Évszázadokkal ezelőtt azzal riogatták az embereket, ha magukhoz nyúlnak, elsorvad a gerincük. Majd később a női hisztériát vibrátorral kezelték az orvosok, végül eljutottunk odáig, hogy 2014-ben már semmi ilyesmiről nincs szó, a maszturbálás tabu mivolta megszűnt – a tévhitek azonban megmaradtak. A Refinery29 szedte össze a 15 legbénább tévhitet a maszturbálással kapcsolatban, olyanokat, amiket az utca embere még ma is elhisz.

1. Ha sokat maszturbál, elfogy a spermája

A nők petesejtjei véges számúak (kétmillió petesejttel születnek), állítólag harminc éves korra megfeleződnek, és az idő elteltével tovább csökken a számuk. Ezzel szemben a sperma folyamatosan újratermelődik, a mennyisége és  a minősége minden férfinál más és más – átlagosan 74 nap kell ahhoz, hogy a spermium kifejlődjön, tovább 30 nap, hogy megérjen. Rengeteg magömlés kellene egymás után ahhoz, hogy teljesen kiürüljön a szervezetből. 

2. Egészségtelen a menstruáció alatt maszturbálni

Biztonságos és egészséges menstruáció alatt maszturbálni, sőt, azoknál a nőknél, akik erősen görcsölnek, ajánlatos is. Az izomösszehúzódások enyhíthetik a menstruációs görcsöket. 

3. A maszturbálást abba kell hagyni egy bizonyos korban

Az idős emberek is önkielégítenek, ahogy a kamaszok és a középkorúak is, a maszturbálás kortól független. Az, hogy abba kell hagyni egy bizonyos kor felett, mert nem illik, pontosan akkora hülyeség, mint az, hogy Freud szerint a nőknek le kell szokniuk a csiklójuk simogatásáról felnőtt korukra.

4. Csak a férfiak maszturbálnak

És csak a férfiak trónolnak a vécén, és csak a férfiak eregetnek, és csak a férfiak büfögnek – hát persze. A maszturbálás a legtermészetesebb folyamat a kamaszkorban, a lányok is felfedezik a saját testüket. Szükségük is van rá, elvégre hogyan fogják tudni később, hogy mi az, amit élveznek: erős, gyengéd stimulálás például. 

5. A gyerekkori maszturbálás szexfüggőséghez vezet

Szinte minden gyerek felfedezi azt, mi van a lába között, a szexuális késztetés már kicsi korban jelen van, természetesen egészen máshogyan, mint a fiatal felnőttkorban. Eltérő, hogy melyik gyerek milyen időközönként fedezi fel önmagát, és az is, hogy azt mennyire nyíltan teszi. A gyermekpszichológusok egész biztos rengeteg jó tanáccsal látják el az aggódó szülőket, az tény, hogy az aggodalomra nincs ok, mert teljesen természetes. A bűntudatra nevelés károsabb hatással lehet később. 

6. Párkapcsolatban nem maszturbál senki

Elképzelhető, hogy vannak olyan párok, akik egyáltalán nem önkielégítenek párkapcsolatban, ahogy egész biztosan vannak olyan párok is, akik nem igénylik a heti többszöri szeretkezést. Személyenként változó, kinek milyen igénye van a szexben, ahogy eltérő az is, kinek mekkora igénye van a maszturbálásra. Amennyiben az önszeretés függő tevékenységgel is párosul, a pornóval például, és rossz hatással van a partnerrel való szexuális életre, problémáról beszélhetünk. Általánosságban jó hatással lehet a kapcsolatra, ha a felek olykor magukhoz nyúlnak.