horoszkóp

Tehenek és átszúrt szívek társaságában ünnepeltünk

2008.02.15. 16:00
Valentin-napon a magyarok ismét megpróbálták megalkotni a legnagyobb piros szívet a világon. Bár a rekordkísérlet nem sikerült, a szervezők és a közönség is jól érezte magát, amihez nagyban hozzájárult a töméntelen forró csoki. Az est folyamán megtudtuk, hogy a magyar nép nagyon romantikus, és rajong a klisékért.

Valentin-napon a Milka a Danubius Rádióval karöltve ismét megszervezte a Nagy Szívdobbanás című rendezvényt, pontosabban rekordkísérletet, ezúttal a SYMA csarnokban. A cél: minél több résztvevő segítségével megformálni egy hatalmas piros szívet. Kitűnő alkalom volt ez azoknak, akik lila környezetben, és nem kettesben, hanem tömegben akartak ünnepelni. Bár ez mégiscsak a szerelmesek ünnepe, többen voltak, akik baráti társasággal illetve a családdal jöttek.

A nagyérdeműt egy Milka Bolt, egy forró italokat kínáló pult, egy Fotósarok és egy Jósda várta, ez a két utóbbi bizonyult a legnépszerűbb helyszínnek. Mi például félórát vártunk arra, hogy a kártyavetőtől megtudjuk, nem szabad elkapkodni a gyerekvállalást és a házasságot, és lehet, hogy külföldön kell szerencsét próbálnunk. Ezen idő alatt két forró csokit döntöttünk magunkba andalgó, ölelkező párok és felfújható hímnős tehenek társaságában.

Villantott a Milka-tehén

Macskafétis alapú beceneveink

Az eseményen a három üzenőfalnak és a próba elé állított pároknak köszönhetően képet kaphattunk arról, hogyan is vallanak szerelmet a magyarok. Továbbra is népszerűek az állatos becenevek, mint például a süni, a maci, a kisvakond, és nyuszifül, de a párok főként a macskafétis jegyében keresztelik át egymást (cica, cicamica, tigris). A Szeretetfalon nem a kreativitás lett úrrá (a leggyakoribb feliratok a "mindörökké, te vagy életem, vagy életem párja, nem tudok élni nélküled, szükségem van rád" voltak), és akinek már nem jutott hely a felrajzolt felhőkben, klasszikus, nyíllal átlőtt szívet rajzolt. A próbák elé állított párok vallomásaiból pedig kiderült, hogy a lányok bátrabbak, ha érzelmeikről kell beszélniük, a fiúk többsége viszont igazi lovag módjára, térden állva vall szerelmet. A chat-es emós kultúrkör gyöngyszemei szintén felvillantak a falon: iccsaj (= kiscsaj), pusszcsa (= puszi), XD (= most éppen nagyon röhögök).

A hangulatfelelősök

A közönséget a Danubius Rádió két műsorvezetője, Péter Petra és Horváth Szilárd próbálta lázba hozni, és ők tesztelték a vállalkozó szellemű párokat is, akik egy ajándékcsomag reményében összemérték az erejüket. A közönség jókat derült a rettenetes poénokon, Horváth Szilárd például a szív felső felét seggnek, a csúcsát pedig csöcsnek definiálta. Két szingli megasztáros is fellépett, mégpedig Tóth Gabi, aki csak barátkozik az Anti Fitness Club énekesével, Tomival, illetve Bartók Eszter, aki nemrég szakított Molnár Ferenc Caramellel. A rekordkísérlet után a United és a Bon-Bon együttes szórakoztatta azokat, akik még nem mentek haza.

Tóth Gabi

Nem a rekord a lényeg

Bár a tavalyi rekordot nem sikerült megdönteni, ugyanis egy éve 4500-an vettek részt a rendezvényen, most pedig csak 1515-en, plusz a 100-200 fős VIP-sereg, látszólag ez sem a szervezőket, sem a közönséget nem zavarta. Kepe Zoltán, a Milka termékmenedzsere elmondta, ők nem szomorúak, mert a kísérlet legalább megtörtént. Móni (25) és István (27) sem a rekord miatt jött, hanem úgy gondolták, a munka után ez kitűnő kikapcsolódás lesz, és nyertek is ajándékcsomagot valamint egy óriási lila plüss szívet. Csupán azt kellett megmondaniuk, hogy mi az az egy dolog, amit nem szeretnek a másikban.