A csalók megint újabb módszert találtak ki arra, hogy eltömítsék a BKK jegykiadó automatáit, és a visszajárót zsebre tehessék. Korábban a papírpénz-kiadó nyílást tömték be rendszeresen papírzsebkendővel, vagy szalvétával, de ezt a hibát azóta a karbantartók korrigálták. 

Az aprópénz megvédésére viszont még nem készült fel a BKK.

A következő videón jól látszik, ahogy egy férfi piszkálja az érmekiadó nyílást, majd feltűnően zsebre teszi, amit talált.

A trükk az, hogy a nyílás a jegykiadó tálca jobb oldalán van, és egy kisebb fémlap takarja. Kezdetben e mögé raktak be a csalók műanyagdarabot, azóta viszont elterjedt, hogy a fémlapot kiszedik, és a nyílásig vezető csövet tömítik el. Például úgy, hogy egy fém pálcával szivacsdarabot raknak a csatornába, ami megakasztja a kiguruló visszajárót.

A Közlekedő tömeg nevű portál szerint ezzel a módszerrel többszörösen is kárt okoznak. Egyrészt megkárosítják a vásárlót, másrészt 5-6 érme felgyülemlése után az automata biztonsági okokból üzemen kívül helyezi magát, és ilyen esetben már bankkártyával sem lehet használni. 

A Közlekedő tömeg kérdésére a BKK azt válaszolta, hogy az automaták üzemeltetője már dolgozik a probléma megoldásán: jelenleg egy új érmeszenzor tesztelése zajlik, addig is érdemes elsősorban bankkártyával fizetni.

De biztosak vagyunk benne, hogy a trükkös tolvajok hamarosan erre is kitalálnak valamit.