A szabadhajú hegedűvirtuóz barátnőjének az estélyije lett a legszebb abban a versenyben, amelyben az Operabál néhány, ismert vendégének ruhájára szavazhattak olvasóink. A legkevésbé szép ruhák közé választották Csősz Boglárka bizarr csipketerítőjét, és Zámbó Marietta fekete csodaestélyijét is. Lakatos Márk véleményezi az eredményt.

Gombos Adrienn lila estélyijét találták olvasóink a legszebb alkalmi ruhának az Operabálról készült fotósorozatunkban. Az elfogultság elkerülése érdekében az estélyiverseny minden jelöltjének az arcát Richard Claydermannak, a Romantika Hercegének stilizált portréja takarta, így érdekes eredmények születtek. A három legszebbnek, és a három legízléstelenebbnek választott öltözet elemzését Lakatos Márk stylistra bíztunk, aki az Operabálból Copfos álnéven tudósította a Velvetet.

Beyoncé lágyabbat választott volna

Valójában már levettük a takaró Clayderman-fejeket

„A lilaruhás hölgy toalettje tényleg szép, az idei tavasz-nyár amúgy is kedveli a pasztellszíneket. Az anyagválasztással azonban van egy kis problémám. A selyemtaft merevsége nem teszi lehetővé, hogy a ruhának szebb esése legyen. Beyoncé biztosan lágy esésű szatén, vagy selyem jersey-ből csináltatott volna hasonló ruhát – utalt vissza Lakatos Márk arra a korábbi felvetésünkre, hogy megjelenései alapján az énekesnő is kedveli a hasonló ruhastílust.

A győztes Gombos Adriennről egyelőre nem létezik nagy szakirodalom, tudjuk, hogy a Miss Balaton 2005-ös királynője volt, nem notórius szépségversenyző, és leginkább arról ismert, hogy a szabadhajú hegedűvirtuóz, Edvin Marton barátnője.

Az arany ruha a menő

Az önök szavazatai alapján Rippel Ferenc barátnőjének az estélyi ruhája végzett a második helyen. A hölgyről nem tudunk sokat, de a ruhaválasztás a világrekorder artista ízlését dícséri, a büfében ugyanis többen hallották, amint megjegyezte, hogy az estélyit ő vásárolta.

„Nálam ez az arany ruha a nyerő”- értett egyet az erőművész választásával Lakatos Márk. „Még mindig nem mentek ki a divatból a fémes színek, hódít az arany. Az egyetlen problémám a táskával van. Ehhez a lágy esésű, az alakot finomam körülölelő ruhához kisebb ékszertáska illett volna.”

A nyitott váll és dekoltázs

Az idei bál sajtótájékoztatón Hamupipőke hagyományait hangsúlyozták a szervezők, de a harmadik legszebbnek ítélt ruha inkább Hófehérke mondakörére épül, amelyik Tóth Renátához, a 2006-os Miss World Hungary győzteséhez láthatóan közelebb áll. „Ez a fehér ruha szép, elegáns, kicsit talán túl esküvői hatású. Látni kellene a frizurát, mert a nyitott váll és dekoltázs-megoldás sok lehetőséget enged a fodrásznak”- vélte a stylist.

Noha a tervezők többnyire nagy gonddal öltöztetik fel a bálozókat, a vadhajtások nem ritkák. A szavazatok alapján Bánhidi Petra nem választott túl szerencsésen, amikor latin temperamentumának megfelelően keresett estélyit. A táncosnő ruhája a 18. helyen végzett a húsz jelöltes mezőnyben. Ehhez az öltözékhez Lakatos Márk nem fűzte hozzá a véleményét, mondván, a kabát takarásában túl keveset lát a ruhából.

Gautier csipkefétise

A helyszínen úgy ítéltük meg Csősz Boglárka lila csipkefelsője az egész bál egyik legnehezebben feldolgozható viselete, önök szerint azonban még van annál is külölgegesebb darab. Lakatos Márknak Jean Paul Gaultier csipkefétise jutott eszébe először a modell választásáról, majd hozzátette: „extrabizarr megoldás a nagymama csipketerítőjét újrahasznosító, szuperprovokatív toalett. Az Operabál elegáns atmoszférájától talán túl messzire kalandozik.”

A legrosszabb öltözet címét idén Zámbó Marietta nyerte el még úgy is, hogy a képen nem látható – amit élőben megcsodálhattunk – hogy a fekete estélyi kiegészítője egy pár fekete csipkekesztyű, és Zámbó Jimmy vizslatekintetű portréjával díszített, nagyméretű medál.