Idén különösen sok rejtélyes eset történt a világban. Volt, ahol valamilyen fura teremtmény, például gyíkember vagy szakállas férfisellő bukkant fel, míg máshol fura égi zajokat hallottak, sőt egy titokzatos kakigangszta ténykedéséről is érkeztek jelentések. Ha szereti a talányokat, akkor ezt a posztot önnek találták ki!

Kezdjük is rögtön a rejtélyes izlandi állatnyomokkal, amelyeket januárban egy rókavadász szúrt ki. Egyik kollégánk úgy vélte, hogy talán egy bicikliző polip lehetett a ludas a dologban, de sajnos kiderült, hogy nem volt igaza. A Kelet-Izlandi Természeti Intézet biológusa szerint a nyomot egy madár hagyta, ami szokatlan módon a szárnyain közlekedett és a lábait maga után húzta.

A budapesti fúróember

Három budapesti társasház nyugalmát szintén januárban bolygatta fel egy rejtélyes fúróember, aki a posztunk megjelenését megelőző egy évben minden harmadik napon fúrogatta kicsit a falat, aztán hirtelen abbahagyta. A portaszolgálat munkatársai hiába álltak lesben az ajtóban, úgy tűnt, hogy már soha nem lesz meg a tettes. Aztán mégis meglett, bár a személyéről a mai napig vajmi keveset tudunk. 

Az ohiói tojásdobáló

A titokzatos tojásdobáló áldozatává vált ohiói idős férfi szívbemarkoló történetéről márciusban számoltunk be. Szegény Albert Clemens háza akkor már egy teljes éve állta a sarat az ismeretlen támadóval szemben, aki valamiért nagyon pikkelhetett rá. Az illető hetente több alkalommal, egy-két háztömb távolságból, nagyjából 10 perces időtartamonként végezte a tojásbombázást. Nemcsak a férfi otthonát dobta meg, hanem például az egyik utána kutakodó rendőrt is, ennek ellenére a hatóságok nem akadtak a nyomára.

Zongora a hegy tetején

A Santa Monica-i hegyekben megjelenő zongoráról márciusban a Fox 11 csatorna helikoptere készített felvételeket. Nem tudni, hogy került oda, hiszen a Topanga Lookout nevű kilátónál volt, amit gyalogosan csak komoly kihívások árán lehet megközelíteni. A talányt csak tovább növelte, hogy korábban már egy kanapé is mutatkozott ugyanitt.

Az ohiói kakiganszta

Bizony, Ohióban sok megmagyarázhatatlan esemény történik. Egy másik helyi férfi azzal került be a hírekbe, hogy valamilyen ismeretlen okból autókat kakilt le. Az internet népe által kakigansztának nevezett székelő posztunk megjelenésének pillanatában 19 összerondított kocsinál tartott. A tettenérés pillanatát megörökítő fotó a Twitterre került fel.

A kazah falut kínzó kórság

A falut úgy hívják, hogy Kalacsi, a kórság pedig abban nyilvánul meg, hogy rendkívüli álmosság tör az ottani emberekre. Viktor Kazacsenko például egyszer vezetés közben aludt el, mert egyszer csak „kikapcsolt az agya”. A helyiket nagyjából két éve szenvednek a tünetekről. Szédülnek, hányingerük van, annyira fáj a fejük, hogy a látásuk is elmegy, vagy épp memóriazavarokra panaszkodnak. Az eddig már 152 embert megbetegítő jelenség egyik lehetséges felelőse a magas szén-monoxid szint, a másik meg a közeli uránbánya volt.

A margitszigeti hercegnő

Egy ismeretlen személy májusban pingálta a „Princess Sophie”, vagyis a Zsófia hercegnő feliratot a Margitszigetre, de legnagyobb bánatukra a mai napig nem derült ki, hogy ezt milyen megfontolásból tette. Azért nekünk így is volt pár ötletünk, hogy mi történhetett. Elméleteinkről korábbi posztunkból tájékozódhat.

Titokzatos égi zajok

Ebben az esetben egy elhúzódó rejtélyről van szó, hiszen az emberek közel egy évtizede hallanak rejtélyes hangokat az égből a világ különböző tájain. Németországban például trombitaszerű hangokat észleltek, míg Kanadában dermesztő zajokról érkeztek beszámolók. A titokzatos észlelések ellepték a Youtube-ot, a kommentelők közt olyan is akad, aki a fura zajra riadt fel álmából, és pattant ki az ágyból. De biztos erre is van valami ésszerű magyarázat!

