Március 30-án lesz egy éve, hogy megírtuk, megmenekül a zugligeti lóvasút-végállomás. Arra gondoltunk, az évforduló alkalmából megkeressük a Hegyvidéki Önkormányzatot, hogy megtudjuk, hogy áll a projekt és vannak-e esetlegesen látványtervek.

Ha kíváncsi, hogyan fest majd a renovált épület, amibe a tervek szerint a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény költözik, olvasson tovább!

Az önkormányzattól megtudtuk, hogy a műemléki épület felújítására a korábbi tervek alapján az építési engedélyt az önkormányzat megkapta, a kiviteli tervek pedig el is készültek. A közbeszerzési eljárás előkészítése viszont még jelenleg is zajlik: a kivitelezéshez szükséges erőforrások előteremtéséhez az önkormányzat kérte az állam segítségét, valamint pályázatot adtak be a Norvég Alaphoz, és keresik az egyéb pályázati lehetőségeket is. Mint megtudtuk, amint a szükséges források rendelkezésre állnak, megkezdődhet a felújítás.

Nem is szaporítjuk tovább a szót, íme a galéria! A tervek készítője egyébként a ZOBOKI-DEMETER & Társai Építésziroda volt.