A ruhás szex, azaz köznyelven szárazdugás leginkább úgy él az emberek fejében, mint a kamaszkori egymáson matatások a házibulikban. A ruhás szex bár valóban a tinédzserkorszakra jellemző, azonban felnőttként sem szabad elfelejteni: komoly szerepet tölt be ugyanis a szexuális élet fejlődésében. A témát az Afterhours Lifehacker blog szerzője, a szexológus Vanessa Marin boncolgatta a blogján. 

A nosztalgikus emlékek mellett a farmeren, bugyin keresztül zajló dörzsölgetés izgatóan hat – egyszerűen csak jó érzés. Akárhány éves is a kapcsolat, biztosan új élményként hat az addig megszokott, általános szexuális élet mellett – de akár egyéjszakás szexhez is meglepő élményt nyújthat. A ruhás szexeléssel a petting egy formáját lehet gyakorolni, az előjáték fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Az is mellette szól, hogy a lehető legbizonságosabb szexuális érintkezés, mivel a testnedvek nem cserélődnek, így a szexuális úton terjedő fertőzésektől nem kell tartani. A szexuális frusztrációt úgy is lehet növelni, ha a ruhás szexben nem hagyjuk, hogy bárki elélvezzen, ezzel is segítve a kölcsönös vágy fenntartását. A terapeuták kedvelt receptje ez, nem véletlenül, ezen keresztül két ember még akkor is egymásra találhat, ha már jó régóta nem nyúltak egymáshoz. 

A berögzött maszturbálási szokásokat is felülírhatja a szárazszex, azoknál a nőknél például, akik erős nyomással tudnak elélvezni a saját kezükkel, és akiknek nehezen megy párban elélvezni, ezzel a módszerrel a partnerrel is megélhetik az orgazmust.