A kínai zombihús

A fenti videót egy kínai nő rögzítette, és magától mozgó nyers marhahús látható rajta. Sokan úgy vélték, hogy kamu az egész, de azért született néhány ütős összeesküvés-elmélet. Ide tartozott például a húsba vezetett áram, vagy az éhes férgek mozgolódása is. Bárhogy is volt, borzasztóan gusztustalan az egész, egy csomó embernek a húsevéstől is elment tőle a kedve.

Az orosz delfinszörny

Ennek a rejtélyes teremtménynek a teteme az oroszországi Szahalin szigetén sodródott ki a partra. Leginkább egy delfinre hasonlított, de a farkát szőr borította, hatalmas orra pedig olyan volt, mint egy madár csőre. A tengerbiológusoknak lövésük sem volt, hogy micsoda lehet. Csak abban voltak biztosak, hogy a fejformája leginkább egy nagy delfinre hasonlított. A bökkenő csak az, hogy a delfinek nem szőrösek.

A dél-karolinai gyíkember

A gyíkember állítólag már 1988 óta tanyázik a dél-karolinai erdőkben. A lényt elsőként egy környékbeli nő videózta le. A felvétel nem lett valami meggyőző, alig lehetett látni rajta valamit, mindenesetre azért elküldte az ABC-nek. A gyík testű ember szerinte a nevéhez méltóan két lábon jár. Ja, és piros a szeme.

A japán vízi mutáns

Ezt a meghatározhatatlan valamit a japán partoknál találták. Még a 2011-es cunami után moshatta ki a víz. A fehér színű izé távolról úgy festett, mint egy kis bálna, közelről azonban sokkal inkább egy nagyobb szikladarabra emlékeztetett. 

Az angol erdei szellem

Az 65 éves angliai nő, Elaine Stewart gyanútlanul kirándult Wasson Poolban, amikor lefotózott valamit, ami szerinte egy kisfiú szelleme volt. Az erdő helyén a XVIII. században egy bánya volt. Ebből pedig azt a következtetés vonta le, hogy bizonyára egy XVIII. században élt gyermek szellemét örökítette meg. Ilyen érveléssel nem lehet vitatkozni!

A spanyol fémgömbök

Egy spanyol kisváros, Calasparra élete novemberben bolydult fel, miután 5 nap alatt kétszer is valami furcsa fekete, üreges, 20 kilós dolog esett le az égből. Az első találat egy kecskefarmot élte, majd a helyiek a közelben egy újabb hasonló fémgömböt fedeztek fel. Az emberek eléggé megrémültek, hogy további izék is hullanak majd az égből, és valaki megsérül, de erre nem került sor. A Mirror akkor azt a megfejtést találta, hogy tényleg az űrből jöhettek az azonosítatlan tárgyak, de nem egy idegen létforma képviselői voltak, hanem sima űrszemét.

Az izlandi óriásnyálka 

Local fishermen are describing the slime as "a plague"

Posted by The Local Norway on Tuesday, November 10, 2015

A nyálkás, margarin-szerű izé a beszámolók szerint óriási területen borítja be a Norvégia északi részén lévő Lyngen fjord környékét. A kutatók ebben az esetben is meglehetősen tanácstalanok voltak. Az egyik elmélet alapján a szmötyi halott medúzákból állhatott össze, amelyek szétestek, aztán elkezdtek rothadni. Attól tehát valószínűleg nem kell tartanunk, hogy az óriásnyálka megpróbálja meghódítani a világot.

A lengyel férfisellő

A leginkább egy férfisellőre emlékeztető, uszonyos lényt állítólag egy lengyel tóból halászták ki. A titokzatos felvételen a teremtményt öt vegyvédelmi ruhás cipeli el egy hordágyig. Ahogy ön is láthatja, a lénynek nemcsak jókora uszonya, hanem szakállas arca is van. Egyesek szerint a videó a sellők létezésének megdönthetetlen bizonyítéka, míg mások inkább azon az állásponton osztoztak, hogy egy egyszerű átverésnek, vagy netán egy filmforgatásnak lehettünk a tanúi.