Nemrég egy riportban megjegyezte, hogy szereti a mémeket, de nem szeretne azzá válni. Tatár Csillának azonban minden esélye megvan erre, főleg, ha továbbra is bombákat keresgél majd a Balatonon. Tatár szeretnivaló mém.

„A Facebook tele van mémekkel és szerintem nagyon viccesek is, de nem szeretnék soha a tárgyává lenni. Ellenben nagyon jól szórakozom azokon, amiket látok” – nyilatkozta Tatár Csilla a közelmúltban az Aktívnak. A riport nagyon sok szempontból szórakoztató, de egy tévedés azért van benne: Tatár már maga is mémmé vált. Jó, legalábbis nyomokban mémeket tartalmazhat.

Tatár, ha máshol nem is, az azóta sajnos leállt Fuck Yeah Mokka-tumblren mindenképpen mémmé vált. Egyrészt azokkal a megjegyzéseiért, amelyeket két anyag közt rögtönöz – „érdemes felöltözniük

azoknak, akik most indulnak munkába", nem kell ajtót nyitogatni, ha a szomszéd lakás lángol, „szerintem ez tepertős pogácsa, József?” –, másrészt a számtalan gif hatására. Egyet itt balra is láthatnak, de készült még rengeteg hasonló, van például ismeretlen kontextusú táncmozdulat, sejthető kontextusú táncmozdulat, egy ellentmondásos mosoly, egy fejrázás a pampogó Kárász Róbert mellett, és így tovább. A történet legizgalmasabb része, hogy maga a blog már kapott is levelet tőle. "Kedves Üzemeltető! A facebook-on bukkantam rá, erre az oldalra és őszinte csodálattal töltött el. :) Köszönjük, köszönöm, hogy minden reggel a Mokkával ébredsz;az idődet nem sajnálva, dacolva a fáradtsággal végignézed műsorunkat.:) A posztok pedig egy-két helyen kifejezetten szórakoztatóak. Olvasásuk közben próbáltam elképzelni az alkotójukat, azt az embert, aki úgy tűnik a Mokka egyik legfanatikusabb rajongója, aki egyetlen adást sem hagy ki! :) Ébredj továbbra is a Mokkával!:) Üdvözlettel: Tatár Csilla ( az idelátogatóknak csak “Csillus:))".

A Nő, Aki Kárász Róbertet Próbálja Megfékezni

Tatár kicsit kilóg a Mokka stábjából: nem érzi küldetésének egy-egy ügy folyamatos tematizálását, mint Vujity Tvrtko, nem kérdezi meg elhunytak hozzátartozóitól fél nyolckor félpárás szemekkel, hogy ugye önök borzasztóan szomorúak voltak akkor, amikor a szerettüket az a szörnyűséges tragédia érte, mint Demcsák Zsuzsa, és nem is szól be mindenkinek, mint Kárász Róbert. Tatár legtöbbször olyan, mint egy kicsit riadt, ufólátó őzike, aki megpróbálja valahogy kordában tartani állandó társát, Kárászt, vagy legalábbis korrigálni a megnyilvánulásait. Ezt alighanem a szerkesztők is érezhették, így bájos történetet is kerekítettek egy alapvetően promóciós célú videónak (amely a műsor kihelyezett helyszínét mutatta be), amelyre, ha nem emlékeznek, itt jól meg is nézhetnek.

A Nő, Aki Fél a Nyulaktól

Korábban még nem láttunk példát arra, hogy egy ismertember nyilvánosan küzdjön meg egy komoly félelmével. Tatár Csillának azonban sikerült: az egykori nyúlfób mára legyőzte rettegését, és ahogy élő adásban sikoltozva menekül az állatok elől, ugyanúgy élő adásban ment oda megsimogatni kisebb testű rokonukat. "Annyira kis édes, meg hogy a múltkori beégésemet egy kicsit kompenzáljam. Azok nagy nyuszik voltak, ez kicsi" – kommentálta tettét, és minket meggyőzőtt.

A Nő, Akit Ostorral Kergetnek

Nyáron általában baromira nem történik semmi, így lesz hírértéke annak is, ha Kárász Róbert előző nap szamárháton hetvenkedett. Ehhez a riporthoz kapcsolódva lépett színre Sándor, aki saját bevallása szerint már öt-hat éve foglalkozik asszonyneveléssel. Természetesen Kárász kérésére Tatár is megneveltetett: első lépésként a műsorvezetőnő szemeit eltakarva rettegett, majd az ostoros atyafi sokszor körbecserdítette a kellékkel. Az alábbi videón mindez a harmadik percnél látható. Nyugi, nem sérült meg, a negyedik percnél pedig a nevelés kiváltotta pillantás is megtekinthető.

A Nő, Aki Bombát Keres

Aktuális kedvenc történetünk azonban mégiscsak péntek reggelről származik, amikor a műsorvezető Balatonfüreden két honvéd között, fémdetektorral a kezében grasszált a tóparton. Tette mindezt azért, mert lépten-nyomon gránátokat, efféléket találnak a Balatonban. A szakértők persze segítettek: mint Tatár megjegyezte, kiderül, hogyan kell használni az eszközt, bejárnak egy kisebb utat, „és akkor megmutatjuk a bombákat, amiket elhoztatok nekünk". A mesébe illő megjegyzés után Tatár magassarkúban indult meg a gyepen, ezzel is bizonyítva rátermettségét. Ezután még megtekinthettük a rózsabokor tövében „felejtett" walkie-talkie-t, mire a műsorvezető a tulajdonost fegyelmivel fenyegette meg. Okvetlenül nézzék végig.