Összegyűjtöttük az elmúlt pár év tehetségkutatóinak azon zsűritagjait, akiket ilyen-olyan okból kifolyólag elsőként szavaztak volna ki a nézők a műsorból. Friderikusz Sándor és Fáy András arrogáns, lekezelő stílusukkal váltották ki az ellenszenvet, és Eszenyi Enikő sem tudta mindenki szívébe beaffektálni magát. Pély Barna csak saját magát tudta fényezni, Balázs Klárinak pedig se humora, se véleménye nem volt, csak a kötelező kérdés: „Jártok?” Keresztes Ildikó mindeközben feszt bömböl. Melyikük a legidegesítőbb? Öt pontot adjon annak, akit elsőként szavazna ki.

1. Friderikusz Sándor

„Nem ért hozzá, nem hiteles, nincs stílusa, és faszságokat beszél, pökhendi, arrogáns, lekezelő és nagyképű” – ilyen és ehhez hasonló jelzővel illették 2008-ban Friderikusz Sándort, amikor csatlakozott az addig háromtagú zsűrihez, és ezzel lehetőséget kapott a Megasztár versenyzőit kritizálni.

A televíziós már az első megjelenése alkalmával kicsapta a biztosítékot a nézőknél, mentségére váljék, hogy megosztó személyiség volt, akadtak olyanok is, akik szerint legalább egy kis színt vitt a műsorba. Az adás alatt Mester Tamás is megfogalmazta ezt a kettősséget: szerinte Friderikusz arca tenyérbe mászó, de szerethető.

2. Eszenyi Enikő

Egyedi karaktere miatt a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő nagy rajongótáborral bír, ám mindemellett sokakat irritál is, akik pedig egyediségét leginkább modorosságnak nevezik.

Sokaknak az is nagyon fájt, hogy Eszenyi Enikőt úgy ültették a Megasztár ítészei közé, hogy saját maga egyáltalán nem tud énekelni – mondjuk, ez lenne a legkevesebb, csak hát a színésznő mégis próbálkozik. Nem csoda hát, hogy amikor bevérzett a torka, több kommentelő is megjegyezte, mekkora szerencse, hogy nem kell hallgatni egy ideig affektáló beszédmodorát.

3. Fáy Miklós

A Megasztárban tapasztalt Friderikusz-kór tünetei a Csillag születik egyik ítészén, Fáy Miklóson is előjöttek, neki aztán mindegy volt, hogy felnőtt vagy gyerek az illető, bármelyik versenyző lelkébe beletaposott.

Fáy Miklós egyébként konkrétan tojt arra, hogy két röhögés között elhangzó megjegyzései miatt szeretik-e vagy sem, ezzel szemben mégis volt egy pillanat, amikor belopta magát a kőszívű nézők szívébe is: élő adásban tette szóvá, mekkora poén lett volna, ha Stohl ismét taknyol egyet a színpadon.

4. Pély Barna

A Megasztár 1-3 zsűritagja leginkább idegesítően erőltetett jópofizása miatt irritálta a nézőket, miközben véresen komolyan vette magát, és olyan felvezetéssel, hogy "nem akarok szakmázni" fél órás tök érdektelen kiselőadásokat tartott.

A monológok egyetlen értelme pedig legtöbbször az volt, hogy mindenki lássa, ő nemcsak jóképű, hanem iszonyatos zenei zseni is. A tehetségkutató verseny alatt egyébként sikeresen felszedte az egyik felfedezettjét, Galambos Dorinát, mindek után zenei zsenialitása helyett leginkább szexuális életüktől harsogott a sajtó, egy ideje pedig síri a csend körülötte.

5. Balázs Klári

Érdekes dolog, hogy míg Kasza Tibit eleve mint jelenséget sokan irritálónak tartják, a Nagy Duettben az énekes egészen más oldaláról mutatkozott meg, még vicces is tudott lenni.

Ezzel szemben az ottani zsűriből Balázs Klári semmit nem tudott felmutatni: se humora, se véleménye nem volt, csak ült a széken, aztán a produkciók után feszt benyögte: „Titeket az isten is egymásnak teremtett, jártok már?” És ennyi.

6. Keresztes Ildikó

Igen, persze, tudjuk, hogy le vannak osztva a szerepek minden ilyen műsornál, és kell egy érzékeny lelkű a zsűri csapatába, de az már tényleg kemény, ami az X-Faktorban történik szombatról szombatra.

Keresztes Ildikó először röhöhőgörcsöt kapott, aztán az élő adások kezdetével a jókedv átváltott műhisztivé, legutóbb még az értékelésre is percekig kellett várni, míg az énekesnő rendezte az arcberendezését, aminek torzulására mindig azt hisszük, nincs tovább – erre Keresztes persze mindig rácáfol. A híradóba mindenesetre bebömbölte magát.