Budapesti lány lett a Balaton szépe

hh
2005.08.07. 10:06
A 2005-ös Miss Balaton-választáson Edvin Marton tagadta, hogy playbackelt, pedig mi láttuk, Kamarás Iván rojtosra puszilta a száját, mert ő adta át a díjakat, a legszebb pedig egy évig képviselheti a magyar tengert. A győztes a tizennyolc éves, szőke, budapesti Gombosi Adrienn lett.

Ez a felettünk látható banner nem nagyon tetszik, de végülis témába vág. Az idei Miss Balatonra úgy indultam el, hogy kizárólag a pozitívumokra fogok odafigyelni, de ezt az elvet gyakorolva pár percen belül akkora elkeseredettség lett rajtam úrrá, hogy fel kellett adnom eredeti elképzelésemet. A lányokat kívülről csodálhattuk csak, pedig a szép számban összegyűlt hazai és volt NDK-s, kisfelbontású kamerákkal felszerelt férfiakkal egyetemben inkább belülről szerettük volna csodálni őket.

Kultúrsokk Edvin Martontól

Alatta bőséges galéria

Az egyre rangosabb, ám teljes mértékben érdektelen eseménynek számító Miss Balaton szépségverseny fő attrakciója Edvin Marton volt. A magyar Vanessa Mae parasztvakító fellépése során úgy is képes volt hegedülni, hogy közben a hangszert és a vonót is a magasba tartotta két ellentétes irányba, jelezve a közönségnek, hogy most tapsolni kell, és persze eközben ment tovább a hegedűszólam, amit játszania kellett volna. Még sosem láttam eddig Edvin Marton-fellépést, azt hittem jófejségből csinálja, a show-elemei közé tartozik, hogy teljesen hülyébe veszi a közönséget. Meg is kérdeztem a virtuózt, hogy ugye direkt buktatatta le magát az össze-vissza hadonászással és rohangálással, de válasza kiábrándított. Edvin botfülűnek nevezett (pedig én is tanultam hegedülni), és kijelentette, hogy nemhogy nem direkt volt, de nem is playbackelt, és talán azért hihettem ezt, mert ő ilyen fellépéseken csak rájátszik a CD-ről jövő alapokra. Márpedig nem. Az egyik száma Michael Jacksontől a Bad átdolgozása volt úgy, hogy ahol Jacko énekelt, ott Edvin Marton hegedült, és saját szememmel láttam, hogy többször a refrén alatt csinál valami mást hegedülés helyett (tapsolt, integetett, égette magát, higította a kultúrát).

Sztárok

Erős idegzetűeknek való látványt nyújott, ahogy az eredményhirdetés utáni fogadáson a zsűritag Kamarás Iván versenyt csajozott Edvin Martonnal kiválasztva egy-egy nekik tetsző misst. Viszont szívfacsaróan hatott, hogy eközben az összes maradék miss egy asztalnál unatkozott, és senki nem mert odamenni hozzájuk.

Az agyonszerepeltetett ismert embereken (Gönczi Gábor, Zséda, Gubás Gabi, Edvin Marton) kívül volt szerencsénk egy-két igazi sztárral is találkozni. Ott volt Király Katalin modell, illetve a Plastik Média főszerkesztője, aki sokat ásítozott, és azt nyilatkozta, hogy szerinte ennél az eseménynél még a siófoki szállodai jakuzziban feléje úszó öklömnyi fanszőrcsimbók is jobb volt.

Bűbáj

Klikken Sie bitte!

Minden bizonnyal a tavalyi észrevételek hatására idén szinte minden lány szőke volt, és mint ahogy az egyik néző megjegyezte: olyanok voltak, mint tizenhat klón, egyiket sem bírta megkülönböztetni a másiktól. Ez persze kicsit sem negatívum, és lehet, hogy csak a távolság és a sör beszélt belőle. Szó se róla, a lányok nagyon jól néztek ki, voltak köztük hottie-k, cutie-k, teenage girlfriendek és real beautyk is. Az eredmény idén ismét kisebb csalódást okozott, mert a tagadhatatlan közönségkedvenc, Polgár Krisztina (korábbi Adria szépe) csak a második helyezett lett, pedig bármibe lefogadtam volna, hogy nyer. A győztes a szintén szőke Gombosi Adrienn, tizennyolc éves budapesti lakos (89-60-89) lett.

Ha másért nem, azért a részért érdemes elmenni egy ilyen versenyre, amikor a műsorvezetők bűbájos mondatokat csikarnak ki az indulókból. Az egyik például azt mondta, hogy "én nagyon szeretem az állatokat, és otthon én vagyok a legnagyobb állat." A másik lány egyszer Rómában beleszeretett egy citromfába, és azóta hobbija a citromfatermesztés lett, a harmadik szerint pedig "India kissé gazdaságilag nem olyan fejlett". Valaki a "vegetárinizmustól sokkal könnyebbnek érzi magát". A legédesebb az a lány volt, aki kedvenc zenéjeként Hacsaturjántól a Spartacust nevezte meg, amiben semmi kivetni való nincs, de valahogy nem illett ide. A közönség soraiban is rejtőzött egy-két sörtől felbátorodott humor herold. Hadd idézzem az egyik legaljasabb poént, amit hallottam: "Te, tudod, miért van szüksége ennek a lánynak diplomára?" "Nem. Na?!" "Mert van foga."

A médiahacker felfedte magát

Katt!

Jókat nevettem a már tavaly is próbálkozó Görgényi Gabriellán, aki most bizonyára örül, hogy leírom a nevét, de mindjárt nem fog örülni. Gabriella ugyanis tavaly emberfeletti tettet hajtott végre, a mára már szublimálódott Mai Nap undercover újságírójaként beépült a Miss Balaton résztvevői közé, majd írt egy rémesen unalmas és semmitmondó riportot arról, hogy miket csináltak a felkészítőtáborban, meg ilyenek. Az ember így látatlanban azt gondolná, hogy ez a lány talán jobb fej, mint a többi, pedig éppen ellenkezőleg. Tavaly az egyik műsorvezető az előzetes ismerkedő beszélgetések után pontosan őt emelte ki a többi közül, azt mondta, mindenki nagyon kedves, de ez a Görgényi Gabriella rémesen elviselhetetlen, arrogáns egy missz. A szereplési vágy által hajtott lány azóta volt már a Kísértésben is, és további média-megnyilvánulásokra készül, pedig mi nem csináltunk semmit, amivel ezt kiérdemeltük volna.

Ha már itt tartunk, meglepően sok volt az olyan induló, aki feltett szándékai között kiemelte, hogy újságíró vagy valamilyen médiaszemélyiség akar lenni. Talán nem véletlen, hogy a nyeremények között volt médiatanfolyam is, sőt, mi több, az egyik szőke lány egy gyakornoki állást nyert a Fitt Info magazinnál. Neki az ajándékot a Fitt Info képviseletében egy nő adta át, akinek ötven centi körüli bicepsze és maszkulin háta szexin rajzolódott ki izompólóján keresztül.

A versenytől enervált állapotba került kísérőm, a szóviccek koronázatlan királya az "Emlőcske is kapott valamit" mondattal búcsúztatta a lányokat, köztük Emőkét, és utána a Palace diszkóban a karszalagját nézegetve ünnepélyesen megalapította a Wrist Band nevű együttest.