Eddig kellett várni, hogy itthon is ismert ember adja a nevét honi ruhamárkához. Rubint Réka két magyar cégnek tervezett ruhákat amolyan rékás színvilágban, jó sok arany nyomattal. Míg Norbi az élelmiszeripart, Réka a textilipart update-eli, aminek mi magyarok csak örülhetünk. Az is kiderül, milyen az őszi/téli ribancruházat és mennyire kegyetlen a pesti éjszaka.

Fehér kabát - hegyes orrú magas sarkú cipő: ha valaki még nem tudná, ez az aktuális őszi-téli kurvás divat, de ezt nem a divatbemutatón, hanem az összegyűlt hölgyek körében tapasztaltuk. Azon kevesek, akik erről a dress code-ról nem értesültek, viszonylag normálisan néztek ki az elsőre amúgy afféle "Várom a párom" hangulatú szingliparti benyomását keltő eseményen.

Akik jelen voltak

Nézze meg Rubint Réka kollekcióját!

Alapvetően rossz celebfelismerő képességgel rendelkezem, de akik biztosan ott voltak az est háziasszonyán kívül, az természetesen a nagy fogyasztóművész, Norbi (szolid, vidám fiatalember benyomását keltette), az ő utolsó kiesője, Kálmán, egyik nagyot fogyott kuncsaftja, Katinka, és egy másik, nagyot fogyott kuncsaftja, Kovi (Kovi sokat látott tekintetét elkapva egyébként azon tűnődtem, hogy vajon mit gondolhat ő, amikor a kifutón szaladgáló fehérneműs csajokat nézi). Jelen volt továbbá még Südi Iringó, aki modellkedett és folyton mosolygott. A többi celebtől elnézést, hogy kimaradtak a felsorolásból, igyekezzenek esetleg kicsit híresebbek lenni. Ekkor egyébként már éreztem, sokat tartogat még ez az este. (Ki is raboltak néhány órával később, de ne szaladjunk ennyire előre.)

Most a textilipart update-elik

Abaházi Csaba és Rubint Réka hosszasan elnyújtott (nyilván a színfalak mögött még állt a bál) párbeszédének pontos visszaadásától megkímélem Önöket, én a magasztos szavakból azt a tartalmat hámoztam ki, hogy Rubint Réka adaptálta férje módszerét (aki jelentősen beupdate-elte a fél magyar élelmiszeripart) és a már jól bevált módszerrel fordult a nyomokban még észlelhető magyar textilipar, illetve annak két képviselője (Persona, Sugarbird) felé.

Afféle rékás színek a kollekcióban

Beszélgetésükben elhangzott, hogy a tüllszerű Sugarbirdbe öltözött Réka azt szeretné, ha boldog nők élnének Magyarországon, hogy nagyon izgul, hogy nem akar a divatnak megfelelni, hogy a cégek keresték meg őt, és nem fordítva és hogy tényleg részt vett ő is a tervezésben. A kollekció logója a pillangó, melynek összetett szimbolikájában Réka saját fejlődéstörténetét látja ("o-lábúból x-lábú", végül izmos-sportos), és a két, egymás felé fordított "R" betű is pillangós benyomást kelt.

"A tervezésbe a színvilágomat és a stílust szeretnénk bemutatni, azokat, amik kifejezetten rékásak." Nos, a felhasznált rékás színek a következők: barna, fekete, fehér, arany. Kiderült továbbá, hogy Norbi nagyon büszke rá, bár óva intette az üzleti világtól.

Klikk!

Persona, Persona, Persona, Persona, sírás

Négy vagy öt tourt számoltam össze, amiből nem mindig volt egyértelmű, hogy melyik melyik márkához köthető. A Réka for Persona ill. Sugarbird ugyanis észrevétlenül folyt át a két márka egyértelmű promóeseményévé (mondjuk én onnan vettem észre, hogy figyeltem, meddig tapsol meg minden egyes modellt Norbi és mikortól nem). Amikor a legvégén kb. nyolc modell jött ki nagy Persona feliratú pólóban, és megjelenésükben annyi volt összesen a különbség, hogy mindegyiknek más volt a színe, majdnem elsírtam magam.

Nem csak tanga és arannyal díszített felsőhegyek

A bemutatott kollekciók egyik legékesebb darabja egy fehér alapon aranyszínű stilizált Réka-portré (van belőle férfi is, abban feszített Norbi és Abaházi Csaba). A hálószoba kollekciót látva én annak örültem leginkább, hogy a becsléseim szerint a jelenlévők nyolcvan százaléka megrögzött tangaviselő - ami nőgyógyászatilag és higiéniailag roppant egészségtelen - most legalább látta, hogy a farpofákat némileg takaró bugyi is lehet szexi, ha kell, akár kurvás is. Remélem, legalább a télre átszoknak páran.

Amúgy a ruhák többsége pont olyan béna, figuratív vagy nonfiguratív arany, néha ezüst mintákkal van tele, ami miatt a Jeans Club-szerű üzleteket messze elkerüljük, és nemcsak azért, mert az arany mintázás tőlünk kicsit nyugatabbra 2005-2006-ban volt divat.

Amúgy tény, hogy a sok rékás színű, nagy újdonságot nem hozó kollekció darabjai között voltak jó fehérneműk és felsőruházatok is, mondjuk többnyire a K-Európában még nagyon menő nempamut anyagból. Akadt egy-két igényesebb pamut is cuki madármintákkal, meg topaktuális buggyos ujjú felső vagy leggings, rajta háromnegyedes ruha széles övvel. De mint fentebb írtuk, ezek inkább már a divatbemutató a két márka promózását szolgáló részén jelentek meg. (A legnagyobb meglepetés Réka arcképes pólója után a Pom-Pomból ismert Picur arcképe volt az egyik felsőn, de ez sem Réka-made.) A Réka-kollekció tehát önmagában nem durrant nagyot, de tény, hogy jól mutat pumpált melleken.

Később: rablás a Dunán

Mindezek után egy közkedvelt dunai szórakozóhelyre mentem szórakozni, de ott meg hazafelé induláskor leesett a kabátomról egy nem túl értékes, de nekem annál fontosabb ezüst varjú (made by USE), amit egy fiatalember (aki pingvinnek nézte) és kigyúrt, toronymagas barátja felvettek, majd minden könyörgésem, cselem és fenyegetőzésem ellenére örökre megtartottak (elégtétel azoknak, akik nem szerették a cikk hangvételét).

Ugyanazon az estén másodszor keseredtem el nagyon.

A Rubint Réka for Persona modellek az üzlethálózat boltjaiban november végétől kaphatók. Az RR Star névre hallgató Sugarbird szettek körülbelül ugyanekkortól, ugyanott, limitált kiadásban.