Életszerűtlen, hogy a pentakristály nevű drog hatása alatt ölt volna az a 19 éves éves férfi, akit a domonyvölgyi brutális gyilkosság miatt indult eljárás vádlottjaként állt ismét a bíróság elé szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

A vádirat szerint  2012. szeptember 24-én a már hónapok óta keményen drogozó S. Márk pénzt akart szerezni, ezért Gödöllőn elrabolt egy autót egy kereszteződésben, a sofőrt megszúrta négyszer, majd kitette Domonyvölgy határában. Itt még huszonkétszer megszúrta áldozatát, majd elhajtott. A nő a szurkálások következtében meghalt. A férfi ugyanazon a napon Gödöllőn már megkísérelt elrabolni egy autót, de a vezetője ellenállt, S. Márk végül elmenekült a helyszínről. Mindkét esetben a vádlott nőket támadott meg és Opeleket akart rabolni.

A kábítószer visszatérő motívuma a pernek: korábban a vádlott beismerő vallomásában arra hivatkozott, hogy a brutális gyilkosság drogozó életmódjának a következménye, és az autókat azért akarta megszerezni, hogy kifizethesse adósságait. Novemberben S. Márk azt vallotta, hogy a gyilkosság napján is fogyasztott pentakristályt.

A szerdai tárgyalás első szakaszában a bíróság toxikológus szakértőket, köztük Zacher Gábort hallgatta meg. A szakemberek véleményéből kiderült, életszerűtlen, hogy S. Márk a pentakristálynak nevezett szer hatása alatt vált volna agresszívvá, legalábbis úgy, ahogy ő állította: „hullámzóan”. A per a boncolást végző orvosszakértő vallomásával folytatódik szerdán.

A perben elhangzott: igaz, hogy kapott egy megrovást a cellája biztonsági kamerája elállítása miatt, de S. Márk alapvetően jól viselkedik, tisztelettudó, közösségi életet él a börtönben, ahol előzetes letartóztatásban van.

A szerdai tárgyaláson a bíró elmondta, EU-s pénzből fogják majd taníttatni az ítélet után, és várhatóan szakmát szerezhet. A Budapest Környéki Törvényszék tárgyalt ügyben nem részletezett okokból bírócsere is volt, Szabó Judit vette át Veszprémi Ágnestől az ügyet.