Az Oscar igazi győztese: a vörös és a fekete

2008.02.25. 13:30
A 80. Oscar-átadón két szín dominált, a vörös és a fekete. A sztárok szinte egytől-egyig uszályos nagyestélyikbe öltöztek, és előkerültek a gyémántberakásos nyakláncok és fülbevalók is. Hilary Swank, Penelope Cruz és Jennnifer Garner is feketébe, Heidi Klum, Helen Mirren és égővörösbe öltözött.

Noha az Oscart megelőző napokon a díjátadó hivatalos stílustanácsadója még azt jósolta, hogy a színek széles skáláját látjuk majd a gálán, ez nem teljesen így történt tegnap Los Angelesben. Igaz, hogy feltűnt egy-egy smaragdzöld és mandarinszín is a vörös szőnyegen, azért az estélyik túlnyomó többsége piros és fekete volt.

Heidi Klum

Égővörös, Dior nagyestélyiben vonult be például Heidi Klum a férje, Seal oldalán, de Az Ördög Pradát visel főszereplője, Anne Hathaway is. Ő egy fodros vállpántos, mell alatt húzott, uszályos Marchesa-estélyiben jelent meg, amely a görög szobrok drapériáit idézte fel. Helen Mirren szintén vörösben vonult be, ő egy csipkeujjú, Georges Chakra-estélyit viselt. A Marilyn Monroe-frizurás Katherine Heigl pedig egy gyönyörű, aszimmetrikus vállpántú Escada-estélyit öltött.

Aszimmetrikus fekete

Az aszimmetrikus pántú estélyik is kedvencnek bizonyultak tegnap Hollywoodban, Hillary Swank például egy féloldalas vállpántú, fekete Versace-ruhában vonult be. Nicole Kidman, aki a múlt héten Tokióban kicsit megmutatta a növekvő hasát, most egy egyszerű fekete ruhában jelent meg, amit a stylistja, L'Wren Scott által tervezett gyémánt nyaklánccal dobott fel. A Johnny Depp-Vanessa Paradis házaspár elegánsan komor szerelésében egyedül a feleség rúzsa jelent némi élénkséget.

Klikk a fényűző ruhákért!

Penelope Cruz szintén fodros feketében libbent be a díjátadóra, és Jennifer Garner sem tért el a homogén színpalettától, ő egy fekete, pántnélküli Oscar de la Renta-estélyit választott. A színésznő szintén úgy érezhette, hogy a fekete önmagában talán unalmas, mert a nyakára egy 61 karátos gyémánttal berakott Van Cleef & Arpels-láncot illesztett.

Alba és Blanchett terhesruhái

Oscarral díjazták:

Legjobb film: Nem vénnek való vidék Legjobb színész: Daniel Day-Lewis Legjobb színésznő: Marion Cotillard Legjobb mellékszereplő: Javier Bardem
Legjobb mellékszereplőnő: Tilda Swinton
Legjobb rendező: Ethan és Joel Coen

Még több a Cinematrixon.

Míg Kidman inkább elvonta a figyelmet a dudorodó pocakjáról egy többsoros gyémánt nyakékkel, addig Jessica Alba és Cate Blanchett ezt már nem tehették meg olyan egyszerűen. A hatalmas hasú Alba egy tollakkal és fodrokkal díszített brit Marchesa-ruhában illegette magát. A szilvakék ruha hangsúlyozta a színésznő bronzos bőrszínét, amit az arany Cartier-fülbevalók még felerősítettek. A szintén terhes Cate Blanchett egy tengerkék, szatén ruhát viselt az átadón, amelyet a belga Dries Van Noten tervezett.

Felemás választások

Tilda Swinton

A legtöbb híresség nagyestélyibe, uszályos ruhákba bújt és díszes fülbevalókat és hosszú nyakláncokat aggatott magára, de volt egy-két kivétel. Egyedül Julie Christie ment szembe az árral, ő a nagyestélyi helytt egy térdig érő, gesztenyebarna taftruhában jelent meg. A BBC cikke arra is kitér, hogy a színésznő saját magával sem illett annyira össze: a koktélruhája színe kissé ütötte a pink kesztyűjének a színét.

Tilda Swinton, aki megkapta a legjobb női mellékszereplő díját, általában felettébb különösen öltözködik, és most sem hazudtolta meg magát: eltalálta az idei Oscar divatszínét ugyan, viszont a Lanvin-ruha szabása nem kimondottan volt előnyös. Az énekesnő úgy festett benne, mint egy téglalap alakú bársonytömb, avagy mások kevésbé finomkodó leírása szerint inkább szemeteszsák.