mangafigurává, és azt is, hogy nő lesz a billentyűs és a basszusgitáros is, valamint hogy a zenekart, ugyanúgy mint újabban Björknél, egy rézfúvós szekció egészíti ki.

Divatos és bevállalós fanatikusok a galériában!

A kevésbé jól informáltaknak azonban jópárszor tátva marad a szája a szépen megtelt Sportaréna nézőterén. Akkor például, amikor Kylie egy hatalmas ezüstkoponyán ülve lebeg be a színpad fölé, vagy annak hatására, hogy milyen tisztán ejti ki magyarul, hogy "jó szórakozást", vagy amikor a férfi táncosok is fekete nejlonharisnyára vetkőznek (ugye megmondta a tejben-vajban!). Vagy önmagában attól, hogy bár a lemezfelvételekkor ezt mindig titkolni igyekszik, Kylie-nak egyébként van hangja. Két szám között aztán egyszer csak megemlíti az énekesnő, hogy napra pontosan 15 évvel ezelőtt járt és lépett fel először és máig utoljára Budapesten. Aki a kemény magba tartozik, azt is tudja, hogy erre a fellépésre Rózsa György "Top Show" című műsora keretében került sor. Kevésbé kellemes meglepetések is vannak azért, például a koncertet félbeszakító negyed órás szünet, az eddig kiadatlan, vadonatúj számok, amiket senki sem ismer, vagy a Copacabana hangulatú, meglehetősen gyengére sikeredett finálé, amit szerencsére egy igen frappáns ráadás tesz végül jóvá. Talán ezek miatt lehetett, hogy a közönséget - a kemény magot leszámítva - viszonylag ritkán sikerült a kollektív eufóriáig megindítani.

A melegek és a hazafiak nem tudják abbahagyni

A kemény mag legkeményebbjei 4 óra várakozás és 3 óra koncert után még éreznek erőt magukban ahhoz, hogy afterpartira menjenek (miután kikeveredtek a Stadionok környékét hirtelen elnyelő forgalmi káoszból). A helyszín természetesen egy meleg szórakozóhely a belvárosban, ahonnan, bár éjjel fél háromig várunk, nem akarnak kikopni a legmakacsabbak. Köztük Danielre leszünk figyelmesek, aki feltehetőleg nem meleg, viszont ausztrál, és úgy tűnik, leginkább a hazafias érzelmek vezették el honfitársnőjének koncertjére. Abból is erre következtetünk, hogy a buli folyamán tartott vetélkedőn nyert Kylie-naptárra sem tart igényt. Sörre azonban szemlátomást igen. A DJ közben elnyűhetetlen és elnyűhető Kylie- és nemKylie-slágereket vegyít vég nélkül, a nyakak körül még ott a koncertről hozott aranyszerpentin, a csípőkben szinte még élénkebb a riszálódhatnék, mint korábban bármikor, de nekünk már indulni kell, hogy a hazamenetellel és a cikk megírásával együtt 12 óra alatt azért letudjuk a Kylie-élményt. Hogy ők mikorra teszik túl magukat ezen az egészen, azt még csak nem is sejtjük.