Lassan vége a '10-es éveknek, és az évtized első 5 évét időrendi sorrendben már végigvettük, azóta pedig játékokban emlékezünk vissza a '10-es évek divatjára, filmjeire, tévésorozataira és most zenéire. A '10-es évekre az a jellemző, hogy a zenehallgatás első számú legális módja az online streaming lett, a videóklipeket pedig elsősorban a Youtube-on keresztül nézzük. Azért a klipeken keresztül tekintünk vissza ebben a kvízben a 2010-es évek magyar könnyűzenéjére, mert mindig izgalmasabb a játék, ha van benne vizuális elem, plusz a Youtube egy elég egzakt mérője a népszerűségnek, tekintve, hogy mindegyik videónál ott van, hogy hányan, pontosabban hányszor látták.

Ebben a játékban egy-egy képkockát mutatunk olyan klipekből, amelyeknek a nézettsége 20 millió fölött van, de a zömüket már 30 milliónál is többször tekintették meg. Valószínűleg lehet feltételezni, hogy a magyar előadók klipjeit gyakorlatilag csak magyarok nézik, amiből az következik, hogy ha ön egy átlagmagyar, akkor elvileg kb. kétszer látta már ezeket a klipeket a Youtube-on.

Hogy ne legyen túl egyszerű a játék, mindig olyan képkockát választottunk ki, amin nem látszik az előadó arca. Ez a videók zömében nem volt túl könnyű, mivel a '10-es évek magyar klipjeinek a koncepciója ritkán megy túl azon, hogy áll az előadó a kamera előtt és eltátogja a saját számát. Annyit viszont könnyítettünk a dolgon, hogy a számok címeivel nem is kavarjuk meg a játékot, csak az előadó a kérdés – azaz az a feladat, hogy négy előadó közül kell megtippelni, hogy melyiknek a klipjéből származik az adott kép.

Például a fenti borítófotó is egy hazai videóklipből származik, egy olyanból méghozzá, amit ennek a cikknek a megjelenéséig 43 milliószor játszottak le. Ez egy elképesztően magas szám egy ekkora országhoz képest, mint Magyarország, és hadd tegyük hozzá, hogy a kvízben szereplő klipek messze a legnézettebbek a hazai könnyűzenei kínálatból. Nincs túl sok olyan 20-30 millió feletti nézettséggel rendelkező magyar klip, ami ne szerepelne ebben az összeállításban, szóval nézzük a legnépszerűbbeket! Felismeri őket? Természetesen ha végigklikkelte a játékot, mutatjuk valamennyi klipet és elmondjuk azt is, hogy a borítókép melyik videóból való.

Egy-egy screenshotot mutatunk 20 millió fölötti nézettségű magyar zenei videóklipekből. Találja ki, ki az előadó!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »