horoszkóp

Vörösréz zoknival a lilásfehér auráért

2008.04.20. 18:46
Hogyan is őrizzük meg testi-lelki egészségünket anélkül, hogy hetente köpölyözésre járnánk vagy talpon keresztül méregtelenítenénk? Mi kezdetnek beértük azzal, hogy ellátogattunk a Natur Vital fesztiválra, ahol a reformételektől a gyógynövényeken át az alternatív gyógyászatig minden megtalálható. Még azt is megtudhatják, hogy melyik ájurvédikus testcsoportba tartoznak, és Pokrivtsák Mónika elárulja, mikor jó az aura.

Napunkat a Keleti Életmódcentrum bio-kávézójában indítottuk, ahol jóízűen elköltöttük bio-cappuccinóból és almás-gyömbéres pitéből álló reggelinket. „A cappuccino bolíviai arabica kávéból készült, amely bioföldről származik, tehát semmilyen vegyszert nem használtak a termesztésénél, sőt ezek a termőföldek az autóutaktól is távol esnek, tehát a termőtalaj szennyezettsége minimális”- magyarázza a készséges pultos lány. A biokávéhoz természetesen biotej és barnacukor dukált. Nos, íz terén nem éreztem különösebb eltérést a normál kávékhoz képest, de idült kávéfüggő lévén megnyugtatott a tudat, hogy ittam egy jó kávét, ami talán kevésbé szennyez.

Pokrivtsák Mónika aurafotózáson

Pokrivtsák Mónika aurája végre beállt lilásfehérre

A fesztiválon, ahogy már megszokhattuk, az ezoterikus szolgáltatások és életmódtanácsadás többféle változatában dúskálhatott az arra fogékony. Az aurafotózáson például Pokrivtsák Mónikával futottunk össze, aki elárulta, hogy az egészséges életmód és a biotáplálkozás lelkes híve. „Biopiacra hetente járok, és főként bioételeken élek, de persze azért eszem néha normális dolgokat is.” Az aurafotózást úgymond maszekban végeztette, hiszen ő volt a műsorok konferansziéja, viszont elárult egy alapvetést az aura színéről. „Kiegyensúlyozott lelkiállapotban az aura színe lilásfehér, ez persze a hangulattól függően változik. Nekem például, amikor elkezdtük az aurafotózást, folyamatosan ugrált a színe, de a végére beállt erre a lilásfehérre.”

Míg a konferanszié visszasietett a színpadra, mi Hollós Tamás Dhama Lamaval elegyedtünk szóba, aki az energiával való gyógyítás mesterségébe avatott be minket. „Minden embernek saját energiarendszere van. Akkor alakul ki betegség, ha ebbe az energiarendszerbe diszharmónia épül be, ami energiaszegényes vagy -többletes területeket alakít ki. Ezek a területek a legegyszerűbb módon kézrátétellel érzékelhetők, az energiatöbbletes területek meleg, az energiahiányosak hideg érzetet keltenek. Fontos a kezelésnél, hogy ne drasztikus és hirtelen energiaátadás útján történjen, testünk ugyanis a lassú, folyamatos dolgokat kultiválja.”

Ájurvédikus testtípusok

Ájurvédikus testtípusok: vata, pitta és kapha

Következő állomásunk a Calendula Ayurvedic Clinic standja volt, ahol rögtön ki is töltettek velünk egy dósatesztet, és meg is kínáltak a típusunknak megfelelő teával. A három alaptípus e szerint az 5000 éves indiai módszer szerint a vata, a pitta és kapha. A vata a szervezetben a levegő és az energia, ő a szervezet karmestere, amely összehangolja a szervek működését. A vata típusú emberek hajlamosak puffadásra, emésztőszervi problémákra, a nyirokmirigyek működésének zavaraira. A kapha a testben a nedvesség, központi szervei a gyomor és tüdő, a kapha típusúak hajlamosak a lustaságra és elhízásra, és a homloküregi és légúti problémákra. A pitta típust a tűz és dinamizmus jellemzi, a pitta székhelye a vér, problémás területei a szem és a haj. A teszt mellé típusunknak megfelelő táplálkozási tanácsokat és egy frissítő masszázst is kaptunk., majd nyugati vízeken hajóztunk tovább.

Tömegek a vércukor- és koleszterinszint mérésen

Ugyan a nyugati gyógyászat vívmányai már kevésbé tudtak lenyűgözni miket, azért egy vércukor- és koleszterinszint mérésre rávettük magunkat biztos, ami biztos alapon. A legnagyobb sor egyébként ennél a standnál állt, hát igen, egy hajnali SZTK-s, étgyomros vérvételnél mégis kellemesebb. Meg is kérdeztük, hogy mennyire hiteles a már reggeli után végzett vizsgálat. A védőnő elmondta, hogy tényleg úgy lenne az igazi, de ez a „terheléses” vércukormérés is elég arra, hogy a problémát felismerjék. A mérés után a nővérke rögtön el is látott táplálkozási jótanácsokkal, vagyis hogy kerüljem a sültszalonnás-rántottkolbászt és egyek minél több halat és zöldséget. Ezután annyi volt csak hátra, hogy elgondolkozzunk azon, kóstoljunk-e oxigénnel dúsított vizet, vagy vásároljunk inkább vörösréz tartalmú zoknit. Ez állítólag garantáltan megvéd a lábgombától és egyéb bőrbetegségektől.

A Natur Vital Egészségfesztivál vasárnap délután 6-ig tart a Syma Csarnokban.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft