Az idei New York-i Metropolitan Gálán Anna Wintour, a Vogue legendásan kemény főszerkesztője ördögszarvakkal ékesített estélyijében jelent meg, amelyik a személyiségét hűen tükrözte. A gála elméletileg divatbemutatók sorozata volt, de a fotósok mégis inkább a celebeket fotózták. Összességében elmondhatjuk, a celebek testsúlyának egy részét a befecskendezett botox teszi ki.

Május 5-én megrendezték a New York-i Metropolitan Múzeum tavaszi kosztümgáláját, amit sokan a divatvilág Oscarjaként szoktak emlegetni. Az rendezvény házigazdája Giorgio Armani divattervező, Anna Wintour az amerikai Vogue főszerkesztője, valamint Julia Roberts és George Clooney volt. A múzeum idén „Szuperhősök: Divat és fantázia” néven hirdette meg a bemutató témáját, amelyben azt szeretnék megvizsgálni, hogy a szuperhősök szimbólummá vált kosztümjei hogyan befolyásolták a divat világát. Érdekes módon erre, az egyébként érdekes kérdésre nem sikerült megadniuk a választ. A divatbemutató egy részében Superman-emblémás szereléseket mutattak be a modellek, de a Speedo is készült szuperhősök számára fejlesztett kreációkkal.

Julia Roberts sellőnek öltözött

Nézegessen botoxgálát!

Természetesen a gála nem maradhatott sztárok nélkül, akikről lényegében több kép készült, mint a bemutató egészéről. Tudva, hogy ők lesznek a rendezvény főszereplői, ki is tettek magukért, több-kevesebb sikerrel. Véleményünk szerint az est legszebb hölgyének mindenképpen Julia Robertset kellett volna megválasztani, aki formás alakját kiemelő ezüstszínű Giorgio Armani ruhájában a legnőiesebb jelenség volt a rendezvényen. Esélyes még a címre a szintén tengeri élőlénynek öltözött Gisele Bundchen is, aki merész szabású Versace ruhája miatt a legszexisebb nő volt a gálán. Eva Longoria Parker sem sokkal maradt le, ám ő mindenképpen jobban mutatott volna a vörös szőnyegen, ha feleannyi lila fodorban érkezik.

Divatszörny szarvakkal

Az est számos érdekes ruhaválasztása közül mindenképpen ki kell emelni Victoria Beckham köntösre emlékeztető Armani ruháját, ami ráadásul a People magazin szerint a neves divattervező 1989-es őszi kollekciójából származik. Meglepetést okozott az átváltozó művésznek is beillő Christina Ricci, ugyanis tőle szokatlanul babarózsaszín Givenchy ruhában jelent meg, amit a biztonság kedvéért egy piros fűzővel tett emlékezetessé. Az abszolút mélypont azonban a modora alapján is a legkeményebbek közt számon tartott Anna Wintournak köszönhető, aki a rangos esemény alkalmából egy ezüstszínű, szarvakkal díszített Chanel ruhában riogatta a vendégeket.

Batman, mint múzsa

A gála keretein belül legismertebb tervezői mutatták be ruhakölteményeiket, melyeket többek között Batman vagy a Pókember kezeslábasa inspirált. Ebből az alkalomból megrendeztek egy kiállítást is, amelyen bemutatják az egyes hősök ruházatának folyamatos változását, megtekinthető lesz többek között a Macskanő, Superman vagy akár a Wonder Woman (Csodanő) öltözékének átalakulása.