Magyarországon már többen is úgy gondolták, kinőtték a környéket, de gyakorlatilag mindenki vert seregként jött haza, vagy tűnt el. A valódi sztársághoz az LGT jutott, és ők tudnak takarózni a rezsimmel is, a többieknek viszont semmi mentségük nincs.

LGT

A klasszikus felállású LGT-ről lehet leginkább elhinni a sok borzasztó magyar rockzenekarral kapcsolatban előkerülő szöveget, hogy ha jobb körülmények közé kerülnek, világsztárok lesznek. Némi érdeklődés tényleg tapasztalható volt, egy fesztiválon játszhattak a Beach Boysszal, később pedig egy három hónapos amerikai turné után 1974-ben a Rolling Stones egyik háttérembere karolta volna fel őket, hogy aztán a kommunista vezetés tiltása miatt Presser Gáborék sehol se szerepelhessenek a magyar popzenei kánonon kívül.

Persze nagy kérdés, hogy a valóságban mennyi esélye lett volna a progresszív rockhoz közeli felfogású LGT-nek, amikor nem sokkal később jött a punk, hogy jól letaroljon mindent, de erről már felesleges értekezni.

Hujber Ferenc

Amikor Hujber Ferenc a 2000-es évek elején kiment Angliába, természetesen jött a jól ismert kampány, amiből megtudhattuk, hogy hamarosan lesz egy magyar sztárunk, komoly szerepekkel és persze elképesztő lehetőségekkel. Aztán rövid hallgatás után kiderült, hogy Hujber leginkább pizzafutárként keresi kenyerét a kamerák előtti macsózás helyett, aminek külön ízt adott, amikor a 2007-es Sztárok a jégen című műsorban úgy harangozták be, hogy exkluzívan a műsor miatt érkezik haza, szakítva nagyon fontos angliai kötelezettségeivel.

A szigetország annyira nem érezte meg a távozását, miután konstatálta, hogy nélküle is hozzájutnak az emberek a jól megérdemelt pizzájukhoz, itthon is maradt, jelenleg pedig a köztévén futó Hactionben parádézik.

Dobó Kata

A jelenleg gyerekével foglalatoskodó Dobó Kata tényleg minden lehetőséget megragadott arra, hogy felfedezze Hollywood, nekünk például annyira beadagolták a fényes jövőt, hogy sokan tényleg elhitték, hogy hamarosan nem csak úgy fogják ismerni nyugaton, mint Andy Vajna vörös barátnője. Végül is sikerült, mert azóta már nem járnak Andy Vajnával, akinek a valószínűleg kemény kapcsolatrendszere sem volt ahhoz elég, hogy tragikusabbnál tragikusabb amerikai filmek kisebb-nagyobb szerepeihez hozzájuttassa.

A Rollerball és társai miatt legalább a zs-filmek rajongói tisztelhetik Dobót, hiszen mielőtt hazajött, összehozott egy-egy közös filmet Dolph Lundgrennel (Túlélésből jeles) és Steven Seagallal is, igaz utóbbiban elég hamar megölik, mert természetesen a férfi csaját játszotta, akit meg kell bosszulni.

Mester Tamás

Tud valaki Mester Tamás-slágert mondani, esetleg dúdolni? Na ugye, hogy nem, ennek ellenére a férfira állítólag az az Eric Gast figyelt fel, aki korábban már Britney Spearsszel és Kid Rockkal is dolgozott.

Természetesen hallottunk már ilyet, Magyarországon gyakorlatilag mindenkire jut valaki, aki dolgozott már valamelyik amerikai szupersztárral, és a szokásos úton Mester Tamás is hazajött, kiment az Eurovízióra öregbíteni a legendás magyar hagyományokat, hogy aztán Megasztárban előadja, mennyire képben van a nyugati trendekkel.

Király Linda

A 2002-es első Big Brother évaddal kezdődött el az az elképesztő kampány, aminek köszönhetően Magyarországon többen is elhitték, hogy tényleg Király Linda lesz a következő Britney Spears.

Jött a szokásos lista, hogy miféle csúcsproducerekkel dolgozik, és már az előkészítő munkája fojlyik a nagy dobásnak, aztán hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy 2012 van, Király Linda az Eurovízióra sem jutott ki minket képviselni, és úgy általában nem rémlik egyetlen Király Linda-sláger sem, pedig állítólag nagyon keresett dalszerző. Ez annyira nem is meglepő, hiszen stúdiólemezt utoljára 2003-ban készített.

Kozsó

Miután Kozsó a sokadik zenekarát is befuttatta pár éve, valószínűleg úgy érezte, kinőtte ezt az országot. El is ment Los Angelesbe, ahol akkora önbizalommal indult neki, hogy már a paparazziktól is tartott, és annyira tiszta lappal akart indulni, hogy az itthon márkanévnek számító Kozsó névről Zed K-ra váltott.

Azt nem tudjuk pontosan, mi történt vele arrafelé, de annyi biztos, hogy Kozsó jelenleg itthon él, és lakásából próbálja befuttatni a Jukebox Babiez nevű lányzenekarát, egyelőre mérsékelt sikerrel. Nem akarunk gyanúsítgatni, de ebből arra merünk következtetni, hogy az USA-ban nem lesz Zed K feliratú csillag a hírességek sétányán.

Jelenlegi versenyzőink

Melyik bukás a legcikibb?

Természetesen mindig vannak hírességeink, akik hamarosan világsztárok lesznek. Jelenleg a legerősebben az aktuális Megasztár-győztes Radics Gigit, illetve Janicsák Vecát nyomnák ki nyugatra az újságok.  Előbbiről még mindig nem derült ki semmi azon kívül, hogy el tudja énekelni mások dalait, Janicsák pedig akkora külföldi reménység, hogy még a magyar turnéja is érdektelenségbe fulladt. Mi persze drukkolunk!