Már rengeteg történetet írtunk arról, hogy kit mi motivál a fogyásban. A legtöbben sokáig tagadásban élnek, és egy hirtelen felismerés és/vagy sokk után döntenek úgy, hogy elkerülhetetlen az életmódváltás. De néha még minket is megdöbbentenek a sikersztorik, amikből akad bőven.

A változást elindíthatja egy fotó, egy esemény, amire csinosabban kell felöltözni, vagy egy zombis sorozat, mint a Walking Dead. Igen, jól olvasta, volt olyan nő, aki a zombik miatt dobott le magáról 37 kilót. 

Siobhan Maccow 107 kilót nyomott, amikor eldöntötte, hogy ez nem mehet így tovább. A felesleget terhessége alatt szedte fel, és a szülés után sem sikerült megszabadulnia tőle. Maccow-t viszont nem a saját tükörképe motiválta, hanem kedvenc sorozata, a Walking Dead egyik szereplője – írja a Mirror. Úgy akart kinézni, mint Michonne, és fel akart készülni egy lehetséges zombitámadásra, hogy ha eljön az apokalipszis, legyen fizikuma harcolni. Végül is már van, mivel rendszeresen edz és egészségesen étkezik, a változás pedig elképesztő.

Azért a Walking Dead elég ritka indok a fogyásra. Egy angol nőnek az volt az utolsó csepp a pohárban, mikor szülés közben egy kórházi ágy rogyott alatta össze. A Daily Mailből ismert Sarah Bagley 107 kilós volt, és negyedik gyereke születéséig nem sikerült megszabadulnia a feleslegtől. A teremben lévő összes orvos és nővér szeme láttára tört ripityára az ágy. A megalázó pillanat után szigorú diétába fogott, és edzeni kezdett. A 34 éves Bagley ma már csupán 54 kilót  nyom, és elképzelhetetlennek tűnik, hogy a képein látható gatyát valamikor ő viselte. 

A szintén angol Kirsty Aireyt pedig egy elég nagyméretű Pocahontas jelmez beszélt le a csokiról. Ahogy a Mirror fogalmaz, malac Pocahontasnak látta magát, ezért kezdett diétázni. A 26 éves, kétgyerekes nő 137 kilóról indult, és 63-tól szabadult meg. A régi képeit elnézve nem lesz meglepő, hogy Airey az angol reggelikért rajongott, na meg az összes zsíros kajáért. Szakítania kellett régi szokásaival, de meglett az eredménye. Sokkal magabiztosabb és csinosabb a hatalmas fogyás után. 

Van, akinek viszont nem jelent elég motivációt a külső nyomás, hogy mindenhol vékony lányokat látni. Egy liverpooli nő saját magát és másokat Facebook oldalával biztatott. Jennie Higgins eredeti súlyának felére fogyott, összesen 63 kilótól szabadult meg. Az átalakulásáról szelfiket posztolt, amiken elég jól látszik a változás. A Daily Mail szerint annyira komolyan veszi az egészséges életmódot, hogy új alakjával 64 kilométert fut egy héten. Minden elismerésünk, tényleg. Ez baromi nagy táv. 

A sikersztorik persze itt még nem érnek véget. Számtalan olyan fogyásról számoltunk be, ahol nem csak a kilóktól szabadult meg az illető, hanem az élete is végre sínre került, és megtalálta a boldogságot. Olyan is akadt, aki nem a legszerencsésebb időpontban kerekedett ki, és csak az esküvője után hagyott fel addigi, egészségtelen életmódjával. A motiváció igazából mindegy, legyen is bármilyen furcsa, a lényeg, hogy ezek az emberek óriási akaraterővel érték el a kívánt alakot.