Még mindig csak sejtetik, de egyre valószínűbb, hogy halálos mennyiségű gyógyszerkoktél okozta Michael Jackson halálát, bár a halottkém cáfol. Orvosát egyelőre nem kezelik gyanúsítottként, mivel volt engedélye a gyógyszertartásra. A Propofol beadását az énekes kezdeményezte.

A halottkém vizsgálatának eredménye alapján halálos mennyiségű gyógyszerkoktélt, köztük a Propofol nevű nyugtató-, és altatószert mutatták ki a júniusban elhunyt Michael Jackson testében, írja a Független Hírügynökség. A Propofol nevű szert Jackson személyi orvosa, Conrad Murray adta be az énekesnek intravénásan, néhány órával a halála előtt. Az orvos azt állítja, hogy csak kis mennyiséget adott a szerből a popsztárnak. Hétfői amerikai lapjelentések szerint mind valószínűbb, hogy az énekes öngyilkos lett, de a halottkém cáfolta az állítást.

Álmatlanságra Propofolt

A rendőrség kihallgatta Jackson személyi orvosát, aki tagadta bűnösségét, és azt állította, az énekes már hat hete szenvedett álmatlanságban. Az amerikai hatóságok egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg az énekes halálának ügyében. A CNN-nek a Los Angeles-i rendőrség szóvivője elmondta, túl sok a meg nem erősített információ az üggyel kapcsolatban, egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarják azt az információt, hogy gyilkosság történt. A halottkém vizsgálatának teljes eredményét még nem hozták nyilvánosságra, annyit azonban már tudni lehet, hogy az énekes testében halálos mennyiségű gyógyszerkoktélt, köztük Propofolt mutattak ki. Jackson személyi orvosa, Conrad Murray törvényesen tartotta magánál a Propofolt, amit álmatlanság ellen adott be Jacksonnak, az énekes kérésére. A Propofolt egyébként a műtétes betegeknél használják.



Murray állítólag aggódott, hogy Michael Jackson függővé válik a Propofoltól, és ezt az orvos elmondta az énekesnek is. Ezen kívül arról próbálta meggyőzni Jacksont, hogy használjon alternatív gyógyszereket. Jackson halálának reggelén, június 25-én Murray bevallása szerint kis mennyiségű Propofolt adott be az énekesnek, miután más szerek nem váltak be. Az orvos azt mondta, hogy ezután szinte mindvégig az énekes mellett maradt, csupán néhány percre ment el mellőle, hogy elintézzen pár telefonhívást. A Los Angeles Times szerint amikor Murray visszaért, Jackson állítólag már nem lélegzett, és újraéleszteni sem sikerült. A hírek szerint Jackson majd egy évtizeden át használta a szert alvásproblémái miatt.

Michael Jackson pénztárcája

A Tmz.com időközben Jacko anyagi helyzetébe enged betekintést. A pop királyának vagyona 2007-ben 1,360,839,979 dollár volt, amiből 1,150,000,000 dollárt értek a Beatles-dalok jogai. A bankszámláján mozgatható 668,215 dollárból fedezte hitelei kamatait, valamint ezt költötte akkor is, amikor vásárolni indult kedvenc régiség boltjába. Ingatlanai összértéke 73,475,000 dollárra rúgott, amiből Neverland 66,875,000 dollárt ért. Bankszámláján lekötve 10,696,764 kamatozgatott, 85 millió dollára volt a szerzői jogokból, 20 millió a médiafelhasználásból, egyéb kincseit, értékeit, gyűjteményeit 21 millió dollár körüli összegre becsülték. Jacko 323 milliós hitelt vett fel Neverlandre. 2007 márciusában 331 milliós adósága volt a sztárnak.

Jackson június 25-én, 50 éves korában hunyt el, hivatalosan hirtelen szívmegállás következtében. Temetése a tervezettel ellentétben mégsem a születésnapján lesz, de halálának pontos oka, és a körülmények még mindig nem tisztázottak. Személyi orvosának irodáit a rendőrök átkutatták, Conrad Murrayt pedig kihallgatták, a doktor továbbra is tagadja bűnösségét. A rendőrök egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg Jackson halála ügyében. Az amerikai napilapok közül több is azt írta hétfőn, hogy egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Jacksonnak túladagolták a szert, de a Los Angeles-i halottkém cáfolta az állítást. Korábbi bírósági dokumentumok szerint egyébként Murray több mint 770 ezer dollár, átszámítva több mint 145 millió forint tartozást halmozott fel.