Bongár Anikó, az Éden Hotel 2 legnagyobb vesztese pocsékul taktikázott, így nemcsak egy fillér nélkül jött haza Mexikóból, de a népmesei fordulatokat kedvelő magyar lakosság sem kedvelte meg. Talán annyira megijedt, hogy ezért nem ad interjút.

Bongár Éden2 Anikóról legutóbb akkor hallottunk, amikor az Index tudósítói észlelték, ahogy Szilágy György jobbikos képviselő, illetve az obligát műszempillái társaságában korzózik a parlamenti dohányzó és az étkezde között. Telefonját – egy visszahívás-kérés után – többszöri megkeresésünkre sem vette fel, így tőle biztosan nem fogjuk megtudni, hogy egyedüliként miért fütyülték ki a műsor záróbuliján, és vajon ezért lépett-e le olyan hamar.

Aljasul tippelhetnénk persze, hogy megpróbált kilobbizni valami 60 százalékos nyereményadót, ha már az Éden Hotel 2-ből egy fillér nélkül jött vissza, de nem: egy kézilabdaklub tulajdonosának asszisztenseként érkezett a házba, ahol Szijjártó Péter miniszterelnökségi külkapcsolati államtitkárral szeretett volna találkozni.

Elvitte a cica?

Éden Anikónak nincsen hivatalos rajongói fóruma, illetve, van valami, amit nem ő működtet: egy facebookos oldal, amelyet cikkünk megírásának időpontjában 162 ember lájkolt, de azok sem a rajongói vélemények megszokott stílusában diskurálnak. ("Ez a nő egy szégyen, remélem, büszke magára, mikor visszanézi az egészet. Most már ha szembejön az utcán, simán becsúsznék neki, annyira idegesítő és gusztustalan...")

Anikót valamiért szeretik utálni a műsor nézői. Kollégánk már fejtegette ennek miértjét: agresszív fellépése nem az a fajta, amelyet a népmesei fordulatokra fogékony magyar lakosság szeretni tud egy tévéműsorban. Elég harsány volt ahhoz, hogy ne férjen bele a cukilány-kedvelők pikszisébe, a sikeres játszmázáshoz szükséges hazudozás, irányítási vágy és álszentség sem segített ebben (hát még, hogy elég csúnyán gyalázta a közönségkedvencet ).

Ráadásul játékbéli párja, Levente egy eléggé kedvelhető figura volt, Bongár mégis ordibált vele hetekig, ami nyilván tovább rontotta az imázsát. (Amúgy jól megvoltak, de a műsor után nem folytatták kapcsolatukat, pedig nem rossz csaj.)

Hogyan tovább?

Amikor a műsor elkezdődött, Bongár úgy mutatkozott be: vállalkozó, éppen egy bulibusszal foglalkozik. (Mellesleg azt vallotta, hogy nagy kihívás lesz embereket manipulálni, mert ilyet nem szokott, sőt, inkább rajta gázolna át a népek, és kihasználják a naivitását. Na, ebből nem jött

Önnek szimpatikus?

át a játékban semmi.) Így, hogy eltűnt, nincs válaszunk arra, mennyi munkát kap. De aligha van egyszerű dolga: egy egész ország nézte, ahogy szexel, manipulál és áskálódik, és egy darabig nem is fogják elfelejteni.

A kérdés csak az, mennyire fog ebből profitálni. Számos magyar médiaszereplő bizonyította már, hogy ellenszenves fazonként is lehet sokat keresni, szóval hiába van vége az Éden Hotel 2-nek, bármi megtörténhet.