Az onlineschools.org meglehetősen kreatív és tetszetős grafikonon foglalta össze az internetes társkeresőkre vonatkozó adatokat, és most itt a személyekre és a honlapokra is gondolunk. Bizonyos adatok csak az USA-ra, mások az egész világra vonatkoznak, alább a 10 legérdekesebb pontot foglaljuk össze.

1. Míg az USA-ban 40 millióan keresnek társat az interneten, addig Indiában csak 15 millióan, Kínában viszont 140 millióan.

2. Míg Kínában a társkeresők között túlságosan nagy a férfiak aránya, addig az USA-ban a nemi eloszlás egész kiegyensúlyozott: 52,4% férfi, 47,6% nő.

3. A legnagyobb amerikai társkereső, az eHarmony azt állítja, hogy naponta 236 olyan pár házasodik össze, akiket ők boronáltak össze 400 kérdésből álló tudományos rendszerük alapján. Ezt az adatot sokan kétségbe vonják.

4. Egy átlagos amerikai, aki a világhálón keres társat, évi 239 dollárt, azaz majdnem ötvenezer forintot szán az internetes romantikázásra.

5. Ennek köszönhetően az online randipiac éves forgalma több mint egy milliárd dollár (kb. 200 milliárd forint), azaz az emberek többet költenek társkeresésre, mint például pornóra.

6. Mobiltelefonos társkeresésre is több mint félmilliárd dollárt, azaz kb. százmilliárd forintot adnak ki az USA lakói.

7. A társkeresőkön általában minden tizedik felhasználó csaló.

8. De akik nem csalók, azok is gyakran füllentenek. Amint azt mi is megírtuk, a férfiak leggyakrabban a korukról, a nők jellemzően a testsúlyukról.

9. Minden harmadik nő, aki a neten talál magának egy férfit, rögtön az első találkozáskor le is fekszik vele. Ezek közül ötből csak egy védekezik a szex során a nemi betegségek ellen.

10. A szexuális bűncselekmények elkövetői közül minden tizedik webes társkeresőn próbál ismerkedni.