Az egykori Apukám világa című műsor atyja most újra visszatér a rádiózáshoz, a Class FM reklámarcaként, így kézenfekvőnek láttunk egy áttekintő elemzést adni eddigi munkásságáról. Hogy pontosan ki is az a Csiszár Jenő, most megtudhatja.

Csiszár Jenő két év kihagyás után látszik visszatérni a magyar celebvilágba, bár egyelőre nem olyan harsányan, mint eddig tette. A hírek szerint Csiszár a Classz FM egyik szakmai tanácsadója lesz, de könnyen elképzelhető, hogy műsort is fog vezetni. Azok kedvéért, akik esetleg lemaradtak volna, vagy időközben nőttek fel, most felelevenítjük Csiszár pályafutásának tündöklését és hanyatlását.

Egészen 1996-ig kell visszatérnünk az időben, hogy megérthessük, hogyan is került a köztudatba. Az akkor még főként rádiósként tevékenykedő Csiszár úgy kellett a magyar hallgatónak, mint Boros-Bochkor a Slágermániásoknak, és ő kész is volt betölteni a hiányzó űrt a magyar rádiózásban. Ekkor még rajta kívül senki sem tudta, hogy pontosan úgy néz ki, mint Ray Cokes, az MTV egykori legendás műsorvezetője, még akkor sem, ha a Top Tv-n már látható volt korábban a "show". Az Apukám világa című műsorral pillanatok alatt hihetetlen népszerűségre tett szert, pedig akkor még nem is voltak celebek. A Juventus rádión futó műsor 1997-ig ment nagy sikerrel, aztán a régi Petőfi rádióra került, majd végül 1998 végére elsorvadt, és következhetett a Heti Hetes, amiben a szereplők folyton azzal cikizték, hogy nem tud olvasni, ebben volt némi igazság. Egy év után nagy hisztikkel távozott, helyére Jáksó László került. Ennek ellenére Csiszár neve annyira beleégett a köztudatba, hogy lehetett sejteni, fogunk még hallani róla.

Csiszár eztán képernyőn folytatta azt, amit a rádióban abbahagyott, a Csiszár.hu című élő, betelefonálos, sms- és e-mailezős műsor berkein belül a TV2-nél, a rossznyelvek szerint elege volt belőle, így kiszállt. Egy évig azért kihúzta, mert akkor még nem kapkodtak ennyire a tévénél. Valami ilyesmi volt:

1996-ben rátalált a nagy szerelem, ekkor jött össze ugyanis Ujvári Eszter kosárlabdázóval, akivel 2001-ben ki is költözött Olaszországba, mivel a sportolót oda kötötte szerződés. 2003-ban tért vissza rövid időre képernyőre, az m2 Sziget tv című műsorába, ekkor szolidaritást vállalt a füvezőkkel, majd újra háttérbe vonult.

2006-ban új időszámítás kezdődött, ekkortájt ragadt rá a focistafeleség jelző, amit viccből mondott ugyan arra, hogy a barátnője tartja el Olaszországban, de az egyik napilap komolyan vette. A Mokkába, a TV2 reggeli beszélgető showjába Kereszti Gábor hívta, hogy legyen Jakupcsek Gabriella partnere és szerette is a műsort, ám korán kelni nem nagyon, így kapva kapott az alkalmon, mikor felajánlották neki az Activity Szulák Andrea után megüresedett székét. Mivel a műsornak Szulákkal akkoriban már rossz nézettsége volt, a TV2 vezetősége megváltoztatta a formátumot, hiába mondta Csiszár, hogy ez nem fog menni, de mivel így többet lehetett az ikreivel, így bevállalta. Azt nem kalkulálta be a műsorvezető, hogy Árpa kifúrja. Karácsony napján kapta meg az emailt, hogy kirúgták és megszüntették a műsort. Árpa a Blikkel is csináltatott egy címlapot, ami azt állította, hogy Csiszár megbukott a mutogatós műsorral, holott sokan nézték és szerették is az új Activityt.

Csiszár kicsit megorrolt a csatornára, erre abból következtetünk, hogy amikor 2008 szeptemberében visszahívták, elvárta volna, hogy bocsánatot kérjenek tőle. Ez nem történt meg, így váratott magára a következő visszatérés, egészen idén júliusig, amikor is a Paprika tévén elkezdte saját főzőműsorát. És bár komolyabban egyelőre nem készül egyik nagy kereskedelmi csatornához sem, a folyamat reciklálása beindulni látszik, talán ha még nem érzi magát öregnek hozzá, jöhet az Apukám világa reloaded is akár.