Zséda, Erős Antónia és Nanushka után Talmácsi Gábort is kitüntették az első hazai Glamour Women of the Year díjátadón. Az eseményen ismert férfiakat kérdeztünk arról, milyen képük alakult ki a nőkről a magazinok alapján. Katus Attila szerint a kapcsolatok bonyolultak, Gáspár Laci nem magazinból csajozik, Bódi Attila pedig inkább a pontytelepítésről értekezett, mint a nőkről.

„A barátaim nagyon szeretik, hogy egyenesen fogalmazok, de azt azért sosem gondoltam volna, hogy valaha az őszinteségemért díjat fogok kapni”- mondta Gallusz Nikolett énekesnő, akit a Glamour Women of the Year díjátadón nem nyerte meg az Év Énekesnője kategóriát, viszont a Reflektor tévé képviseletében Szily Nóra A Legőszintébb Sztár kitüntetésében részesítette.

39-glamour

A tízmillió szépségversenyző országában záporoznak a díjak szezonoktól függetlenül, az azonban ritka, amire a Glamour magazin kiadója, az Axel Springer az első alkalommal megrendezett díjátadóján képes volt, vagyis hogy nem csak a győzteseket, de a nevezettek némelyikét is rávette, hogy jelenjenek meg a gálán. Az eseményt - karácsonyi harisnyaszatíránk helyszínén - a Club Playben tartották, ahol tehát az öt kategória nevezettjének egy része, és rengeteg érdeklődő érkezett egy fuksziarózsaszín szőnyegen. A szórakozóhely koraeste megtelt fekete koktélruhás és öltönyös emberekkel, akik mindent szívesen fogyasztottak, kivéve a mézes-ágyas pálinkát.

A fekete viselését Debreczeni Zita modell, a Legszebb Haj különdíjával kitüntetett Dammak Jázmin szépségkirálynő, és Gyulai Fresh Viktória énekesnő és Szekeres Nóra műsorvezető nem érezte kötelező érvényűnek magára nézve, ők négyen színeket viseltek a testükön. Mint arról Debreczeni Zita a róla készült kisfilmben beszámolt, az öltözködés számára fontos, mivel a hozzá hasonló médiaszereplők követendő példaképek is egyúttal.

Bódi Attila a békés, ám kapitális halakat kedveli

Glamour Women of the Year

A Glamour magazin az olvasóinak körében hirdette meg első alkalommal az Év Női választást, és a jelöltekre összesen 11 ezer szavazat érkezett. Az Év Divattervezője kategória győztese Sándor Szandra Nanushka lett, az Év Modellje Mihalik Enikő, az Év Legjobban Öltözött Nője Erős Antónia, az Év Énekesnője Zsédenyi Adrienn, az Év Sportolónője Görbicz Anita, az Év Legsármosabb Férfija pedig a női olvasók szavazatai alapján Talmácsi Gábor.

Még mielőtt bármilyen gondolatot is megfogalmaztunk volna önfejűen az öltözékekről, Talmácsi Gábor motoros ikon, és a Women of the Year választáson az egyetlen férfikategóriájának a díjazottja a segítségünkre volt, és elmondta, idén tavasszal a férfiak körében a lila szín lesz a menő. Mivel az este a választott magyar, női példaképekről szólt, beszámolónkhoz szándékosan ismert férfivendégeket szólaltattuk meg. Az e tárgyban végzett felmérések ugyanis rámutattak, hogy korunk férfiideálja érzékeny, okos, vagyis überszexuális, másrészt tényleg kíváncsiak voltunk rá, milyen képük alakult ki a nőkről a női magazinok alapján.

Tervünk kis híján zátonyra futott, mert elsőként Bódi Attila modellhez sodort minket a koktélpult felé tartó tömeg. „Ha a nőkről nem is, de a tavaszi pontytelepítésről olvastam, arról be tudok számolni”- értelmezte a kapás kifejezést Bódi Sylvi öccse. „Mindig békés halakra megyek, pontyra, és amúrra: kapitálisokra. A vizsgaidőszakom után, májusban kezdek el horgászni Bátonyterenye mellett.” Katus Attila fitneszedző felé vettük az irányt, aki elmondta, a női magazinokban felvetett témákról a kapcsolatok bonyolultsága szokott az eszébe jutni.

