Világszerte összesen 2121 ember, nők és férfiak egyaránt válaszoltak a kérdésre, mekkora az ideális farokméret és mennyire számít ez a szexben. A kutatást a Dr. Ed végezte, az online orvosi oldal összesen tíz ország nőit és férfijait kérdezte meg a farokméretről. Az eredmények szerint az átlagos méret és az ideális méret közt nincs is akkora különbség, az átlagosnak mondott méret 12,3 cm hosszú, az ideális pedig 13,9 cm összességében.

Az amerikaik nagyra vágynak

A kérdőívet szexuálisan teljesen egészséges férfiak és nők töltötték ki, a tíz résztvevő ország Lengyelország, Ausztria, Olaszország, Németország, az Egyesült Államok, Spanyolország, Hollandia, Portugália, Franciaország és az Egyesült Királyság volt. Az eredmények szerint az Egyesült Királyságban a legalacsonyabb az elvárás a centikben: 12,4 cm az átlagos méret és 14,2 cm az ideális mondott méret. Lengyelországban a legmagasabb az elvárás és az átlagos méret is, a válaszadók szerint a 15,7 cm az átlagos az országban, az ideális méret pedig 17,3 cm. 

A legnagyobb különbséget az átlagos és az ideális méret közt az Egyesült Államokból érkező válaszok adták, a felmérés eredménye szerint 

az amerikaiak átlagos mérete 14,3 cm, az ideálisnak mondott méret pedig 17 cm. 

Hasonlóan nagy különbséget mutat Spanyolország is, bár nem akkorát, mint az amerikaiak. A spanyolok ideálisnak mondott mérete 16,6 cm, az átlagos pedig 14,3 cm.

A nők nagyjának nem hangsúlyos a méret

Az egyik szempont, ami a férfiak szorongására okot adhat, hogy vajon a nő mennyire lesz elégedett a méreteivel. A felmérés megmutatja, hogy mit gondolnak a partnerek, arra is rákérdeztek, hogy mennyire értékelik a méret fontosságát a fontos a férfi testét egészében nézve. 

A válaszadó nők 88 %-nak nem annyira fontos a méret, ebből 21,4 %-nak semennyire nem számít, a 67,4 %-nak pedig valamennyire fontos, de nem tulajdonítanak nagy jelentőséget ennek. A válaszadó nők mindössze 11%-a válaszolta, hogy nagyon fontos méret.

A kutatás rávilágít arra, hogy az ideális farokméret az európai országokban nem is annyira nagy, mint amennyire az sokak fejében él tévhitként – a pornóban látott huszonakárhány centit a felmérés szerint egy nő sem várja el. A nőknek közel sem számít annyira a méret, és a kielégítő, kiegyensúlyozott kapcsolatnak egyáltalán nem feltétele a nők részéről a húsz centis méret. A felmérést végző kutatók megkérdezték a férfiaktól, mennyire elégedett a saját méretükkel. A válaszadók kevesebb, mint fele elégedett a méretével (44 %), 29,5 % semleges a kérdésben, 14 % nagyon elégedett, és mindössze 10,3 % válaszolta azt, hogy elégedetlen.

Az orvosi tanácsadással foglalkozó weboldal felmérésének eredményei közel sem támasztják alá azt a tévhitet, hogy a férfiak a farokméretük miatt szoronganának, sem azt, hogy a nők többségénél a párválasztásban fontos tényező a farokméret.