Krizsán Győző mesterfodrásznak öt szépségversenye van, Szilvásy Péter ezoterikus szakembernek per pillanat csak egy, de mostantól dr. Komáromi István rendőrdalnoknak is van saját versenye, mert elindította a Miss Police-t. Az esemény sajtótájékoztatóján többek közt arra a kérdésre kerestük a választ, hogy vajon miért fontos egy férfinak, hogy saját szépségversenye legyen? Megszólaltattuk Miss Zsarut is, aki az önmegvalósításának állomásait részletezte.

“Popper Péter a tanárom volt, és egyszer megkért, írjuk össze, milyen a jó rendőr. A listámon egymásnak ellentmondó erények szerepeltek: erős, kemény, határozott, lágy, megértő. Ennek a munkának ez a stressze, de számtalan a szépség benne. Megfigyeltem, ha szép rendőrlányokkal vagyunk körülvéve, akkor a fiúk is jól összekapják magukat: szép lesz a körmük, a körletük”- részletezte az egy hónap múlva megrendezendő Miss Police szépségverseny beharangozó sajtótájékoztatóján dr. Komáromi István nyugalmazott dandártábornok versenyigazgató a versenyalapítási motivációit.

Krizsán Győzőnek öt szépségversenye van

Újabb szépségverseny vár azokra, akik még nem szereztek szűkebb körzetükben valamilyen koronát, de mint azt a józsefvárosi Sport Templomban rendezett tájékoztató után Komáromi Istvántól megtudtuk, ez aztán tényleg más lesz, mint a többi néhány száz verseny, mert “mi hitelesek vagyunk. Én is láttam már szépségversenyt közelről, dalt is tudok róla írni, és dolgoztam a rendőrségen is. Győző (Krizsán Győző mesterfodrász, a verseny kreatív igazgatója) is tapasztalt szakember, van öt saját szépségversenye, Péter (Szilvásy Péter ezoterikus szakember, a verseny kommunikációs igazgatója) is alapított már jó pár saját szépségversenyt, tudja, mi ez az egész.”

Várják a szép zsarukat

A hitelesség szó hallatán önkéntelenül felidéztük Répás Lajosnak, a Miss Hungary versenyigazgatójának szavait, aki szintén ezen erény alapján különböztette meg a saját versenyét a többi, valószínűleg nem hiteles versenytől. De vajon miért fontos egy férfinak, hogy saját szépségversenye legyen? “Nekem erre, mint státusszimbólumra nincs szükségem, így is van elég dolog, amivel ismert tudtam lenni”- válaszolt a kérdésünkre a versenyigazgató.

Nemcsak csajokról ír dalt, de a közigazgatásról is

Mivel tehát Komáromi István nyugalmazott dandártábornok sokoldalú és ismert személyiség - honlapja szerint reneszánsz karakter - ezért bővebben szólunk róla. Pest megye egykori rendőrfőkapitánya zenés televízióműsorok tulajdonosa a Budapest tévén, a Kárpát-medence legerősebb települése virtusverseny állandó műsorvezetője. Ő maga Szlovákiában és Romániában is keresett dalszerző, előadóművész, akinek dalairól így szól a hivalatos önéletrajz: “az általa komponált művek mély lelki tartalommal és erkölcsi mondanivalóval bírnak.” Ez utóbbira kértünk példát.

“Tíz éve írtam a következő dalt: Ideköt minket falu, vagy város, asztalt, vagy sáros, tehetünk bárhogy, nekünk lesz szép. Lehetünk bárhol, nem várnak máshol, ideköt minden, szívünk itt él. Ebből is látszik, hogy nemcsak a csajokról tudok írni dalt, hanem a közigazgatásról is.”

Zámbó Krisztián olyan, mint Timbaland

Miss Police dala, részlet (szöveg: Komáromi István)

Miss Police gyönyörű
Szépség a fegyvere

Szelíd a mosolya

Bizalmat nyer vele

Ápolt és önmagán sugárzik a jóság

Mosolya erősebb

Minden kemény szónál

Ezen a sajtótájékoztatón előadóművészettel nem szórakoztatta a megjelent kis számú közönséget Komáromi István, habár a verseny hivatalos dalát Sunny nevű barátjával együtt ő komponálta, azt Zámbó Krisztián adta elő a tükörteremben. Úgy hallgattuk a playbackes énekelőadást, hogy Komáromi Istvántól már tudtuk, a lírai szerzemény szövegében a rendőrség etikai elvei köszönnek vissza, mint például a segítő kéz nyújtása a bajban.

Várják a szép zsarukat

A néhai Zámbó Imre énekes fia a fellépése után elmondta, a családja ismertsége miatt érzi, hogy nagy a nyomás rajta, de ő csakis édesapját tartja mérvadónak, és követendő példának, ugyanakkor előadóművészeti stílusát tekintve tőle is jócskán eltér. “Zenémben a az R’N’B-t a rock-kal a lírai dolgokkal vegyítettem. Persze nem a vadrock a jellemző nálam, hanem light, olyan a zeném, mint Timbalandé. Ezzel élő zenekaros felállásban is színpadra tudunk állni: egy dob, gépzene, bakelit, ebből egy tök jó egyveleget lehet összehozni”- részletezte stílusjegyeit Zámbó Krisztián.

Egyszer egy sárkány, egyszer egy királylány

A sajtótájékoztatón két rendőrszépség vett részt, A Miss Uniformis szépségverseny legutóbbi győztese, Cseszneki Hédi, és a Miss Zsaru királynője, Egri Judit. Ez utóbbi versenyzőt arról kérdeztük, mit jegyezne fel magáról a popperi listára. „A számmisztika szerint ötös a számjegyem, hol kemény, hol lágy vagyok. A párkapcsolatomban egyszerre sárkány, egyszerre királylány”- jellemezte magát a Zsaru szépe, aki azt is elmondta, azért lett rendőr, mert szerette volna megvalósítani önmagát.

„Ügyeletes vagyok a harmadik kerületi rendőrkapitányságon. Ma reggel hétig dolgoztam, még nem aludtam, most megyek vissza estére. Ha megérkezem, utánanézek, a kapitányaink milyen feladatokat rendeltek el, aztán átveszem a technikai eszközöket, megszámolom a fegyvereket, és a lőszereket külön-külön. A parabellum a kedvencem. Egy hónapja voltam lövészeten és tök jót lőttem”- tett tanúbizonyságot elhivatottságáról Egri Judit.

A győztesé a szamurájkard

Elhivatottságban nem volt hiány a versenyt illetően sem, mint megtudtuk, a gálára már el is készültek az estélyi ruhák, noha még csak egy napja jelentkezhetnek a leendő versenyzők. A nevezési korhatár egyébként 35 év, és nemcsak az aktív állományból várják a nevezéseket, de rendőrtiszti főiskolások és szakközépiskolások is jelöltethetik magukat. Eddig mindössze egy díjról állapodtak meg a szervezők, a többi még szervezés alatt: a győztes kap egy élezetlen szamurájkardot.