horoszkóp

Lemaradt a H&M a leárazásversenyben

2008.01.08. 11:35
Miután megnéztük, mit nyújtanak a kisebb üzletek a leárazáson, bevettük magunkat a nagyobbakba is. A Zara - H&M - Mango versenyből most a Zara került ki győztesen, igaz a Mango sem volt rossz. A H&M-et inkább csak irodistáknak ajánljuk, és notórius sapka-sál-kesztyű elhagyóknak. Még ebben a szezonban is tarolnak a mesehősös felsők, de már nemcsak pólón, hanem pulóveren is, a téli hidegben igen hasznos cicanadrágra pedig nagyon kedvezményesen szert lehet tenni. Normális farmert továbbra is csak nagyítóval lehet találni.

Zara: a hippi blúztól a normális farmerekig

A Zarában vették legkomolyabban a leárazást, a négyszintes Váci utcai áruház teljes egészét elárasztják a százalékok karikái. Az üzlet vezetői odafigyeltek a pszichológiára is, és a női vadászösztönökre alapozva olyan asztalokat alakítottak ki, melyeken összeömlesztve vannak a ruhák – főleg felsőruházat –, hogy onnan pecázhassák ki a hölgyek a szimpatikust. Ez okoz némi felfordulást, de kárpótlásul elképesztő feliratos / képes / képes-feliratos darabokat lehet kifogni 3000 forint alatti áron (Maci Laci és barátai kapucnis pulóveren pl. 2500 forint). Soha ennyi különféle lábbelit sem láttunk mostanában, amit azon nyomban szívesen megvásároltunk volna (félcipő, balerina és szandál 4500-től, csizma 7900-tól, csak kár, hogy a többsége nem 38-as).

A legpazarabb farmereket is itt láttuk. Előző részünkben e téren csak a Pimkie-t tudtuk ajánlani, de a Zarában 7900-ért illetve 9900-ért több ígéretes darab kapható (vászon nadrág már van 3990-ért is), a szezon egyik legfontosabb öltözéke, a kabát 10-12 ezer forinttól kapható.

Klikk!

Kedvencünk a bonyolult és megfejthetetlen mondanivalójú „Tokyo for us” feliratú póló 2490-ért, és igazi hippi-rasztafári outfitek is vannak, egy csodálatos színgazdagságú felső például 5990 forint, de kevésbé színesek ennél olcsóbban is kaphatók.

Mango: ruhadömping Bambival és Minnie egérrel

A Mango átfésülésére a Zarához hasonlóan nagy türelemre, és elsősorban erős karizmokra van szükség, mert a Mango utolsó szegletében is leárazott cuccok vannak, és sokszor emeletesen, egymás fölé csoportosították a ruhasorokat. Úgyhogy ömlesztve zúdul a kedves vásárlóra minden, olyannyira, hogy az Arena Plazában először azt hittük, voltaképp outletben járunk (míg az eladók fel nem világosítottak minket, hogy nem).

Lehetetlen felsorolni, miből mi a legjobb, így a nagy egészből kiragadva az ötletes felsőrészek (mesehősök közül Bambi és Minnie egér 2799-ért) mellett a különféle színű és anyagú lódenkabátokat ajánljuk (7-12 ezer között), egy cseresznyeszínű pólóruhát (3990 Ft) illetve egyik kedvencünket, a piros, susogós esőkabátot. És van egy csomó színes leggings, azaz cicanadrág is (1999 Ft). De mint mondtuk, a mindenre kitekintő listázás kizárt, az üzletben legalább két órát el lehet tölteni alapos kutakodással.

H&M: sapka-sál elhagyók és irodai alkalmazottak mentsvára

A H&M leárazásban most először csalódtunk: amit a Vörösmarty téri üvegpalotában tapasztaltunk, tulajdonképp az új kollekcióra figyelmet irányító, ún. blickfangosító kamu, csupa alap holmival, de legalábbis olyannal, melyben szinte semmi kockázatvállalás nincs. És nem is annyira az utolsó divatot idézi (kivéve a ¾-es ujjú harangformájú kabátokat). Mondjuk iroda lookban (klasszikus fekete nadrág 3995 Ft) itt lehet legolcsóbban bevásárolni az tény.

Azzal egyébként a H&M sem vesződött, hogy átmatricázza vagy satírozza az árakat, kis piros százalékos papírkákat biggyesztenek a régi árak mellé (ez egyébként mindig így szokott lenni náluk), mely a kedvezmény mértékét jelöli, úgyhogy ez is remek, fejtörős megoldás. Téli kiegészítőkben viszont itt lehet legnagyobbat kaszálni, úgyis mint sapka-kesztyű-sál vonalon: akinek például kék színű bőr vagy hasított bőr kesztyűre fáj a foga, ki ne hagyja a svéd láncolat valamelyik üzletét. Előbbi 2745-ért, utóbbi 2245 forintért kapható, sapka már a döbbenetes 447 forinttól van, horgolt kesztyű 795 forint és ha számításaink nem csalnak férfi sildes sapka 597.