Nemsokára kezdődik P. László pere, akit azzal vádolnak, hogy tavaly július 8-án megfojtotta áldozatát, Bándy Katát. A bama.hu információi szerint a vádiratban szerepel, hogy P. László a lakása előtt szólította le rendőrségi pszichológus áldozatát, akihez szexuális indíttatásból próbált közeledni.

A Velvet kérdésére dr. Hajdú István, a Pécsi Törvényszék szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy megerőszakolta-e áldozatát P. László a benyújtott vádirat szerint.

Sólymos Sára, P. László védőügyvédje azonban a Velvetnek megerősítette a Bama.hu értesülését a vádiratról, azonban magát a nemi erőszak megtörténtét nem kívánta kommentálni, az ügyvédi titokra és a sértett jogaira hivatkozva. Annyit elmondott, védence még nem döntötte el, a február 18-i első tárgyaláson a hat-nyolc vallomásából melyiket olvassa fel. P. László a gyilkosságot és a nemi indíttatást elismeri – tette hozzá a védő –, de úgy érzi, maga az erőszak nem történt meg. A másik kérdés, hogy ismerte-e áldozatát korábbról, továbbra is rejtély, bár Sólymos szerint ez abszolút nem befolyásolja majd a bíróság ítéletét.

Miután a sértett visszautasította, a férfi egy közvilágítás nélküli játszótérre kényszerítette, majd erőszakoskodni kezdett vele. Az áldozat azonban nem hagyta magát, ezért fojtogatni kezdte. Ez okozta Bándy Kata halálát is. A Dunántúli Napló információi szerint a vádirat tartalmazza azt is, hogy P. László megerőszakolta áldozatát. A lap szerint Bándy többször is megpróbált olyan helyre jutni, ahol segítséget kérhet, de a vádlott fizikai erőszakot alkalmazva egy elhagyott területre vonszolta a nőt, majd táskájának szíjával megfojtotta. Miután elvette az értékeit, távozott a helyszínről.

A per február 18-án kezdődik a Pécsi Törvényszéken. Mint azt korábban megírtuk, Bándy Kata 2012 július 8-án tűnt el Pécsről. A rendőrségi pszichológusként dolgozó lányt 11-én találták meg. Az ügyben külön nyomozócsoport alakult, egymilliós jutalmat tűztek ki a nyomravezetőnek. A boncolás során sikerült az elkövető DNS mintáját megszerezni. Később egy férfi jelentkezett a rendőrségen, aki felismerni vélte a gyilkost. A rendőrség végül 16-án jelentette be, hogy elfogták P. Lászlót, aki beismerte a tett elkövetését. Arról ellentmondásos információk vannak, hogy P. László fogyasztott-e valamilyen drogot a tett elkövetése előtt. A rendőrség december végén zárta le végül a nyomozást.