horoszkóp

Pandabőrbe bújtak a modellek a Kínai Divathéten

2007.11.07. 15:07
Zhao Bandi kínai divattervező a saját művészi eszközeivel próbálja meg felhívni a világ figyelmét arra, hogy Kínában nincs minden rendben. Bandi legújabb kollekcióját, melyet a Kínai Divathéten mutattak be, a fekete-fehér bundájú állatok ihlették.

Míg Vivienne Westwood nemrég a Londoni Divathéten a brit Munkáspárt ellen tüntetett ruháival, addig kínai kollégája egy másik ügyet tűzött a zászlajára. Zhao Bandi ugyanis a hazájában lévő társadalmi problémákra akarja felhívni a figyelmet az ország jelképeként ismert állat segítségével, pontosabban azzal a kollekcióval, amit a pandák ihlettek.

Katt a pandadivathoz!

A tervező reméli, hogy show-jának köszönhetően minél több emberben sikerül így felébreszteni a lelkes állatvédőt és emberbarátot. "Hiszek abban, hogy a bemutató után mindenki felfogja, hogy mi is történik. Nem muszáj a témával kapcsolatos filmeket nézni, vagy könyveket olvasni. Csak nézzék meg Zhao Bandi divatbemutatóját és az egész világ tudni fogja, hogy mi történik Kínában" - nyilatkozta a tervező a Reutersnek.

A fekete-fehér öltözékekbe bújtatott modellek különböző társadalmi és szociális helyzetben lévő csoportokat jelenítettek meg. Voltak modellek, akiket koldusnak, utcaseprőnek öltöztetett be Bandi, de a korrupt hivatalnokok és a Kereskedelemi Világszervezet (WTO) sem maradtak ki a "felsorolásból." "A haute couture show-m a kínai társadalom rétegeinek színes palettáját mutatja majd be" - nyilatkozta a művész még a bemutató előtt.

Bandi persze nem csak ruhakölteményeivel próbálta megnyerni magának a közönséget. A bemutatóra ugyanis két celebritást is meghívott, hogy vonuljanak végig a kifutón. Az egyik sztárvendég egy kínai írónő, Yang Erche Namu volt, aki a kínai származású nők között elsőként számolt be könyveiben a szexuális kalandjairól. A másik híresség pedig a népszerű blogger, Sister Lotus volt. A beszámolók szerint a kínai vendégek felszisszentek, amikor Sister Lotus szájon csókolt egy külföldi férfit.