horoszkóp

Victoria Beckham a legrosszabbul öltözött Vogue-divatikon

2008.03.13. 15:45
Van olyan lény, aki akár Tini Nindzsa Teknősnek öltözik, akár Nagy Madárnak, mindenki beszélni fog róla, sőt, még a Vogue divatmagazin címlapjára is kerülhet. Ő Victoria Beckham, akinek az ízlését a divatkritikus, Richard Blackwell tavaly is citromdíjjal jutalmazta, viszont iszonyat jól menedzseli magát.

Az áprilisi, brit Vogue címlapján a szőke, ezüstbe öltöztetett Posh Spice félprofilja látható. Victoria Beckham ezzel az egyik legbefolyásosabb divatlap címlaplánya lett, tehát aki eddig kétkedett benne, hogy az angol énekesnő - aki divattervezői karrierrel kacérkodik - esélyes a divatikon címére, az most vagy elképed vagy lemondóan tudomásul veszi a hírnév hatalmát.

2007 legrosszabbul öltözöttje

Teknősként David Beckhammel

Victoria Beckham divatikonná való hivatalos kikiáltása nem csak azt ütheti szíven, aki végigkövette Beckhamé sorozatos mellényúlásait többek között a karácsonyfa- vagy teknősjelmezzel, vagy fel tudja idézni, mikor Victoria Beckham Nagy Madárnak öltözött. Richard Blackwell - aki hírhedt a hollywoodi hírességek stílusának kritizálásáról - 2007-ben David Beckham nejét kiáltotta ki az év legrosszabbul öltözött hírességének.

"Az egyik seggkilevős förmedvény után kapkodja magára a másik borzalmat", jellemezte Blackwell az énekesnő stílusát. Ráadásul nem először jutatta ő Posh-t a lista élére: már 1998-ban is ő nyert, igaz, akkor a Spice Girls-zel, csapatban.

Vógosítani kellett

Aki egyszer a Vogue címlapjára kerül, azt nem felejtik oly könnyen a divatvilágban. Ez jól is jön egyébként a mindig csücsörítő hírességnek, mert állítólag a saját márkája, a dVb nem megy olyan jól, ahogy szeretné. Az áprilisi lapszám viszont 12 fotót is közöl az énekesnőről, és a Vogue egy videót is készített arról, hogy hogyan pózolt a sztárfotós, Nick Knight előtt Victoria Beckham.

A honlap promóciós videójában a lap vezető divatszerkesztője, Alexandra Shulman is nyilatkozik arról, hogy milyen volt együtt dolgozni Beckhamnéval. "Victoria fantasztikus volt, hagyta, hogy azt tegyünk vele a fotózáson, amit akarunk" - mondta. Shulman méltatta az énekesnő bátorságát is, hiszen Beckhamné hírhedten kontrollmániás, főként, ha a saját imázsáról van szó. A megegyezés feltétele volt, hogy "vógosítják" a híresség kinézetét, azaz úgy módosítják, hogy tökéletesen a lap profiljába illeszkedjen.

A Vogue

egy 1892-es alapítású, meghatározó divatlap, és divatról, hírességekről, de kultúráról is ír. Az amerikai kiadás főszerkesztője az az Anna Wintour, akiről megformázták Az ördög Pradát visel című regény és film lelketlen főszereplőjét.

Olyasmit szerettek volna látni a magazinban a divatszerkesztők, ami nem az unalomig ismert, óriásplakátról is visszaköszönő Victoria Beckham-arc. "Valami elégikusabbat szerettünk volna" - mondta Shulman.

A címlapfotón Posh Spice-ot egy selyem, Nina Ricci-fűzőbe öltöztették (10 800 font, azaz 3,6 millió Ft), amelyhez két Swarovski-karkötötőt kapott ( 450 és 320 font, összesen 260 000 Ft), és saját gyémánt fülbevalóját és gyűrűjét viselte.