A legfiatalabb magyar playmate-ként ismertté vált Hargitai Bea már csak kedvtelésből vállal el egy-egy műsort vagy fotózást, az utóbbi években ugyanis már jobban érdekli a háztartás és a táplálkozástudomány, mint a szereplés. Úgy érzi, így, harmincéves korára valamelyest már lenyugodott, bár még mindig harsánynak, nagyszájúnak és hisztisnek tartja magát. És az is kiderült, hogy jól lő.

Évente néhány alkalommal feltűnik egy-két műsorban, olykor pedig fotósorozat is készül róla, de mindössze ennyit szerepel a hazai médiában Hargitai Bea, amióta pár évvel ezelőtt Csehországba költözött párkapcsolata miatt. A legfiatalabb hazai playmate-ként ismertté vált Hargitai legutóbb a SuperTV2-n futó Hal a tortánban tűnt föl, illete Joshi Bharattal is beszélgetett a Fem3-on, ezt megelőzően pedig Nánási Pál fotózta, csak úgy. A szereplést nemcsak azért mellőzi, mert Prágában él, hanem azért is, mert más érdekli. Rögtön ott van a táplálkozástudmány.

"Ez volt a hobbim, a szenvedélyem, nagyon sok könyvet olvastam már ebben a témában. Aztán találtam egy olyan iskolát, ami tetszett, és arra gondoltam, hogy miért ne iratkozhatnék be, olyan érdekes tananyag volt. Úgyhogy a magam szórakoztatására kezdtem el tanulni, mert érdekel a téma. Nem tudom, hogy a jövőben annál jobban szeretnék-e foglalkozni vele, mint ahogy most, amikor is a barátaim, ismerőseim, illetve az ő ismerőseik jönnek hozzám meggyógyulni, fogyni vagy tanácsot kérni" – fogalmazott a Velvetnek Hargitai Bea.

A csehek nehezebben nyílnak meg

Amikor nem ezt csinálja, akkor a háztartást vezeti, és szervez ezt-azt, de ezekről még nagyvonalakban sem akart beszélni. Mint elmondta, modellmunkákat már nem nagyon vállal, fotózást is csak kedvtelésből. Így készültek azok a képek is, amiket múlt hónapban publikált Nánási Pál. "A Playboyt is bármikor elvállalom, mert az egy önkifejezési forma számomra, művészkedés. Mindig nagyon élvezem, sosem gondolkodom rajta, hogy elvállaljam-e. Ami fotósorozatot (Nánási) Palival csináltunk, az is olyan volt, hogy ő előállt ezzel az ötlettel, én meg elvállaltam. Pali egy olyan ember számomra, aki ha ma fölhív, hogy holnap fotózzunk valamit, akkor azonnal ugrok, repülök, és megyek." 

Hiába él már évek óta Csehországban, a nyelvet továbbra sem tanulta meg, viszont próbált úgy tenni, mintha. "Elmentem egy gyorstalpalóra, de mivel a párom [David Stogel, a TV2 egykori ügyvezető igazgatója - a szerz.], a két gyereke és a barátaink is amerikaiak, ezért nem nagyon volt miért megtanuljak csehül. Nincs bennem motiváció" – magyarázkodott kicsit a megboldogult Senorita Szöszi című majdnem-reality egykori főszereplője. Kérdésünkre azt is elmondta, Csehországban még mindig nem tudta megszokni az ételeket és nagyon hiányolja a magyarok temperamentumát. Mert hát van. "Sok helyen olvasni, hogy a magyarok milyen negatívak és depressziósak, és barátságtalanok – na hát ezt azok mondják, akik nem éltek még Csehországban. A csehek valahogy hidegebbek, sokkal nehezebben nyílnak meg, nem lehet velük humorizálni, pedig én nagyon szeretek" – beszélt tapasztalatairól.

Esküvő és gyerek is tervben

Hargitai Beáról egyébként sok mindent elárul a Facebookja: kiderült, hogy szeret enni, kutyázni, pózolni és a pasijával lenni, sőt, már lőtt céltáblára is. "A barátnőm kapott egy ajándékutalványt, akkor mentünk el, de tinédzserként is sokat lőttem, mert édesapám hobbiból vadászik, ezért rengeteg puskája van. Úgyhogy szeretek lőni, és jó is vagyok benne, de rendszeresen nem szoktam" – indokolta a fegyveres fotót.

Bár akadnak olyanok, akik szerint Hargitai szerint kevésbé harsány, mint néhány éve, ő ezt nem érzi magán, de azt elismeri, fokozatosan nyugszik le, ahogy öregszik. Az alaptulajdonságai azonban mit sem változtak. "Most is nagyon harsánynak gondolom magam, nagyszájúnak, talán hisztisnek is. A párom egyébként egy nagyon nyugodt pasi, birkatürelme van. Hál' istennek, mert ha olyan párom lenne, aki hasonló, mint én, akkor azzal egymás agyára mennénk. Így ez nagyon jól működik, és lehet, hogy emiatt is gondolják úgy páran, hogy megváltoztam. Hiszen stabil, békés párkapcsolatban élek" – vélekedett.

Párjával egyelőre csak közös kutyát vállaltak, gyereket még nem, az eb viszont díjnyertes, állítólag a környező országokból is érdeklődnek fedeztetés miatt. "Tervben van az esküvő, meg a közös gyerek is majd egyszer, nyilván nem holnap, de tervezzük. Egyszer majd anyuka leszek, biztosan nagy feladat lesz. De igazából nincs olyan cél, amit ki kellene tűznöm magam elé, mert elég boldog vagyok, és úgy érzem, hogy jól van ez így, ahogy van"  – jelentette ki Hargitai Bea.