Mindössze egy Facebookos bejegyzés elég ahhoz, hogy egy celeb segget csináljon a szájából – derült ki mindenki számára VV Olivér szakítós történetéből. A ValóVilág 4 egykori játékosa kiesése után azt hangoztatta, neki egyáltalán nem mindegy, mivel szerepel az újságok hasábjain. Ennek ellenére saját maga volt az, aki a közösségi oldalon közzétette, szakítottak barátnőjével, aki állítólag megcsalta. A hirtelen való felindultság után az exvillalakó is kapcsolt, hogy nemcsak az információs közeget, hanem annak módját is illik megválogatni egy celebnek. A bejegyzésnek már nyoma sincs, csak a megválaszolatlan kérdések maradtak: egy ekkora lúzer húzás után van-e helye Olivérnek a komolyan vett hírességek között? Vagy legközelebb a macskái egészségügyi állapota miatt kerül címlapokra?

Nemcsak a külföldi, de a hazai celebvilágban is sokan megmutatták már, hogyan lehet A kategóriás celebből rövid időn belül C kategóriássá válni, de VV Olivér pillanatok alatt történő zuhanórepülése még minket is meglepett. Minden ott kezdődött, amikor a Való Világ villa vagánya szabadulása után egy átveszekedett éjszaka alkalmával a hivatalos valóvilágos Facebook oldalán közölte, „eni elhagyott”. Ennyit. A közösségi oldalon egyből több tucatnyi rajongó és ismerős kommentelte azonnal a hírt, míg végül Olivér ugyanitt megerősítette a szakítást, mi több, "kurva fontosnak" tartotta azt is közölni, hogy mindez amiatt történt, mert a csaja megcsalta.

Mivel a bejegyzés egy órán belül lekerült az üzenőfalról, felmerült a gyanú, nem egy hamis hírről, egy promóról van-e szó, hiszen a találgatások szerint nagy az esélye annak, hogy Olivér lesz a műsorvezetője a Kész átverés show-nak. A feltevést némiképp alátámasztotta az is, hogy a Velvet megkeresésére Olivér mobilját Enikő vette fel, aki könnyed hangon közölte munkatársunkkal: mindebből semmi nem igaz, nem szakítottak, de erről bővebben nem beszélhet, mindenki nézze meg a szerda esti Fókuszt.

A műsort követően egyébként konkrétan nulla információval gazdagodott a néző: Olivér elmondta, hogy valóban nincsenek jól, de továbbra is szerelmesek egymásba. „Elszakadt a cérna” – nyilatkozta a Majka utódjaként emlegetett egykori játékos, akinek bejegyzését saját állítása szerint egy veszekedés előzte meg, aminek oka a féltékenység volt – vagyis a Blikk magasztos fogalmazása szerint : Olivér „teljesen kifordult önmagából, valószínűleg a zöld szemű szörnyeteg kerítette hatalmába.” (Ami után pár órával "karikás szemekkel, de már egymás kezét fogva nyilatkoztak", mily megható, blablabla.)

A cikkből mindemellett az is kiderült, hogy exvillalakó tört-zúzott kedd éjjel, és – noha állítása szerint soha nem emelt és nem is emelne kezet csajára – a Blikk megkeresésekor még olyan felfokozott állapotban volt, hogy (állítólag) a háttérből üvöltötte a telefonba: „Tudod, mi az oka, Eni, az, hogy félrekúrtál, mondd el ezt is! Mondd csak el!”

Mindezek után elég csak visszaemlékezni arra, hogy Olivér annak idején hogyan viselkedett Évával legelső összezördülésük alkalmával: lárvának, petének nevezte a lányt, és egyéb, keresetlen jelzőkkel illette. „Ez is én vagyok” – mondta nem sokkal később még mindig alkoholos befolyásoltság alatt Alekosznak, ám kijózanodása után már azzal védekezett, hogy ez is csak a taktikájának egy része volt.

Hogy Enikő nyilvános megalázása (pontosítsunk: annak a lánynak a megalázása, aki Olivér és Anikó kamerák előtti enyelgése után sem szólt egy szót sem a sajtónak, hanem bölcsen elzárkózott mindentől és mindenkitől) milyen taktikának a része, az nem derült ki (talán, mert Olivér ezt még nem találta ki), mindenesetre, ha valakinek eddig még nem esett le, abban is egyre erősödik a gyanú, hogy korábban sem volt szó semmiféle kegyetlen játékról (sem Éva, sem Zsuzsi esetében): Olivér tényleg ilyen, vagyis ez is ő, és ezt most már ideje lenne tökösen, vagy épp farkat behúzva felvállalni.

Mindemellett nem tudunk elmenni a Stohl által "nagy játékos"-nak titulált  korábbi megnyilvánulása mellett sem, amikor is a pálinkát reklámozó disznóvágáson kijelentette, nem mindegy, hogy mivel szerepel az újság hasábjain. „Én nem szeretném azt, hogy az Olivér macskája felgyógyult a szemműtétből, ami egy kurvára fontos dolog, mert nekem rohadtul ez, hogy a cicáim egészségesek legyenek, de szerintem ez nem tartozik senkire.”

Ekkor eltöröltünk egy könnycseppet szemünk sarkában, hogy soha nem fogunk olyan híreket hallani, mint például, hogy VV Olivér mellett felrobbant egy petárda, vagy, hogy megfogott egy élő halat, mi több, az exvillalakó nem is szomorú, ám újdonsült celebünk megmutatta, hogyan kell segget csinálni a szánkból.

Hogyan tovább? – érdeklődtünk volna Olivérnél, aki máris időt kért ahhoz, hogy megfontoltan tudjon válaszolni a fel nem tett kérdésre. És innentől kezdve megint csak idézni tudjuk a villa vagányát, miért is menekült évekkel ezelőtt külföldre: "Egy szarházinak éreztem magam. Nem voltam boldog, nem volt normális párkapcsolatom. Két éve vagyok teljes ember, amióta az Enővel vagyok" – nyilatkozta a Velvet riporterének, majd a Fókusznak pár nappal később már teljesen másképp: "Teljes realitásvesztésben vagyok most. Nem tudom, hogy ki vagyok valójában."

Hogyan tovább? – tesszük fel a nagy kérdést a Velvet olvasóinak. Milyen magyarázattal és történettel tudná felküzdeni magát VV Olivér a vezető kategóriás celebek közé? Egyáltalán: van még esélye?