horoszkóp

Válassza ki 2006 legszebbjét!

dns
2006.12.27. 16:40
A 2006-os év nemzetközi szépségverseny-győzteseinek felhozatalából Önökkel közösen keressük most a legleget. Vajon a cseh formatervezés remeke lesz a befutó, vagy a lezsidózott legszebb európai lány, a börtönviselt Tibet szépe, esetleg a drogos és nimfomán Miss America?

Válassza ki 2006 legszebbjét!

A 2006-os év nemzetközi szépségverseny-győzteseinek felhozatalából Önökkel közösen keressük most a legleget. Vajon a cseh formatervezés remeke lesz a befutó, vagy a lezsidózott legszebb európai lány, a börtönviselt Tibet szépe, esetleg a drogos és nimfomán Miss America?

A világszépe a kortárs cseh formatervezés remeke, legalábbis ami a mellét illeti. Az Univerzum szépe idén is olyan nő lett, aki a Földön született, Európa szépét lezsidózták, a Tibet szépe-választás egyik résztvevője egy sokat inzultált menekült, Amerika szépe pedig fehérmájú és drogos. A nemzetközi szépségverseny-felhozatal győztesei közül válassza ki legszebbet, illetve azt, aki Petőfi elveihez a legméltóbb!

Alexandra Rosenfeld: Európa szépe

A kilincsorrú talán a legenyhébb kifejezés, amellyel Miss Európát illették a verseny után kontinens-szerte zsidó származása miatt. Pedig az orra és más testrészei sem különösebben kifogásolhatóak, egyedül talán a döntőn viselt, köldökhangsúlyos, kínai piacot idéző vörös szaténruhája bántó, de az nem az ő hibája. A ritkás hajú, idegenvezetőnek készülő Alexandra Rosenfeld a franciaországi Saint-Thibéryben született, tavaly Miss Elzásznak választották, és ő képviselte Franciaországot az idei Univerzum Szépe választáson is, ahol a világbéke csak provinciális téma lehetett.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Erica Andrews, a transzszexuálisok világszépe

Első látásra nem észlelni nagy különbséget egy túlhajszolt, csempeszájú playmate és Erica Andrews közt, de mi már a képgaléria kezdetén tudjuk, a versenyzőnő nemet váltott az életének egy korábbi szakaszában, így a mű más megítélés alá esik. A Thaiföldön, a hagyományoknak megfelelően minden évben a transzszexuális szépségek számára megrendezett verseny ugyanolyan tekintéllyel bír, mint a biológiailag biztosabb lábon álló versenyzők megmérettetései. A 38 éves győztes a Miss International Queen címet viseli egy éven át, habár ahhoz túl sok karitatív tevékenység nem kapcsolódik, de a toleranciát igyekszik fokozni világszerte. Ha ön szerint is alkalmas erre a győztes, szavazzon rá!

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Hil Yesenia Hernandez Escobar, a Föld szépe

Noha az etológusok szerint a szimmetrikus arc és test a párválasztásban fontos szerepet tölt be úgy az állatvilágban, mind az emberek körében, a jelek szerint a diadalhoz egy szépségversenyen nem kizáró ok, ha a versenyző két szeme közé nem húzható az orra merőleges vonal szemhájtussal. Hil Yesenia Hernandez Escobar azzal az erényével győzte meg a Föld szépe megválasztásához összeült zsűrit, hogy legfőbb univerzális harcának a globális felmelegedés elleni küzdelmet jelölte meg, bár ennek módját nem részletezte. Ha egyetért a célokkal, adjon még egy szavazatot a latin-amerikai győztesnek.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Tara Conner, Amerika szépe

Amerika szépe az amerikai álom megtestesítőjeként ugyan nem vált be, de személyiségével, életvitelével és szexuális szokásaival sikerült kitörnie a vigyorgó marcipánfigurák sorából. Tara Conneről úgy hírlik, súlyos drogproblémái vannak, és a legtöbb, az éjszakában útjába kerülő férfival –esetenként nővel - lefekszik, arc és névmemóriája ugyanakkor csak a másnapi ébredésig tart. A szépségversenyt szervező Donald Trump azonban ezt nem tartotta olyan nagy problémának, a zsűri pedig úgy ítélte meg, Tara Conner méltóan képviselheti a verseny jótékony céljait. A verseny után néhány hónappal azonban Trump mégis kirúgta a szoláriumfüggő szőkeséget, kötelezve őt arra, hagyja el a nyereménylakását és adja vissza a koronáját, mert nem tud példát mutatni az amerikai társadalomnak. Szavazzon az antihősnőre!

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Tatana Kucharova, a Világszépe

Az etnoszépségek számára rendezett világverseny azóta új értelmet kapott, hogy a plasztikai sebészeten átesett ázsiai nők szépségversenyét is óriási érdeklődés kíséri. A vattacukorhajú szőkeségek a világversenyeken tehát újra hódítanak, akiknek mellét mintha Kovács Margit keramikus komponálta volna két agyaggömbből. Tatana Kucharova is ennek az irányzatnak a képviselője, és rajta a néhány árnyalattal természetesebb magyar induló, Tóth Renáta amiatt élcelődött a magyar sajtóban, hogy a Miss World képviselte nemes célok és az egy éven át tartó jótékonysági feladatok arcaként a szőke, cseh gimnazistánál talán természetesebb lányt is lehetett volna választani. Ha önt a kortárs cseh formatervezés vívmányai megérintették, szavazzon a világszépére.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Tsering Chungtak, Tibet szépe

Tibet szépe ugyan a 21 éves, Delhiben élő Tsering Chungtak lett, de tiszteletből egy másik versenyzőről emlékezünk meg most. A húsz éves Metok Lhazey három évvel ezelőtt létbizonytalansága miatt elmenekült Tibetből, méghozzá gyalog, a Himaláján keresztül. Amikor azonban édesapja megbetegedett, vissza akart térni Tibet Fővárosába, Lhászába, de egy kínai ellenőrzőponton elkapták, és börtönbe zárták, ahol megbilincselve tartották fogva, és gyakran verték. Három évvel az eset után Metok Lhazey azért érezte szükségesnek, hogy nevezzen a versenyre, mert szerette volna, ha ez a történet megfelelő publicitást kap. Megtettük, ami tőlünk tellett. Idén egyébként első alkalommal vonultak fel a versenyzők fürdőruhában.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Zuleyka Rivera Mendoza, az Univerzum szépe

Igazságtalannak és erősen bundagyanúsnak érezzük a Miss Univerzum szépségverseny szervezését, a mezőnyt nézve ugyanis laikus szemmel is meg tudtuk állapítani, a versenyre leginkább csak olyan nők jelölték magukat, akik a Földről származnak, egyéb bolygók, égitestek saját mezőnyükben már bizonyított üdvöskéit nem fedezhettük fel a döntőben. Ezek után annyit már joggal elvárhattunk, hogy a Puerto Ricó-i származású Zuleyka Rivera Mendoza széles mozdulattal ájuljon el a pódium közepén szégyenében, ha már csak az AIDS-elleni küzdelmet tudta megnevezni céljául, és a világűr békéjének megteremtésére nem mert vállalkozni. Ha ön is kirekesztőnek érezte a versenyt, ne értékelje túl a győztest.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Véleményüket, észrevételeiket ide írják meg!