A Southfork Ranch az a ranch Dallastól nem messze, amit a Dallas című tévésorozat tett híressé, itt vették fel ugyanis a sorozat külső jeleneteit. A sorozat rajongói, meg úgy általában bármilyen turista, aki a környéken jár, ezért rendszeresen felkeresik a tévéből ismert helyszínt.

A Southfork ranch egyébként egy máig működő rendezvényközpont, de fontos az életében a Dallas, olyannyira, hogy mindenféle idegenvezetős túrára mehetnek az érdeklődők, ahol megismerhetik a ranch történetét, megtudhatnak néhány érdekes sztorit a forgatásról.

A Velvet egyik olvasója a közelmúltban ellátogatott a ranchre, és egy egészen elképesztő képet küldött nekünk. Ő nem az idegenvezetést választotta, hanem azt, hogy megnézi magának a ranchot, amihez kapott egy rövid kalauzt is, néhány érdekesség felsorolásával, meg a ranch rövid történetével.

Magyar nyelvű kalauzt kért, és hát ennél jobban nem is dönthetett volna. Nem tudjuk, hogy melyik a legjobb rész a kalauzból. Talán ez, ami rövid bepillantást enged a kulisszák mögé: "Bobby olimpiai méretű úszómedence (használt kreatív magic, tedd tükrök medence, vette nagylátószögű kamera, lehúzták úszó vízbe és fel a tükrök az illúzió egy olimpiai méretű medence)”.

Azt írta még, hogy az egész sokkal kisebb, mint amekkorára számított, de ez az útikalauz mindennél jobb.