Hadd higgye a nő, hogy én döntök...

„Sokszor az ember a szakmájában egyszerűbben boldogul, mint a magánéletben, mert a kapcsolatok mindig nagyon embert próbálóak. Amilyen képem kialakult, az alapján a nők fő mozgatórugója az, hogy biztonságra, odafigyelésre vágynak, és hogy mindig nőnek érezzék magukat. Ha ezt egy férfi meg tudja adni, akkor kézben tudja tartani a kapcsolatot. A férfi mozgatórugója már egyszerűbb: őt a hasán keresztül lehet megfogni. Komoly dolgokról csak akkor szabad beszélni egy férfival, ha már megkapta a vacsoráját.”

Mint az a nem reprezentatív kutatásunkból kiderült, az ismert férfiak arról szeretnek a leginkább olvasni a női magazinokban, hogy hogyan kell férfiakat felszedni. Danny Blue mentalista például egy ideje ezt tanulmányozza, de hogy miért, arról hivatásának megfelelő talányossággal fogalmazott. „Egy készülő show-mhoz gyűjtöttem háttéranyagot arról, hogy mi a fontos a nőknek a pasikban. De hogy mire jutottam, nem árulhatom el.” Tóth Szabolcs, a Sugarloaf gitárosa férj és apa, mégsem tudtunk meg tőle sem többet. „Úgy látszik, tapasztalt, vén róka vagyok, mert mostanában nem tudtam meg újat a nőkről. A magazinok azt sugallják, hogy kapcsolatokban a nő dönt. Szerintem pedig úgy van, hogy hadd higgye a nő, hogy én azt hiszem, én döntök, de közben pedig ő. De valójában én. Érthető?”

Gáspár Laci nem magazinból csajozik

Nézegesse az év nőit!

Ezen a ponton már majdnem feladtuk, de adtunk egy esélyt Gáspár Lacinak is, mielőtt végleg lezártuk volna a témát. „Nekem a csajozáshoz nincs szükségem magazinok tanácsaira, ösztönből csinálom. Ha egy nőtől tanácsot is kérek, azt az öltözködésről teszem.” Köszönjük.

A díjátadó a földszinti színpadon volt, amelyet a celebvendégek a galériáról, az ismeretlenek – az este népszerű kifejezésével élve saját szubkultúrájuk celebjei - pedig a földszintről figyelték. Az este műsorvezetője Rákóczi Ferenc rádiós egyéb hasznos információk mellett elmondta, igény szerint saját lelki-szexuális fejlődésének történetéről is szívesen értekezik, de aztán mégsem ismertette meg a közönséggel kalandos éveit.

Az elegancia nagykövete és a stílus királynője

A magazin szerkesztői úgy gondolták, minden jelöltjük - úgy hívták: nominált- megérdemel egy barkácsolt eposzi jelzőt, így keletkeztek olyan összetételek, mint Zséda, az elegancia nagykövete, vagy Lilu a stílus királynője. A Legjobban Öltözött Nő kategória esetében kérdéses volt a számunkra, hogy azt miért nem a jelölt médiaszemélyt öltöztető stylist kapja, de nem leszünk korlátoltak, a Woman of the Year gálába bőven belefér még az is, hogy férfiak is kapjanak díjat. Többek közt Csányi Sándor, Kolovratnik Krisztián és Yonderboi is a jelöltek között volt, de a kategória egyetlen jelenlévője, Talmácsi Gábor lett a győztes.

A hazai díjátadók esetében nem ritka, hogy az eseményről a díjazottak távoznak a leghamarabb. Mihalik Enikő az Év Modellje maradt a legtovább, és modellbarátaival együtt bulizott, így az esti díjözön után még utólag kitüntetjük a Legősztintébben Táncoló Sztár velvetes különdíjával.