Húsvétvasárnap este kerül adásba a Mad Men utolsó évadjának második feléből az első rész, azaz az utóbbi tíz év egyik legjobb sorozata most már tényleg mindjárt véget ér, a finálé május 17-én lesz. Ha ön Mad Men-rajongó, akkor bizonyára ön is egyszerre várja ezt a napot, de közben tart is tőle – ha nem Mad Men-rajongó, akkor meg valamit rosszul csinált eddig.

Na de hátha majd pont ez a cikk fog kedvet csinálni ahhoz, hogy elmerüljön a magyarul Reklámőrültek alcím alatt futó sorozat világában, ugyanis ebben a heti trendben a Mad Men hat jónőjének legfrisebb fotói közül válogatunk. Néhányan közülük azzal vannak elfoglalva, hogy ezeket az utolsó részeket promózzák, másoknak már egyéb projektjei is beindultak, van, aki a Broadwayen szerepel, más egy vadi új sorozatban.

Elisabeth Moss

Az X-akták főszereplőihez, a Mulder és Scully pároshoz hasonlítható, hogy mekkora telitalálat volt két olyan ellentétes karakterre felépíteni a Mad Ment, mint Don Draper és Peggy Olsen. Ők nagyon sok mindenben ellenpólusai egymásnak, pl. amíg Don jóképű és stramm (volt az elején), addig Peggy csúnyácska, félénk lány(nak indult). Hát szépségkirálynő azóta sem vált belőle szerencsére, de a 2007 óta eltelt években a Peggyt játszó Elisabeth Moss igencsak kikupálódott. Az összeállításban három elég meggyőző szettet mutatunk tőle, kattintson értük a képre, különben nem lát mindent!

Christina Hendricks

Aki viszont szexepiljével az első perctől kezdve mágnesként vonzotta a nézőket, az Christina Hendricks volt, Joan Holloway szerepében. Ő most a legutolsó hetekben is a Mad Mennel kapcsolatos eseményeken jelengetett meg, hol lélegzetelállító dekoltázzsal, hol lefegyverzően vörös ruhában. De még egy sima fekete pulcsi is úgy néz ki rajta, hogy hűha.

January Jones

Betty Drapernek a sorozat elején több szerepe volt, mint így a vége felé, de azért még most is szerepel a Mad Menben. Viszont az őt alakító January Jonesnak már nem ez az első számú sorozatszerepe, sokkal fontosabb karaktert játszik ugyanis a The Last Man on Earth című vígjátékszériában – plusz a jelek szerint összejött a főszereplőt játszó és az egészet kitaláló férfival, Will Fortéval. January Joneson eléggé látszik is, hogy mostanság elég jól alakulnak a dolgai, bár az öltözködésben néha kicsit talán túl extravagáns. Ha a további képekre kattint, rögtön látni fogja, hogy mire gondoltunk.

Jessica Paré

Don Draper második, kanadai származású, fiatal feleségét egy kanadai származású, fiatal színésznő játssza, Jessica Paré. Ő a most folytatódó utolsó évadnak már a tavaly bemutatott első felében is kevesebb szerepet kapott, mint korábban, és a hátralevő hét részben feltehetőleg még kevesebbet látjuk majd, ugyanis terhes volt és most szült március 19-én. Egészen friss fotókat ennek megfelelően nem is találtunk róla, de hogy milyen elegáns tud ő lenni egy-egy eseményen, azt jól példázza az összeállításban látható három kép is.

Jessy Schram

Őszintén szólva a Mad Menben három igazi női főszereplő van, és hozzájuk csatlakozott negyediknek Jessica Paré. De a heti trendben általában hat nőt mutatunk, úgyhogy belevettünk ebbe a cikkbe a hetedik évadból még két színésznőt, akik több epizódban is szerepelnek. Jessy Scram már csak azért sem maradhatott ki, mert nemrégiben egy elég szépet villantott, amint azt fent meg lehet csodálni. Ő kicsit nehezen tud kitörni a megjegyezhetetlen, csinos-kicsi-szőke-kékszemű színésznők kategóriájából, de hátha majd attól beindul a karrierje, hogy milyen jól játssza a tenyérbemászó Pete Campbell új szeretőjét.

Teyonah Parris

Ki a legszebb?

A Mad Men elég hűen tükrözi, hogy milyen volt az üzleti élet ezekben a körökben New Yorkban a hatvanas években: mindenki fehér volt. A sorozat már a felénél tartott, amikor az sztori helyszínéül szolgáló irodába bevettek egy fekete titkárnőt is, de csak azért, hogy elmondhassák magukról, hogy nagyon haladó cégnek számítanak. A Teyonah Parris által alakított Dawn aztán, bár nem volt ott a kezdetektől, idővel egész fontos szereplővé növi ki magát és Don Draper bizalmasa lesz egy kritikus időszakban, így egyre több rivaldafény jut a színésznőnek is. Ő meg persze élvezi, ha díváskodhat egy kicsit, szemlátomást imádja ugyanis a mélyen dekoltált estélyiket, de egy lazább eseményen készült fotót is mutatunk róla, ahol ki van engedve elképesztő mennyiségű haja. Persze itt is melltartóban plusz átlátszó blúzban van. Ha végigklikkelte a fotókat, szavazzon, mondja meg, önnek ki a kedvence! Az elkövetkezendő hónapokra pedig további jó Mad Men-nézést kívánunk.