Angelina Jolie a Vanity Fairnek adott interjút, amiben kifejtette, milyen semmiség volt összeházasodni, és azt is elmondta, hogy mit élvezett annál sokkal jobban. 

Hogyan képzelünk el egy igazi celebesküvőt? Hát, biztos nem úgy, ahogy Angelina Jolie és Brad Pitt hivatalos esküvője zajlott: sallangok és nagyzolás nélkül kötötték össze az életüket, úgy, hogy még ők sem vették észre (jó, persze, nem egy ólban, disznók között, tehát költöttek a dologra, de nem úgy, ahogy ezt más sztárok csinálják).

Ha még emlékeznek, a nemhivatalos szertartás a saját birtokukon (Château Miraval) volt, a kápolnájukban házasodtak össze 2014. augusztus 23-án, Franciaországban. A menyasszonyt két fia vezette az oltárhoz, Brad Pitt valamelyikük nyakkendőjében virított, lévén elfelejtett hozni sajátot, Angelina Jolie pedig a gyerekek rajzaival díszített ruhát viselt. Csakhogy ezt a szertartást hivatalosítani kellett, Kaliforniában.

Így is tettek. A színésznő éppen vágta a filmjét, a férje is a maga dolgát intézte, amikor szólt nekik egy asszisztens, hogy alá kéne írni néhány papírt. Aztán visszatértek a dolgaikhoz, és egyszercsak szóltak nekik, hogy a bíró (aki ott az ilyen ügyekben illetékes), odakint vár.

Egyikünk sem értette, mi az, hogy kint van. Aztán bejött egy aranyos fiú, akitől Brad megkérdezte, hogy nem kéne-e felállnunk, mire a srác annyit mondott, hogy nem. És akkor leesett, hogy már házasok vagyunk, mondhatni, a lehető legkevésbé ünnepélyes módon.

– mesélte Angelina Jolie.

„De ez semmiség, csak egy szép dolog.”

– mondta még az esküvőjükről, Valószínűleg Jolie az egyetlen ember ezen a világon, aki nemes egyszerűséggel szép dologként aposztrofálja az esküvőjét, amellyel Brad Pitthez ment hozzá.

Életem valódi nagy pillanata az volt, amikor aláírtuk a papírokat, hogy ezentúl együtt neveljük az örökbefogadott gyerekeinket. Ez a döntés a közös gyereknevelésről szólt, arról az elköteleződésről, hogy egymás életének részei leszünk életünk végéig. A házasságkötés ehhez képest semmi.

Még mielőtt valaki elolvadna az idilltől, ami a házaspárt körülveszi, megnyugodhat, vannak azért dolgok, amik Angelina Jolie-t is zavarják. Ilyen például a híres Sony hackerbotrány, amiről már írtunk is, és ahol kiderült az is, hogy Scott Rudin nemigen kímélte Jolie-t a Sony vezérének, Amy Pascalnak írt levelében.

A személyes támadásokat, amik akkor értek, már elfogadtam és megszoktam. Őszintén szólva már akkor is az volt az első gondolatom, hogy mi lesz Amyvel. Aggódtam érte. Azonnal fel is hívtam, tudni akartam, jól van-e. Persze nem azért, mert egy szent vagyok, hanem mert szerintem ilyenkor távolabbról kell nézni a dolgokat. Amynek gyerekei vannak...

Arra a kérdésre pedig, hogy csalódott-e a ténytől, hogy alig vannak női rendezők Amerikában, elég egyértelműen válaszolt.

Én vagyok az első női rendező, akivel Brad valaha is együtt dolgozott. Ez azért sokat elárul a dologról, nem tartom ezt túl jó helyzetnek.

Ez a film, amiben újra együtt dolgozik a pár, egyébként a By the Sea, ami egy 1970-ben, Franciaországban játszódó párkapcsolati drámát mutat be, a színésznő írta, rendezi és szerepel is benne. A premier november 13-án lesz.

Kifejezetten meglepő, de iszonyúan élveztem a forgatás a feleségemmel.

- áradozott a közös munkáról Brad Pitt, aztán folytatta:

Határozott, hihetetlenül intuitív, pengeéles, és bátran mondhatom, hogy mennyire szexi rendezőként is. Az életemet is rábíznám.

A színésznő azt nyilatkozta, lélekben már felkészült arra, hogy a filmet nem lesz könnyű elfogadtatni a közönséggel, elvégre nem egy könnyed musicalről beszélünk. De ez nem baj.

Legalább újra művésznek érezhetem magam.