Gőzerővel dübörög jelenleg az RTL-en Alekosz nőkereső show-ja, amelyről most már elmondhatjuk, hogy egy hagyományos magyar műsortípust visz tovább. A férfinak feleséget kereső műsorok közül az első a Nagy Ő volt a TV2-n nyolc évvel ezelőtt, és azóta mindkét kereskedelmi csatorna többször is újrapróbálkozott ezzel a nem túl brilliáns reality-ötlettel. Fogadja szeretettel a Velvet alábbi nőkeresőshow-kalauzát, hagyja feltolulni a kellemes, illetve gyomorforgató emlékeket, és osztályozza le, hogy melyik műsor mennyire tetszett önnek! Amire nosztalgiával gondol vissza, arra 5 pontot adjon, aminek a gondolatától is kirázza a hideg, annak adjon egy egyest!

1. Noszály Sándor

Melyik műsor? A Nagy Ő, Tv2

Mikor került a képernyőre? 2003

Családi állapota a műsor előtt? Nőtlen és egyedülálló, egy öthónapos gyerek apja, aki korábbi, többéves kapcsolatából született.

Mivel állította be vonzónak a csatorna? Gazdag, jóképű, intelligens, szellemes, szerény és egyedülálló.

Hány nőnek kellett megküzdenie érte? 25

Mi motiválhatta a nőket arra, hogy jelentkezzenek? Mivel a műsort nem Noszállyal reklámozták, vagyis az utolsó pillanatig sejteni sem lehetett, ki lesz az a gazdag, jóképű, intelligens, stb. férfi, akiért küzdeni kell, így semmiképp nem az ő személye lehetett vonzó, hanem a pénz és a hírnév.

Hány nővel került testi kapcsolatba a műsor ideje alatt? Két nővel csókolózott és a pletyka szerint mindkettővel szexelt is.

Kit választott? Kőszegi Melinda, főiskolás. A nő később a (N)Őt keresni című könyvében arról írt, hogy az első napokban senkinek nem tetszett Noszály, mivel a sportoló egy épkézláb mondatot sem bírt kinyögni, csak hadart és dadogott.

Mi történt velük a műsor után? Még a szerződés összekötötte őket, ezért például az Operabálon együtt jelentek meg, de már hetekkel a műsor vége után szakítottak. Kőszegi akkorra már az egyik kereskedelmi televízió munkatársával volt együtt, Noszály pedig 2008-ban fedte fel komolyabb kapcsolatát a Jóban Rosszban sorozat Lindájával, Novák Henriettel.

2. Benkő Dániel

Melyik műsor? Benkő feleséget keres, RTL Klub

Mikor került képernyőre? 2009

Családi állapota a műsor előtt? Elvált, állítása szerint egyedülálló, de nála sose lehet tudni. A lantművész korábban egy nála húsz évvel fiatalabb nőt vett el feleségül, két évig tartott a házassága. Két lánya van.

Mivel állította be vonzónak a csatorna? Nem jöttünk rá. Bemutatkozó filmjében Benkő azt mondta, a cél, hogy utódot nemzzen, és megtalálja azt a nőt, aki megszüli neki a gyereket.

Mi motiválhatta a nőket arra, hogy jelentkezzenek? Hírnév, buli, illetve meglepő, de Benkő Dánielért tényleg nagyon sok nő odáig van. A műsorban szereplő nők titokzatosságot, összetett jellemet és férfiasságot emlegettek vele kapcsolatban. Viszont a gyerekcsinálás, mint motiváció biztosan az utolsó helyen végzett.

Hány nőnek kellett megküzdenie érte? 16

Hány nővel került testi kapcsolatba a műsor ideje alatt? 4 nővel csókolózott a műsor ideje alatt (köztük Edit asszonnyal, akinek később saját pasikereső műsora lett), egyet pedig megujjazott egyik éjjel.

Kit választott? Benkő az akkor 33 éves Kovács Andrea, német-magyar fordító, szlovákiai magyar jelöltet választotta.

Mi történt velük a műsor után? A nő visszaköltözött Pozsonyba, és bár egy ideig ingázott Magyarország és Szlovákia között, eleget téve mindenféle rendezvényeken való megjelenési kötelezettségének, a kapcsolatnak rövid időn belül befellegzett.

3. Kozsó

Melyik műsor? Édesnégyes, Tv2

Mikor került a képernyőre? 2010

Családi állapota a műsor előtt? Elvált és egyedülálló, volt feleségétől, Kádár Mónikától született egy lánya, Amanda.

Mivel állította be vonzónak a csatorna? “Őrült vagyok, vad és álmodozó, bohém és maximalista. Gyengém: a nő! A világ legédesebb titka, legforróbb gyönyöre...” - hangzott el Kozsó bemutatkozó filmjében. Pedig talán az is elég lett volna, ha arra hívják fel a figyelmet, hogy...

Hány nőnek kellett megküzdenie érte? 4

Mi motiválhatta a nőket arra, hogy jelentkezzenek? A Nagy Ő-höz hasonlóan itt is csak nem nem sokkal a műsor kezdete előtt derült ki a főszereplő kiléte, így a műsorba jelentkező nőket ebben az esetben is a hírnév és a buli vonzhatta.

Hány nővel került testi kapcsolatba a műsor ideje alatt? Két nővel csókolózott.

Kit választott? Nyéki Veronika, négy éve külön él a férjétől, akitől két gyereke született, tizenegy éves kora óta rajong az énekesért. Foglalkozása kutyatenyésztő.

Mi történt velük a műsor után? "Tényleg veszélybe került a függetlensége, mert már többször találkoztunk a műsor óta, sőt, bemutatott a szüleinek is. Az papája egy imádnivaló, tündéri pasas, Kozsónak volt kire ütni" - számolt be nem sokkal a párkereső után Nyéki a Velvetnek, ám úgy tűnik, elkiabálta magát. A kapcsolatból nem lett semmi, mindössze három hétig bírták együtt, Kozsónak ugyanis nem volt elég ideje a nőre.

4. Majka

Melyik műsor? Édesnégyes, Tv2

Mikor került képernyőre? 2010

Családi állapota a műsor előtt? Nőtlen, egyedülálló. Felhozatalában olyan nevek szerepelnek, mint Fresh Andi, Kiss Ramóna, Spitz Tünde, Molnár Anikó, Debreczeni Zita, Zana Katica és Mandy Bright.

Mivel állította be vonzónak a csatorna? Unja a folyamatos  szerepjátékot, hiszen egyetlen szuperhős sem lehet állandó szolgálatban, neki sem golyóálló a szíve, és csak egy komoly nőre vágyik" - reklámozta a Tv2 a bemutatkozó kisfilmben.

Mi motiválhatta a nőket arra, hogy jelentkezzenek? Lásd: Kozsó

Hány nőnek kellett megküzdenie érte? 4

Hány nővel került testi kapcsolatba a műsor ideje alatt? A Bors információi szerint négy lányból hárman is lefeküdtek a rapperrel, Majka ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Kit választott? Takács Adrienn, 19 éves, álma, hogy a médiában helyezkedhessen el.

Mi történt velük a műsor után? A rapper szinte egyből felszívódott. Egy ideig még tartották a kapcsolatot telefonon, ám a Velvet megkeresésére Takács már úgy nyilatkozott, hetek óta nem beszéltek. "Egy jó buli volt, életem legjobb hete volt, fantasztikus embereket ismertem meg, de közte és köztem nem alakult ki semmi” – fogalmazott a dunaújvárosi lány. Majka jelenlegi nője Dundika, akivel közösen várják születendő gyereküket.

5. Zana József

Melyik műsor? Édesnégyes, Tv2

Mikor került képernyőre? 2010

Családi állapota a műsor előtt? Elvált, egyedülálló, Ganxsta Zolee édesapja.

Mivel állította be vonzónak a csatorna? Imád hódítani és imádja, ha meghódítják. Létszámstop nincs, "a szőke, barna, fekete, vörös cicusok együtt és külön-külön is dorombolhatnak körülötte, a lényeg, hogy fazonjuk legyen" - derült ki róla.

Mi motiválhatta a nőket arra, hogy jelentkezzenek? Lásd: Kozsó és Majka

Hány nőnek kellett megküzdenie érte? 4

Hány nővel került testi kapcsolatba a műsor ideje alatt? Mindegyik lánnyal elcsattant egy csók.

Kit választott? Győrffy Lívia, masszőr.

Mi történt velük a műsor után? "A legjobb barátok voltunk, jó volt vele forgatni, de hogy hogyan alakul köztünk, az a jövő dolga" - nyilatkozta a Velvetnek Zana nem sokkal a műsor után. "Bízzuk a jövőre, mint mindent, érti. Majd, ha egyszer elveszem feleségül, akkor fölhívhat. Ha egyszer nagyon komolyra fordul. De csak jót mondhatok a nőről, mert nagyon kedves, intelligens, tényleg” - mondta a színész, vagyis ebből a kapcsolatból se lett semmi.

6. Alekosz

Melyik műsor? Szerelem a legfölsőbb szintekig, RTL Klub

Mikor került a képernyőre? 2011

Családi állapota a műsor előtt? Nőtlen és egyedülálló, már másfél éve nem volt tartós kapcsolata. Korábban egy Tünde nevű lánnyal élt együtt két évig, a ValóVilág 4-ben sokszor megemlítette, sőt, egyik éjjel azt mesélte társainak, hogy tőle akar majd gyereket.

Mivel állította be vonzónak a csatorna? Ahogyan Olivér, Alekosz pinainasa fogalmazott: a görög nem egy szexkiborg, hanem egy szeretetre vágyó, emberi lény, aki bent sínylődik a kulipintyóban szerelem, érzelem és társ nélkül.

Hány nőnek kellett megküzdenie érte? 16

Mi motiválhatta a nőket arra, hogy jelentkezzenek? A hazugságvizsgálaton áteső lányok közül többen is bevallották, hogy a hírnév, illetve a buli miatt. A jelentkezőket a pénz is motiválhatta, hiszen szinte a ValóVilág elejétől kezdve borítékolni lehetett, hogy Alekosz viszi el a fődíjat, vagy legalábbis jól megszedi magát a műsor után. Persze az sem kizárt, hogy volt olyan, aki valóban a görögöt akarta megszerezni magának. Az arajelöltek adatlapján például arra kérdésre, kinek mi tetszik Alekoszban, a következő válaszok jöttek: a szeme, a személyisége, a modora, a sármja, az úriemberes stílusa, a humora, stb.

Hány nővel került testi kapcsolatba a műsor ideje alatt? A 16-ból 4 nővel csókolózott.